Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Κοζάνης συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας



Ο Δήμος Κοζάνης συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ), έναν μεγάλο ευρωπαϊκό θεσμό στο πλαίσιο του οποίου διεξάγονται δράσεις κάθε χρόνο μεταξύ 16-22 Σεπτέμβρη. Σκοπός της ΕΕΚ είναι η προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Κατά τη διάρκεια της ΕΕΚ πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο δράσεις ευαισθητοποίησης στην πόλη μας με τη συμμετοχή σχολείων και συλλόγων, γύρω από το κεντρικό θέμα της φετινής χρονιάς που ήταν «Mix and Move», συνδυαστική αστική κινητικότητα. Παράλληλα προωθήθηκε η βιώσιμη κινητικότητα με την ενσωμάτωση τριών ηλεκτροκίνητων οχημάτων και δύο ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων στον υπηρεσιακό στόλο του Δήμου. Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης κατά τη φετινή ΕΕΚ στο Δήμο μας και εκτός από ενημερωτική ημερίδα με καλεσμένους εκπροσώπους πόλεων που το εφάρμοσαν με επιτυχία, δημιουργήθηκε σύντομο βίντεο με σκοπό την αποτελεσματικότερη επικοινωνία του ΣΒΑΚ με τους πολίτες. Η ΕΕΚ έκλεισε στις 22/9 με την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο κατά την οποία πεζοδρομήθηκαν για λίγες ώρες κεντρικοί δρόμοι της πόλης.

Ο Δήμος Κοζάνης ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στις δράσεις της φετινής ΕΕΚ. Το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών, το τμήμα Τροχαίας, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, το ΚΑΠΗ και τον Καλλιτεχνικό Σύμβουλο του ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιοβανίδη Λευτέρη. Τους Διευθυντές, τους καθηγητές και τους μαθητές του 5ου Δ.Σ, του Δ.Σ. «Χαρίσιος Μούκας» του 5ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ και τους ορειβατικούς συλλόγους Σ.Ε.Ο. και τον ΕΟΣ για την ενεργό συμμετοχή τους. Τέλος, ο Δήμος ευχαριστεί τα γυμναστήρια της πόλης Diaplasi plus, Σάντρα και Α.Γ.Σ. Σπάρτακος που διέθεσαν ανθρώπινο δυναμικό και πολύ κέφι για την εκδήλωση λήξης της ΕΕΚ, τον youtuber Τόλη Τσιρούδη, τις θεατρολόγους Μπατανή Μαρία, Αποστολίδου Δέσποινα, Δεληογλάνη Ρία και Καβακίδου Αλεξία, τους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας του ΔΗΠΕΘΕ «Η πόλη στη σκηνή» Αντωνιάδου Αλεξία, Ζαγορίτου Φώφη, Κούτσιανου Σόνια και Σισμανίδη Χάρη καθώς και το κατάστημα ποδηλάτων Bike Garage για τη χορηγία τριών ποδηλάτων για τις κληρώσεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.