«Απαράδεκτη η κατάσταση στις τουαλέτες της Παιδιατρικής στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης» καταγγέλλει αναγνώστης του KOZANILIFE.GRΑναγνώστης του KOZANILIFE.GR, μεταφέρει την απαράδεκτη κατάσταση όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος, που επικρατεί στις τουαλέτες της Παιδιατρικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, ενώ νοσηλεύεται το 6χρονο παιδί του τις τελευταίες ημέρες.

Κουβάδες με χρώματα μέσα στη μοναδική ντουζιέρα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, ενώ όπως ενημερώθηκε από το προσωπικό, στο οποίο εξέφρασε τα παράπονα του, το τμήμα βάφτηκε πριν έξι μήνες.

Ο ίδιος μεταφέρει, ότι πρόκειται για μια απερίγραπτη κατάσταση, την ώρα μάλιστα που πρόκειται για τις τουαλέτες του παιδιατρικού τμήματος.

«Δεν υπάρχει καμία δομή, δεν λειτουργεί τίποτα. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Όποιος θέλει μπαίνει στις τουαλέτες της παιδιατρικής και αναρωτιέμαι πραγματικά, πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για παιδιά μας. Να πας άρρωστο το παιδί σου και να φύγει με μια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Δεν είναι μόνο για το δικό μου παιδί, κινδυνεύουν τόσα παιδιά».

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος συμπλήρωσε, ότι έχει ενημερώσει όλο το προσωπικό για τη δυσαρέσκεια του, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας: «Θα το φτάσω μέχρι τέλους, δεν ξέρω τι δικαιούμαι σαν πολίτης να κάνω, αλλά ότι περνάει από το χέρι μου θα το κάνω».

 

 

 

 

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

38 σχόλια στο άρθρο “«Απαράδεκτη η κατάσταση στις τουαλέτες της Παιδιατρικής στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης» καταγγέλλει αναγνώστης του KOZANILIFE.GR

 1. Πριν από λίγες μέρες νοσηλεύτηκε και το δικό μου παιδί (11 μηνών) με γαστρεντεριτιδα. Εκτός από την ανύπαρκτη υποδομή δεν υπήρχε ούτε ζεστό νερό ώστε να μπορεί κάποιος να πλύνει ένα βρέφος με διάρροια. Θα μπορούσα να επεκταθώ στην καθαριότητα, στην αποχέτευση και στην αριθμητική ικανότητα του χώρου (2 λεκάνες σε όλη την πτέρυγα με τη μία συνεχώς βουλωμενη) αλλά…στου κουφού την πόρτα….

 2. Η παιδιατρική έχει σχεδόν ένα χρόνο που βάφτηκε. Το δικό μου παιδί νοσηλεύτηκε πριν από έξι μήνες. Η κατάσταση είναι η ίδια. Δεν έχει αλλάξει τίποτα!!

 3. Αίσχος είναι η παιδιατρική μια φορά πήγα τον μικρό μου κ οι τουαλέτες είναι χάλια όπως κ άλλη χώροι.

 4. Πώς κάνετε έτσι κύριε για τρεις κουβάδες χρώμα και ένα κεφάλι που λείπει από τα ανθρωπάκια στο WC έλεος

  1. Πως κάνουμε δλδ εδώ προκειτε για τα παιδιά μας κ όχι μόνο ακόμα κ στο παθολογική είναι αίσχος τα πράγματα σε όλους τους τομείς.

 5. Πέρσι το Νοέμβριο νοσηλεύτηκε η μικρή μου και ακόμη δεν είχε σαραντησει τα πάντα ήταν απαράδεκτα όντως δεν υπήρχε ζεστο νερό να την πλύνω και καθησαμε μια εβδομάδα δράμα ….. Ένας κύριος έβαφε εκείνες τις μέρες κ κάποια στιγμή ρώτησα μια νοσηλεύτρια αν ξεκίνησαν κάποιες εργασίες κλπ ….. Μου απάντησε ότι κ το βάψιμο γίνεται με δική τους πρωτοβουλία κ μέχρι κ η προϊσταμένη βάζει λεφτά από την τσέπη της ….. Οφείλω να πω ότι μου προξένησε μεγάλη έκπληξη η εξυπηρέτηση το χαμόγελο κ η ευγένεια του νοσηλευτικού προσωπικού όσο κ των γιατρών ….. Αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα ……

 6. Ποια παιδιατρική,ποια παθολογική ή οποιοδήποτε άλλο τμήμα του νοσοκομείου;
  Άθλια η κατάσταση για παιδιά και ενήλικες ασθενείς με ανύπαρκτους κανόνες υγιεινής και φυσικά χωρίς καμία μα καμία αλλαγή με τον κίνδυνο των λοιμώξεων να καραδοκούν.

 7. Σ'.Τσαλουκιδου

  - Edit

  Απαντήστε

  Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη διαμονή σας στο νοσοκομείο καλό και αποτελεσματικό είναι να απευθύνεστε στους αρμόδιους .Όλα λύνονται με καλοπροαίρετο διάλογο και όχι με ανώνυμες καταγγελίες!!Ο στόχος μας είναι η βελτιστοποίηση της παροχή ς των υπηρεσιών του νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα προς όλους!!!Και εγώ προσωπικά αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτό ,συγχρόνως είμαστε και χρήστες αυτών των υπηρεσιών!!! Καλό είναι να μην έχουμε μηδενιστικές τάσεις ,εξαιτίας κάποιων μεμονωμενων αναρμοστων συμπεριφορών,γιατί όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια για όλους μας βάλαμε πλάτη με πολυ φόρτο εργασίας αλλα και απόθεμα ψυχής ώστε το νοσοκομείο μας να λειτουργεί αξιοπρεπώς και να επιτελεί την αποστολή του
  Σ’ Τσαλουκιδου
  ΠΕ Διοικητικός Υπάλληλος
  Προϊσταμένη Τμήματος Επιστασιας

  1. Σε ποιους αρμόδιους δλδ γιατί κάποιοι είναι απότομη κ ανάρμοστη η συμπεριφορά τους προς τους ασθενείς. Αν ο στόχος σας είναι να γίνουν καλύτερες συνθήκες κάντε κάτι δν χρειάζεται κ ούτε φτάνει οι πολίτες κ οι ασθενείς που λένε τα προβλήματα που έχει το νοσοκομείο.

 8. Επιβεβαιώνω την κατάσταση στην τουαλέτα της παιδιατρικής δυστυχώς!!! Για το προσωπικό έχω να πω μόνο καλά λόγια για να μην παρεξηγήσει κάποιος. Τώρα κ. Σ’.Τσαλουκιδου αν ο αρμόδιος περιμένει από εμάς να επισημάνουμε το οφθαλμοφανές και το αυτονόητο, ίσως δεν θα έπρεπε να λέγετε αρμόδιος. Είναι θέμα στοιχειώδους υγιεινής και διαβίωσης (ζεστό νερό)!!!! Με όλη την αγάπη καλό θα ήταν ο αρμόδιος να ανακαλύψει μονός του τα βασικά για αρχή!

  1. Αναφορικά με το ζεστό νερό,αν και δεν είναι στις αρμοδιότητες μου,η εγκατάσταση, πριν 1,5 χρόνο περίπου, ηλιακών συλλεκτών κενού για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης και όχι μόνο δείχνει ότι οι αρμόδιοι εντόπισαν, κατανόησαν ανάγκες,σχεδίασαν, αποφάσισαν και έπραξαν.Δεν υποστηρίζω ότι όλα είναι τέλεια στο νοσοκομείο μας,υποστηρίζω όμως ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα,δεδομένης της οικονομικής κρίσης με συνέπειες στη μείωση του προϋπολογισμου του νοσοκομείου μας παρά την υπεραυξημενη ζήτηση των υπηρεσιών υγείας,και τις ελλείψει ς σε προσωπικο και υλικοτεχνική υποδομή.Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι και κυρίως να υπάρχει καλή προδιάθεση από όλους!

   1. Το κλασσικό ”αν και δεν είναι στις αρμοδιότητές μου”!!!Σε κάποιου την αρμοδιότητα υπάγεται,όμως,άνθρωπε!Αυτό ακριβώς λέει κι ο παραπάνω σχολιαστής.Κοιτάχτε να διορθώσετε τα χάλια σας,άκου νοσοκομείο χωρίς ζεστό νερό.Ξεφτίλα!

 9. Μαλαμάκης Μάκης

  - Edit

  Απαντήστε

  Αυτό πάλι που οι περισσότεροι σχολιάζετε ανώνυμα. Άποψη έχετε. Ονομα και επώνυμο (κυρίως)..δεν έχετε..???

  1. Γιατί θα αλλάξει κάτι αν γράψουν όνομα κ επίθετο αυτό είναι το πρόβλημα το ότι το νοσοκομείο έχει πολλά προβλήματα κ πρέπει άμεσα να γίνει κάτι είναι το θέμα κ ιδίως στην παιδιατρική κ παθολογική.

 10. Χάρης Μαλαχαρης

  - Edit

  Απαντήστε

  Παντός κάποιος υπεύθυνος – αρμόδιος, μια φορά δεν βγήκε να πει πως θα κάνει ότι μπορεί για να αλλάξει αυτή η εικόνα. Προφανώς για να υπάρχει αυτή η συζήτηση υπάρχει πρόβλημα και ο αρμόδιος πρέπει να γίνει από καλός – καλύτερος στην δουλειά του. Όχι να αντιδρά στην δυσαρέσκεια του κόσμου.

  Υ. Γ. “Κ Μάκη μαλαμακη τώρα εσύ έφαγες κόλλημα με το όνομα και όχι με το πρόβλημα…………. Αναρωτιέμαι ώρες ώρες………

  1. Μαλαμάκης Μάκης

   - Edit

   Απαντήστε

   Ναι, έφαγα κόλημα. Θέλετε να βελτιωθούν γύρω σας οσα δεν σας αρέσουν(?), και γράφετε την άποψη σας ανώνυμα!!
   ΥΓ: Για εξυπνάδες καλός είσαι ..Χάρη.
   Το Επώνυμο σου όμως..φοβάσαι να το πεις. Έτσι θα διεκδικήσεις το καλλύτερο…
   .Άνώνυμα…?? Κατά τόν τρόπο που διεκδικείς…θα έχεις και άνάλογα αποτελλέσματα.!!

 11. Τώρα θα να ρθεί ο Κούλης να το κλείσει να παενετε στα ιδιωτικά,διαβαλκανικό και μεμοριαλ!!!Το βάλατε με το ζεστό νερό και στο σπίτι σας τρεμ το χέρι σας να πατήσει το κμπι του θερμοσίφωνα!20 είστε παενετε να πλυθεί ρε στο Μαματσειο

  1. Εξυπνάδα είναι αυτό που λες δλδ, ναι θα πάω κ στο ιδιωτικό κ στο διαβαλκανικο κ ας πληρώσω όσο χρειάζεται όταν προκειτε για την υγεία των παιδιών μου κ για να έχουν καθαρή κ καλή περίθαλψη.

 12. Μαλαμάκης Μάκης

  - Edit

  Απαντήστε

  Ναι, έφαγα κόλημα. Θέλετε να βελτιωθούν γύρω σας οσα δεν σας αρέσουν(?), και γράφετε την άποψη σας ανώνυμα!!
  ΥΓ: Για εξυπνάδες καλός είσαι ..Χάρη.
  Το Επώνυμο σου όμως..φοβάσαι να το πεις. Έτσι θα διεκδικήσεις το καλλύτερο…
  .Άνώνυμα…?? Κατά τόν τρόπο που διεκδικείς…θα έχεις και άνάλογα αποτελλέσματα.!!

  1. Απο τη στιγμή που όσα καταγγέλονται είναι αληθή,ποιός ο λόγος να γίνει επώνυμα;Για του λόγου το αληθές παρέθεσε και φωτογραφία,όπου φαίνεται πεντακάθαρα το χάλι του μπάνιου.Βρώμικο,με τους κουβάδες με τις μπογιές στιβαγμένους σαν σε κοτέτσι και χωρίς ζεστό νερό!Σ’ έναν χώρο που περιθάλπονται μικρά παιδιά.Μνημόνια,περικοπές και κουραφέξαλα!Τόσο δύσκολο είναι να καθαριστεί ένας χώρος 1,5 επι 1,5 και να πεταχτούν οι κουβάδες;Ντροπή και τίποτε άλλο.Ούτε στο Κογκό τέτοια χάλια!

   1. Μαλαμάκης Μάκης

    - Edit

    Απαντήστε

    Συμφωνώ μαζί σας, ότι δεν θα έπρεπε το μπάνιο να να εχει αυτή την εικόνα.
    Επιμένω όμως και στην επώνυμη άποψη(αναφέρθηκα ηια αυτό πιο πάνω).

 13. Μαλατακης Τάκης

  - Edit

  Απαντήστε

  Πω πω κολλήματα!!!!! Αν θέλεις επωνυμία μπες στο group του Facebook κοζανητισες μαμάδες για να στοχοποιησεις. Αλλά αντί για τα ονόματα θα έλεγα να διαβάσεις τα προβλήματα. Το πρώτο πράγμα που έγραψες εδώ είναι για τα ονόματα και τίποτα για το πρόβλημα. Είναι γενικό το πρόβλημα σου μαλαμακη Μάκη;;; Το συνηθίζεις να είσαι εκτός θέματος;;;;;; Γράφεις γενικά και αλλού για το πρόβλημα σου;;;

  1. Μαλαμάκης Μάκης

   - Edit

   Απαντήστε

   Είναι γενικό Τακούλη. Δεν εκτιμώ τους ανθρώπους που έχουν άποψη ατεκμιρίωτη,ανώνυμη, άποψη ..που υπερβάλει..με στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις θετικές ή αρνητικές,άποψη με σκοπιμότητα.. Γενικά δεν εκτιμώ τον όχλο και την ανώνυμη μάζα…που μέσα της κρύβονται (και) ανώνυμες κουτοπόνηρες ΚΟΤΟΥΛΕΣ..
   (Κλώσσα ..τα αυγουλάκια σου…Τακούλη..που το παίζεις και.. ανώνυμος ψυχολόγος..της ταχυρύθμου εκπαίδευσης…)

   1. Μαλακωστας Κώστας

    - Edit

    Απαντήστε

    Εσύ φίλε μου Μάκη θεωρείς πως ο κόσμος που γράφει έχει σκοπό να βλάψει και να βγάλει την κακία του πάνω σε αυτό το σοβαρό θέμα; Έχεις πάει να δεις και μίλας;;;
    Εγώ έμεινα εκεί 3 νύχτες όπως και ο κόσμος που πολύ ορθά διαμαρτυρετε και λίγα λέει. Κάνε μια βόλτα να δεις τους κάδους στις τουαλέτες που είναι χωρίς καπάκι και όλα τα μικρόβια κάνουν πάρτι και μετά φύγε με γαστρεντεριτιδα. Σίγουρα το προσωπικό κάνει ότι καλύτερο μπορεί με τα μέσα που έχει και είναι υπερανθρωποι. Φυσικά εκτιμώ την δουλειά των γιατρών και νοσηλευτών. Δεν εκτιμώ τον αδιαφορία σε απλά πράγματα όπως της τουαλέτας. Αλλά στο όνομα κόλλησες. Ο καθένας με το θεματακι του. Άρε Μάκη……..

 14. εγω παλι θα ελεγα οτι το αρθρο ειναι λιγο υπερβολικο. κανουμε την τριχα τριχια..
  μια χαρα ειναι το νοσοκομειο μας, οι ανθρωποι εκει κανουν οτι μπορουν με τις υποδομες που εχουν.
  υπαρχουν αλλα νοσοκομεια που δεν εχουν ουτε τα στοιχειωδη!

 15. στο θεαγενειο στη γαστρεντερολογικη δεν εχουν καν ντους παρα μονο 2 θαλαμοι. η πτερυγα ηταν λεει φτιαγμενη για γραφεια…και τελικα εβαλαν μεσα ασθενεις σε κατι δωματια αθλια και μικροσκοπικα…αν δεν πεις να απολυμανουν την τουαλετα μπορει να την βρεις μες την σιχασια…εκει κι αν πρεπει να τηρουνται οι κανονες υγιεινης με τους ασθενεις σε χημειοθεραπεια…τα αυτονοητα δεν ισχυουν για την ουγκαντα που ζουμε…

 16. Καλημέρα, εγώ είμαι καθαριστρια στην Παιδιατρικη και κάθε μέρα που πηγαίνω για δουλειά καθαρίζω όλους τους χώρους:γραφεία, στάση εργασίας νοσηλευτων, εξεταστηριο, δωμάτια, μπάνια και διαδρόμους Να σας περιγράφω λοιπόν :σφουγγαριζω το διάδρομο και περνάει κόσμο συνέχεια από δίπλα, εννοώ ακούω την προϊστάμενη να λέει “από την άκρη περνάτε, παρακαλώ” πάω στα δωμάτια, πράγματα παντού, κανείς δεν τα παίρνει, οι συνοδοι που περνάνε έξω για να κάνω την δουλειά μου είναι λίγοι, πάω να καθαρίζω την τουαλέτα (την οποία, όντως και εγώ την βρίσκω χάλια κάθε μέρα) και μπαίνουν μαζί μου, σχεδόν κάθε μέρα συνοδοι, παιδιά, όλοι, δεν περιμένει κάνεις, πουθενά, σε κανένα χώρο. Θα μου πείτε τώρα ότι παίρνω το μέρος του εργαζομένου του νοσοκομείου, αλλά αυτοί βγαίνουν έξω και με αφήνουν να κάνω σωστή και καλή δουλειά, γιαυτό παραμένει και καθαρός ο χώρος τους

 17. Επίσης θέλω να σας πω ότι εγώ καθαρίζω κάθε πρωί, αλλά έχω και ένα ωράριο που πρέπει να το τηρω , εγώ προσπαθώ κάθε μέρα και καλύτερα, έχω και εγώ παιδί και φυσικά θέλω να είναι καθαρό όλο το χώρο διότι όλοι μας το χρειαζόμαστε. Γνωρίζω όμως ότι καμία φορά υπάρχουν βλάβες, αλλά ενημερώνω και λύνονται, επίσης ότι βάλαμε τους κουβαδες και τα πράγματα μου εκεί επειδή δεν βρήκαμε άλλος μέρος. Πιστεύω ότι η κατάσταση δεν είναι τραγική, εμείς την κάνουμε όμως. Άμα προσέχουμε όλοι μας, όλα σώζονται.

  1. ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ, ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩς ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ, ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ… ΛΥΠΑΜΑΙ

  2. Ψάξε και σε κανένα χειρουργείο,βρε Ντιάνα!!!!Ολο και κάποιο χώρο θα βρεις να βολέψεις τη σφουγγαρίστρα και τον κουβά,τις χλωρίνες και τα άβα!!!!Τι διαβάζουν τα ματάκια μας και δεν γκαβώνονται Παναίιιιιιιαααααα μ΄!!!!

 18. Κύριε Ανώνυμο, απαγορεύεται ότι τίποτε να μετακομησουμε από ένα τμήμα σε άλλο, αλλά να ξέρετε ότι βρήκαμε λύση και αυτό θα γινόταν και με ένα απλό διάλογο με την προϊστάμενη. Ευχαριστώ πολύ

 19. Κύριε Ανώνυμο, απαγορεύεται να μετακομησουμε ότι τίποτε από ένα τμήμα σε άλλο, αλλά να ξέρετε ότι βρήκαμε λύση και αυτό θα γινόταν και με ένα απλό διάλογο με την προϊστάμενη. Ευχαριστώ πολύ

 20. Θελω να πω ενα πολυ μεγαλο μπραβοτα κοριτσια κ στο συνεργειο καθαρισμιου εκει για την τεραστια δουλεια που μας προσφερουν τωρα ο χορος που θα αφηνουν τα καθαριστικα εργαλεια νομιζω ειναι θεμα της διηκησεις καθαρα!! Κ γω νοσιλευτικα με το γιο μου πριν μηνες ηταν ολα αψογα …στην καθαριοτητα

 21. Μην ξεχνάτε ότι εσείς βρωμίζετε έτσι τους χώρους αυτούς. Λίγη προσοχή δε βλάπτει……….. Τσοπάνιδες Κοζανίτες………………………………..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.