Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πρόγραμμα «Παίζω και Μαθαίνω την Ελληνική Γλώσσα» σε παιδιά της ομογένειαςΓια δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα «Παίζω και Μαθαίνω την Ελληνική Γλώσσα» στις κατασκηνώσεις του δήμου Ασπρόπυργου, το οποίο εντάσσεται σε Προγραμματική Συμφωνία που συνυπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), κ. Αντώνιος Τουρλιδάκης, και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε, κ. Νικόλαος Μελετίου.

Το πρόγραμμα, το οποίο εποπτεύει η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ελένη Γρίβα, είχε ως στόχο την εξοικείωση παιδιών της ομογένειας με την ελληνική γλώσσα μέσα από το παιχνίδι. Υλοποιήθηκε κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2018 σε παιδιά από Ουκρανία, Γεωργία και Ρωσία.

Συμμετείχαν οι υποψήφιοι Διδάκτορες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: Ιωάννα Καιάφα, Ελένη Κοροσίδου, Σπύρος Μπούρας, Γεωργία Πατεράκη, Δέσποινα Μέτσιου και Ευθυμία Παπακυριάκου.

Σε ειδική εκδήλωση στις 2 Αυγούστου 2018, ο Δήμος Ασπροπύργου και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ τίμησαν όσους υλοποιούν το Πρόγραμμα «Παίζω και Μαθαίνω την Ελληνική Γλώσσα».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.