Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών – Νέες μαρτυρίες φοιτητών στο KOZANILFE.GR– Προβληματισμός και ικανοποίηση επικρατεί μεταξύ των φοιτητών
– Νέες μαρτυρίες φοιτητών στο KOZANILIFE.GR για τη δράση του καθηγητή

Του Σάκη Καραδημούλα για το KOZANILIFE.GR:

Σωρηδόν ανοίγουν πλέον τα «στόματα» για να καταγγείλουν ανώνυμα την δική τους τραγική ιστορία. Μια ιστορία, που περιλαμβάνει οικονομικά κίνητρα ενός καθηγητή, που φαίνεται να ζητούσε χρήματα εκβιαστικά από τους φοιτητές -τριες του, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ορέξεις του, για να περάσουν τα μαθήματά του.

Ομόφωνα η Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που συνεδρίασε στις Σέρρες αποφάσισε την αποπομπή σε βάρος του καθηγητή.

Το KOZANILIFE.GR, βρέθηκε στην πόλη των Σερρών και κατέγραψε μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα του καθηγητή και ανθρώπων που γνώριζαν, αλλά κανείς δεν τολμούσε να προχωρήσει.

Το καλοκαίρι του 2018, φοιτήτρια ανέφερε επώνυμα στο KOZANILFE.GR την κατάσταση την οποία αντιμετώπιζαν με τον συγκεκριμένο καθηγητή, ενώ συνεργάτες του KOZANILIFE.GR της υποδεικνύουν να κάνει καταγγελία, για να μπορέσει να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο φόβος ήταν το φρένο για όλα τα παιδιά.

Η υπόθεση του καθηγητή, ο οποίος κατηγορείται για δωροληψία και εκβιασμό στους μαθητές του, δεν φάνηκε να έχει προκαλέσει έκπληξη στους κατοίκους των Σερρών. Πρόκειται για υπόθεση που έχει πάρει ξανά το φως της δημοσιότητας το 2004, όπου είχαν δοθεί πανελλαδικές διαστάσεις.

Όπως αναφέρουν στο KOZANILIFE.GR, μαρτυρίες ανθρώπων, ο καθηγητής τότε, “μείωσε” την τιμή στην “ταρίφα” που ζητούσε από τους μαθητές του, από τα 2.000 ευρώ στα 250 ευρώ, ενώ ως προκάλυμμα για την τέλεση του αδικήματος, φαίνεται η «συναλλαγή» να γινόταν στο φροντιστήριο στο οποίο εργαζόταν ο καθηγητής.

Η φοιτήτρια Β.Κ. αναφέρει μεταξύ άλλων στο KOZANILIFE.GR:

«Με προέτρεψαν να πάω στο συγκεκριμένο φροντιστήριο οι υπόλοιποι συμφοιτητές μου. Πριν γίνει αυτό παρακολούθησα τα μαθήματα του. Ότι και αν σου δίδασκε, η ύλη δεν ήταν ίδια στο τέλος, επομένως δεν μπορούσες να περάσεις γιατί η τελική εξέταση ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχες διδαχθεί όλη τη χρονιά. Για αυτό και εγώ ακολούθησα το γνωστό δρόμο. Δούλευα 12 ώρες την ημέρα ώστε κάθε εξάμηνο να πληρώνω 2-3 μαθήματα του ώστε να πάρω το πτυχίο».

Από την άλλη η φοιτήτρια Α.Κ. δήλωσε:

«Ήμασταν στο αμφιθέατρο. Είδα πολλές κοπέλες να τις αγγίζει στον ώμο χαμογελώντας. Δεν το θεώρησα αθώο το άγγιγμα. Κάποιες ενοχλήθηκαν έντονα, άλλες πάλι κρατήθηκαν και ο φόβος που υπήρχε σε όλες αυτές τις κοπέλες μήπως και μπουν στο μάτι του ήταν ευδιάκριτος για εμένα που ήμουν στο πρώτο εξάμηνο. Δεν θα ξεχάσω που με κάποιες κανόνιζε για καφέ και την επομένη το βράδυ τον έβλεπα έξω με κάποιες από αυτές».

Για 14 ολόκληρα χρόνια, δεν στάθηκαν ικανές οι αντιδράσεις των φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών, να φρενάρουν τις ορέξεις του καθηγητή, ενώ όπως αναφέρουν φοιτητές στο KOZANILIFE.GR, είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες και καταλήψεις σε βάρος του καθηγητή, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν φαίνεται να μπόρεσε να ανακόψει την κατάσταση η οποία γινόταν κατά εξακολούθηση.

Ο «ασκός του Αιόλου» έχει ανοίξει για τα καλά στην κοινωνία των Σερρών και αυτό ίσως αποτελέσει την αφορμή για να ανοίξουν και άλλες υποθέσεις, αν υπάρχουν σε πανελλήνιο επίπεδο.

Καραδημούλας Σάκης για το KOZANILIFE.GR

13 σχόλια στο άρθρο “Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών – Νέες μαρτυρίες φοιτητών στο KOZANILFE.GR

   1. Σε λάθος χώρα ζείτε μάγκες!Δεν την ψάχνετε κατά το Ιράν-Πακιστάν μεριά;(Μπας και γλυτώσουμε απ’ τις μ@@@@@ σας)!

     1. Απο που συμπεραίνεις πως ψήφισα σύριζα;Με τα μυαλά που κουβαλάτε σίγουρα είναι καλύτερα εκεί!Και κάτι ακόμα και χωρίς να έχω καμμιά πρόθεση να υπερασπιστώ αυτό το καθήκι.Σίγουρα είχε ”δυνατές” πλάτες που τον προστάτευαν,τόσο καιρό.Πολικούς,δικαστικούς,αστυνομικούς,ποιός ξέρει;Κι αυτοί πρέπει να ξεσκεπαστούν και να συρθούν στα δικαστήρια.Αλλά όχι κρεμάλες και λιθοβολισμοί!

      1. Γιατί σε πείραξε ο λιθοβολισμος δλδ σε τέτοιου είδους ανθρώπους τέτοια αρμόζουν κ όχι να κυκλοφορούν ελεύθεροι κ να συνεχίζουν τους εκβιασμούς κ εκφοβισμόυς κ ιδίως σε άτομα που δν μπορούν να υπερασπίσου τον εαυτό τους, αλλά με τέτοιο κράτος τι περιμένεις μόνο τέτοια θα γίνονται.

       1. Ο λιιθοβολισμός,Χρύσα,δεν ισχύει (εκεί που ισχύει) μόνο για συγκεκριμένα αδικήματα αλλά περιλαμβάνει μια μεγάαααλη γκάμα αδικημάτων.Οπως μοιχεία (για τη γυναίκα μοιχό κι όχι για τον άνδρα) κλπ.Αν ζηλεύετε τέτοιου είδους καθεστώτα με αυτή τη δικαιοσύνη,ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.Την μπούρκα σου και άρς!

        1. Πάρε εσύ την μπούκα σου κ τραβά αλλού ναι ρε λιθοβολισμος σε αυτούς που εκβιάζουν η ασελγουν σε παιδιά με οποιοδήποτε τρόπο, αν δν σαρεσει πρόβλημα σου.

         1. Οταν θα τον λιθοβολείς,να προσέξεις το καλσόν σου.Επίσης,μη φοράς τα ψηλοτάκουνα,προτίμα τα στρωτά,μη στραμπουλήξεις το ποδαράκι σου.Κι ένα τελευταίο,μην σηκώσεις καμμιά κοτρώνα,διάλεγε μικρές πετρούλες,βρίσκεις πιο εύκολα στόχο!

 1. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΔΗΛΑΔΗ…ΑΥΤΟς ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ…ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ; ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΟ ΑΦΗΝΑΝΕ ΕΤΣΙ…ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ;

  1. Για αυτό η Ελλάδα δν θα πάει ποτέ μπροστά είναι δυνατόν να γίνονται εκβιασμοί σε φοιτήτριες κ αυτές να το δέχονται καταγγελία κατευθείαν κ ας μην περάσω ποτέ το μάθημα δν κατάλαβα δλδ ο κάθε ανώμαλος καθηγητής γιατρός ή ο οποιαδήποτε άλλος θα εκβιάζει κόσμο, τι λέμε τώρα αλλά αυτός είχε γερό μανίκι από πίσω αφού δν τον έκανε κανένας τπτ.

   1. Σ’ αυτή τη χώρα,Γεωργία,το παν είναι η βόλεψη με κάθε τρόπο.Αν υπάρχει και πτυχίο,ακόμα καλύτερα.Για την απόκτησή του,γονείς και μαθητές,κάνουν τα πάντα.Πληρώνουν για ν’ αγοράσουν τα θέματα των εξετάσεων ,πληρώνουν να περάσουν τα μαθήματα,πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά να σπουδάσει ο μόσχος τους ο σιτευτός σε Ρουμανίες,Βουλγαρίες,Γιουγκοσλαβίες και Μογγολίες.Ε τώρα,αν η κορασίς είναι καλλίγραμμος και ομορφούλα κι ο καθηγητής μερακλής,τι να κάνουμε,εκεί θα κολλήσουμε;

    1. Αν τα θέλει κ η ίδια η φοιτήτρια οκ αλλά αν γίνονται εκβιασμοί σε φοιτήτριες για να τους δώσουν ένα πτυχίο μην το πάρω ποτέ τον καταγγελω με την μια κ δν με νοιάζει τι θα πει οι κοινωνία κ κάνεις άλλος, όσο για τους γονείς που λες ότι πληρώνουν για να πάρουν πτυχία τα παιδιά τους ε μάλλον κ αυτοί οι ίδιοι έχουν τέτοια συμπεριφορά, εγώ έχω 2 παιδιά αγόρι κορίτσι κ δν θα ανεχτώ ούτε θα βάλω τα πτυχία κ τα χρήματα ποτέ πάνω από τα παιδιά μου, τα έφερα στον κόσμο για να ζήσουν με πολύ αγάπη την ζωή τους κ όχι να τα βασανίζει κάνεις μα κανείς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.