Γιάννης Θεοφύλακτος: «40 νέες θέσεις εργασίας στον Πεντάλοφο Βοΐου – Γεμίζει και πάλι το Καρούτειο Γυμνάσιο – Λύκειο Πενταλόφου και η Μαθητική Εστία»

 

Με νιάτα και παιδικές φωνές θα γεμίσει ο Πεντάλοφος Βοΐου, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της λειτουργίας νέας δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στον Πεντάλοφο Κοζάνης. Ευοδώθηκε τελικά η επίμονη προσπάθεια που είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή του Πενταλόφου με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Κώστα Χονδροκώστα, για την ανατροφοδότηση του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Λυκείου με νέους μαθητές, ώστε να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία που είχε λάβει, αφού μειωνόταν αισθητά ο μαθητικός πληθυσμός στην ορεινή αυτή κοινότητα του Νομού Κοζάνης.

Η φιλόξενη διάθεση και η δεκτικότητα των κατοίκων του Πενταλόφου, όπως και η δυνατή θέλησή τους να κρατήσουν ζωντανό το χωριό τους μετουσιώθηκαν από τον κ. Χονδροκώστα και την αντιδήμαρχο του Δήμου Βοΐου κα Φωτεινή Ζιάρα και με την αποφασιστική συμβολή του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) Γιάννη Θεοφύλακτου, σε μια σοβαρή και εμπεριστατωμένη πρόταση για ένταξη του Πενταλόφου στο πρόγραμμα «Επιχορήγησης φορέων για τη λειτουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων», που υποβλήθηκε από το Δήμο Βοΐου και τον Δήμαρχο κ. Λαμπρόπουλο στο Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και έλαβε την τελική έγκριση.

Ως εκ τούτου αναμένεται στο επόμενο διάστημα η έλευση των 40 μαθητριών στον Πεντάλοφο, η επάνδρωση και η επαναλειτουργία της Μαθητικής Εστίας με προσωπικό (συγκεκριμένα με 40 νέες θέσεις εργασίας, η προκήρυξη των οποίων αναμένεται άμεσα) και με υλικοτεχνική υποδομή.

Ο κ. Θεοφύλακτος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο το καλοκαίρι του 2017, οπότε και συνεργάστηκα για το θέμα για πρώτη φορά με τον Πρόεδρο του Πενταλόφου, κ. Χονδροκώστα, διεκπεραιώθηκε χάρη στη σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που έγινε και χάρη στην πολύ καλή και αξιόπιστη συνεργασία με την αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Βοΐου, κα Φωτεινή Ζιάρα. Πλέον θα ενισχυθεί στο άκρο του Δήμου Βοΐου το εκπαιδευτικό κύτταρο του Καρούτειου και θα λειτουργήσει συγχρόνως ένας σημαντικός οικονομικός πνεύμονας για όλη την περιοχή με την παρουσία 40 εργαζομένων».

Από το γραφείο του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ),

Γιάννη Θεοφύλακτου

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Γιάννης Θεοφύλακτος: «40 νέες θέσεις εργασίας στον Πεντάλοφο Βοΐου – Γεμίζει και πάλι το Καρούτειο Γυμνάσιο – Λύκειο Πενταλόφου και η Μαθητική Εστία»

  1. Οι γενίτσαροι νοσταλγοί των γκούλαγκ, οι θαυμαστές των ιμάμηδων και των χοτζάδων, αφού δεν μπόρεσαν να ξερριζώσουν τους Χριστιανούς με το σφυροδρέπανο, θέλουν τώρα να τους διώξουν με όπλο την ημισέληνο.

    Θεοφύλακτε, άλλαξε επίθετο· κάν’ το Αλλαχοφύλακτος ή Μεχμετοφύλακτος. Θα το εκτιμήσουν οι μελλοντικοί ψηφοφόροι σου που κουβάλησες στο Βόιο. Κοίτα μόνο μην τους κάνεις μαθήματα για διαφορετική ταυτότητα φύλου, γιατί οι μωαμεθανοί δεν είναι Χριστιανοί. Άμα τολμήσεις και βάλεις τον Αχμέτ και τον Χασάν ν’ αναρωτηθούν μήπως θα ήθελαν να λέγονται Αϊσέ ή Χαλιντέ, αντιστοίχως, τότε θα το καταλάβεις! Νάνι, νάνι, το ισλαμικό χατζάρι φτάνει!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.