«Άνθισε» ο τοίχος του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών με ένα εντυπωσιακό γκράφιτι – Τι λέει ο 24χρονος δημιουργός του – Φωτογραφίες



– Όταν οι άνθρωποι έχουν πρωτότυπες ιδέες σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικό
– Μέσα από ένα γκράφιτι απεικονίζεται όλη η διαδικασία, μία ιστορία που έχει μία ιδιαίτερη βαρύτητα για την περιοχή.

Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι με Κρόκο, κοσμεί από δω και στο εξής τον τοίχο του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.

Πρόκειται για μία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού των Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, όπου ο 24χρονος Γιάννης Ζάμκος κλήθηκε για να την υλοποιήσει, ενώ και ο ίδιος έδωσε τις δικές του ιδέες, προκειμένου να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Ο Γιάννης, κατάγεται από την Καρυδίτσα Κοζάνης και όπως δήλωσε στο KOZANILIFE.GR, ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία με τα γκράφιτι και σήμερα σπουδάζει γραφιστική στο Τ.Ε.Ι της Αθήνας.

Στo γκράφιτι απεικονίζεται όλη η διαδικασία, από την σπορά μέχρι τη συγκομιδή του Κρόκου και τον τελικό του προορισμό, όπου τοποθετείται σε βάζα και ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι, ότι το νέο γκράφιτι απεικονίζει και τον μύθο που επικρατεί γύρω από τον Κρόκο.

Ο μύθος

«Καθώς ο Ερμής εξασκούνταν στη δισκοβολία, πλήγωσε θανάσιμα το θνητό φίλο του Κρόκο. Τι ντροπή! Πως αυτός, ένας θεός, σκότωσε έναν άνθρωπο! Ο Ερμής στεναχωρήθηκε αφάνταστα. Έτσι, αποφάσισε να χαρίσει την αθανασία στον Κρόκο μεταμορφώνοντας το άψυχο κορμί σ’ ένα πανέμορφο μοβ λουλούδι και το αίμα του κρόκου σε τρία κόκκινα στίγματα στην καρδιά του λουλουδιού.»

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”832″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”30″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Η συγκομιδή του Κρόκου έχει ξεκινήσει αυτή την εποχή, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο στην περιοχή της Κοζάνης κατά τα μέσα του Οκτώβρη.

Ο μοβ θησαυρός της Κοζάνης, αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς φωτογράφους και χαρίζει ένα εξαιρετικό θέαμα κατά την περίοδο της άνθισης του, όπου πολλοί φωτογράφοι σπεύδουν για να αποθανατίσουν το υπέροχο βιολετί χαλί που απλώνεται κάθε χρόνο στην περιοχή μας.

Η εξαιρετική ιδέα έχει μεταμορφώσει κυριολεκτικά το σημείο όπου υλοποιήθηκε, ενώ το αποτέλεσμα είναι κυριολεκτικά ένα έργο τέχνης.

Ο ίδιος δήλωσε στο KOZANILIFE.GR: «Νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση. Είναι τιμή μου όταν με επιλέγουν για μια δουλειά, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπάω. Είναι σημαντικό να υπάρχει αυτή η στήριξη από ανθρώπους που σου δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσεις. Όταν μια συνεργασία είναι άψογη, τότε όλα κυλάνε τέλεια».

Οι φωτογραφίες που είχε «σαν προίκα» ο Γιάννης, προκειμένου να υλοποιήσει το έργο του, είναι της φωτογράφου κ. Σούλας Παλέντζα, η οποία είναι γνωστή στους περισσότερους για το ανήσυχο «βλέμμα» της.

Το εντυπωσιακό γκράφιτι που πλαισιώνει πλέον τον τοίχο του Συνεταιρισμού Κροπαραγωγών Κοζάνης, αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα ότι μία εικόνα ισούται με χίλιες και στη συγκεκριμένη περίπτωση ισούται και με μία μεγάλη ιστορία της περιοχής μας.

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

4 σχόλια στο άρθρο “«Άνθισε» ο τοίχος του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών με ένα εντυπωσιακό γκράφιτι – Τι λέει ο 24χρονος δημιουργός του – Φωτογραφίες

  1. Συγχαρητήρια και στον Συνεταιρισμό για την ιδέα του τοίχου και στον δημιουργό για το εξαιρετικό αποτέλεσμα…που εκτός από εικαστική παρέμβαση, μεταδίδει πληροφορίες και ιστορία με όμορφο, εύκολο και εύληπτο τρόπο για τον κάθε περαστικό θεατή!!!

  2. ΕΠΙΣΚΕΥΤΙΚΑΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ,ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΑΦΩΝΟΙ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ)
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ !!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ
    Ο ΧΩΡΟς ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΊ ΣΕ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗς!!!
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗς ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑς ΑΠΙΚΟΝΙΣΜΕΝΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑς ΜΑΓΕΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΙΚΌΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΕΑΡΟς ΓΙΑΝΝΗς ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟς!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.