Απόφαση «βόμβα»: Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους συνταξιούχους

Απόφαση-σταθμός του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία κρίνεται παράνομη η κατάργηση των δώρων καθώς και οι περικοπές στην σύνταξη του ίδιου νόμου και οι περικοπές του 4051/12 στη σύνταξη, δικαιώνει συνταξιούχο-μέλος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, Οδυσσέα Τσολογιάννη. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη απόφαση, θα επιστραφούν στον συνταξιούχο 11.184,57 ευρώ.

Όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, «με την υπ’αριθμ. 3037/2018 απόφαση το δικαστήριο θεωρεί ότι παρανόμως κόπηκαν τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης του νόμου 4093/12, καθώς και η περικοπή στη σύνταξη του νόμου 4093/12 και του 4051/12 και ορίζει ότι ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ αφείλουν να επιστρέψουν στον ενάγοντα αποζημίωση ύψους 6.689€ ο ΕΦΚΑ και 4.495€ το ΕΤΕΑΕΠ (σύνολο 11.184,57€)».

Υπενθυμίζεται ότι πολλά μέλη του ΕΝΔΙΣΥ έχουν καταθέσει αγωγή κατά των περικοπών στις συντάξεις και κατά της κατάργησης των δώρων, ενώ ακόμη εκκρεμεί η απόφαση του ΣΤΕ κατά του νόμου Κατρούγκαλου.

Όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr, ο Νίκος Χατζόπουλος, «οι νόμοι 4093 και 4051 κρίθηκαν αντισυνταγματικοί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, και αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστό, και να μην γίνει έφεση στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αυτή είναι η απόφαση και πρέπει όλοι να την σεβαστούν». Όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν ο συνταξιούχος και μέλος του ΕΝΔΙΣΥ, Οδυσσέας Τσολογιάννης κατέφυγε στη δικαιοσύνη με σκοπό να διεκδικήσει το άδικο κούρεμα των Δώρων του, Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και των συνεχών μειώσεων που είχε υποστεί η σύνταξή του μέχρι τότε. Το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε τον συγκεκριμένο συνταξιούχο και έκρινε ότι πρέπει να του επιστραφούν 11.184,57 ευρώ, καθώς κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις που είχαν υποστεί οι μηνιαίες αποδοχές του. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσολογιάννης έλαβε πίσω μαζί με τους τόκους, τα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα αλλά και το επίδομα αδείας, για το διάστημα από 1ης/1/2012 ως και 23/7/2015, σε κύρια και επικουρική σύνταξη. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι τού επιστράφηκε και η αναδρομική μείωση που επιβλήθηκε με το νόμο 4093 σε άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ.

Αυτά μπορούν να διεκδικήσουν δικαστικά και άλλοι συνταξιούχοι

Επιστροφή Δώρου Χριστουγέννων 400 ευρώ ( αναφορικά με την κύρια σύνταξη)
Επιστροφή Δώρου Χριστουγέννων (ποσό σε αντιστοιχία με το ποσό της επικουρικής)
Επιστροφή Δώρου Πάσχα (σε αντιστοιχία με την κύρια σύνταξη)
Επιστροφή επιδόματος αδείας 400 ευρώ ( αναφορικά με την κύρια σύνταξη)
Επιστροφή Δώρου Πάσχα (επικουρική)
Επιστροφή επίδομα αδείας (επικουρική σύνταξη)
Επιστροφή μηνιαίων μειώσεων άνω των 1.000 ευρώ σε κύρια και επικουρική σύνταξη από 1ης/1/2013

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.