Στο Λιτόχωρο Πιερίας ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Κώττας για την 7η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού



Με επίκεντρο ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τοπόσημα στον κόσμο, τον Όλυμπο, πραγματοποιήθηκε η 7η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού στο Λιτόχωρο της Πιερίας στις 20 και 21 Οκτωβρίου.

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής του μυθικού βουνού με θέμα “Όλυμπος: Στη γη των Θεών και των αυθεντικών εμπειριών”.

Στο πλαίσιο των εργασιών συζητήθηκαν με τον εκπρόσωπο του ΕΟΤ κ. Μ. Μιχαηλίδη σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πολιτική τουριστικής προβολής και συνεργασίας των Περιφερειών με στόχο να καταστεί η Ελλάδα προορισμός 365 ημερών.

Παράλληλα οι Αντιπεριφερειάρχες ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) κ. Πάνο Κουάνη για την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με την ίδρυση δεκαριών Film Offices στις έδρες των Περιφερειών, με στόχους την κάλυψη των αναγκών διασύνδεσης μεταξύ των αλλοδαπών και εγχώριων οπτικοακουστικών παραγωγών και της τοπικής αγοράς και των φορέων που σχετίζονται με την εκτέλεση μιας παραγωγής αλλά και την προβολή και προώθηση του τουριστικού αποθέματος των Περιφερειών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βασικό μέλημα του ΕΚΟΜΕ είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για επανεκκίνηση της εγχώριας βιομηχανίας (οπτικοακουστικές παραγωγές) και η προστασία, υποστήριξη και ανάδειξη του κλάδου των οπτικοακουστικών μέσων και της επικοινωνίας στην Ελλάδα, ως ενός από τους κεντρικούς αναπτυξιακούς βραχίονες της χώρας. Για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα το Υπουργείο νομοθέτησε σημαντικά κίνητρα, όπως την επιστροφή φόρων της τάξης του 35% (cash rebate) σε όσους αποφασίσουν να επενδύσουν στον τόπο μας πραγματοποιώντας διεθνείς η εθνικές οπτικοακουστικές παραγωγές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώττας στο πλαίσιο κατ΄ ιδίαν συνάντησης με τον κ. Κουάνη δήλωσε την πρόθεση της Περιφέρειας για την άμεση και πλήρη υιοθέτηση και στήριξη του εγχειρήματος δημιουργίας Film Office στη Δυτική Μακεδονία, περιοχή με μοναδικό κινηματογραφικό ενδιαφέρον, ώστε να αξιοποιηθούν τα μοναδικά φυσικά, αρχιτεκτονικά, πολιτιστικά της πλεονεκτήματα, αλλά και η αξιόλογη βιομηχανική κληρονομιά, τα ορυχεία και τα φράγματα της της ΔΕΗ και σημαντικές υποδομές που διαθέτει, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για προσέλκυση διεθνών και εγχώριων οπτικοακουστικών παραγωγών και στόχο την δημιουργία δυναμικής που θα κινητοποιήσει την οικονομία και θα ανοίξει παράθυρο ευκαιριών στους νέους ανθρώπους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.