Εκδικάστηκε η αγωγή των 43 εργαζομένων στα πρώην σούπερ μάρκετ Καρυπίδης στην Κοζάνη

Εκδικάστηκε ενώπιον του Ειρηνοδικείου Κοζάνης η τακτική αγωγή 43 εργαζομένων στα πρώην σούπερ μάρκετ Καρυπίδης στην Κοζάνη, ως συνέχεια των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κερδίσει οι εργαζόμενοι σύμφωνα με τα οποία είχε διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Σωματείου Εμπορίου και Τροφίμων κ. Χρυσούλα Καρανάτσιου που μίλησε στην ΕΡΤ Κοζάνης, η εταιρεία χρωστά στους εργαζόμενους 18 μισθούς με τα ένσημα τους παράλληλα με τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ενώ εξαιτίας της αλλαγής του ΑΦΜ είναι σχεδόν αδύνατο να εισπραχτούν από τα δικαστήρια οι οφειλές. Η κ. Καρανάτσιου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως εξαιτίας της μη καταβολής ενσήμων οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας φέρνοντας τους σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, έχει αφήσει απλήρωτους 1.400 εργαζόμενους που εργάζονταν σε 143 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα εδώ και ενάμιση χρόνο, με την συνολική οφειλή δεδουλευμένων να υπερβαίνει πια τα 9 εκατ. Ευρώ και από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορώντα 37 εκατ. ευρώ.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.