Πολύς κόσμος στην παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Λαγογιάννη «Το Πλατανόρευμα στο χθες και το σήμερα» – Δείτε το βίντεο



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου 2018 η παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Χρ. Λαγογιάννη «Το Πλατανόρευμα στο χθες και το σήμερα», στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Πλατανορεύματος, ενώπιον πλήθους κόσμου και πολλών αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν -κατά σειρά- η δημοσιογράφος Κατερίνα Μαρκοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Ζυγούρης και ο αρχιερατικός επίτροπος περιφέρειας Βελβεντού π. Κωνσταντίνος Κώστας. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα του βιβλίου που κατά βάση είναι η αποτύπωση των αρχείων της Κοινότητας Πλατανορεύματος και πληροφοριακό υλικό σε βάθος χρόνου από το 1821(!), το οποίο συγκροτεί ένα σημαντικό ντοκουμέντο της ιστορίας του τόπου, σταθμό και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

«Το βιβλίο αυτό να αποτελεί ένα μικρό θησαυρό σε κάθε σπίτι του Πλατανορεύματος» τόνισε ο π. Κωνσταντίνος, «και να γίνει ένα από τα βιβλία των πνευματικών ιδρυμάτων του χωριού» (σχολεία, σύλλογοι).

«Σήμερα ολοκληρώνεται ένας κύκλος εργασίας που ξεκίνησε όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου το 2011, ένας μαραθώνιος, δύσκολος και ανηφορικός…», τόνισε μεταξύ άλλων ο συγγραφέας του βιβλίου και πρόεδρος της Κοινότητας Πλατανορεύματος Γεώργιος Λαγογιάννης απόστρατος αξιωματικός. «Ήταν -συνέχισε παρακάτω- Φεβρουάριος του 2011, όταν έβλεπα με δέος να μεταφέρεται από το υπόγειο το αρχείο…, με σκουριασμένες καρφίτσες και αράχνες… και πήρα την απόφαση… Η ιστορία ενός τόπου δεν ανήκει στον υπογράφοντα το βιβλίο αλλά στον γράφοντα την ιστορία, και την ιστορία τη γράφουν αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή… Γι’ αυτό ούτε τιμολογείται, ούτε δημοπρατείται…».

Τέλος ο κ. Λαγογιάννης, που δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον βοήθησαν ή τον συμπαραστάθηκαν στην έκδοση του βιβλίου και βέβαια τον κόσμο για την παρουσία του στην εκδήλωση.

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.