Τι λέει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης για τον έλεγχο που έγινε σε μέλη και στελέχη της ΚΝΕ στην Κοζάνη

Με ιδιαίτερη έκπληξη ενημερωθήκαμε για καταγγελία της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης του Κ.Κ.Ε. την 08/10/2018 (κλικ εδώ), αναφορικά με έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που όπως αργότερα αποδείχθηκε ήταν μέλη του.

Η έκπληξή μας συνίσταται κυρίως στο γεγονός ότι δεν καταγγέλλεται οποιαδήποτε απρεπής συμπεριφορά εκ μέρους των αστυνομικών (η οποία παρεμπιπτόντως ήταν άψογη), αλλά η ενέργεια του ελέγχου καθ’ εαυτή, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον έλεγχο “απρόκλητο”. Με λίγα λόγια, το γεγονός και μόνο ότι οι αστυνομικοί έκαναν αυτό που οφείλουν εκ της αποστολής τους να κάνουν, αποτελεί κάτι το επιλήψιμο.

Εκπροσωπώντας συνδικαλιστικά τους αστυνομικούς της Δ.Α. Κοζάνης καθιστούμε σαφή τα παρακάτω:

1. Οι αστυνομικοί της Κοζάνης διενεργούν καθημερινά εκατοντάδες προληπτικούς ελέγχους (απρόκλητους κατά τον συντάκτη της καταγγελίας), με γνώμονα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, για το λόγο αυτό και η περιοχή μας έχει έναν από τους πιο χαμηλούς δείκτες εγκληματικότητας στην Ελλάδα.

2. Ουδέποτε πραγματοποιείται έλεγχος εξαιτίας των πολιτικών πεποιθήσεων του ελεγχόμενου. Ο σεβασμός προς όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων-πεποιθήσεων αποτελεί κάτι δεδομένο εδώ και πολλά χρόνια.

3. Η Αστυνομία θα συνεχίσει να υπηρετεί τη νομιμότητα μέσω των νομίμων και προβλεπόμενων από τους κανονισμούς της δράσεων. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, κανείς δεν απολαμβάνει ασυλίας και κανείς δεν έχει εν τέλει το δικαίωμα να βάζει το έργο της Αστυνομίας στην κλίνη του Προκρούστη, ανάλογα με τις πολιτικές πεποιθήσεις του.

Αγαπητοί κύριοι της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης του Κ.Κ.Ε., με όλο το δεδομένο σεβασμό προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, το οποίο πολλάκις έχει σταθεί αρωγός στην προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των Αστυνομικών, παρακαλούμε να ανακαλέσετε την από 8/10/2018 καταγγελία σας, η οποία αφενός είναι ανυπόστατη, αφετέρου προσβάλλει την δημοκρατική μας συνείδηση και την επαγγελματική μας υπόληψη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος                              Γενικός Γραμματέας

Ζήσης ΛΙΑΚΟΣ                    Νικόλαος ΠΕΣΛΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.