Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό για την έκδοση της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας τα Ακτινολογικά των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας – Καταγγελία αναγνώστριας



Καταγγέλλει αναγνώστρια του KOZANILIFE.GR:

Α. Τα ακτινολογικά εργαστήρια των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαίδας λειτουργούν εδώ και τρία χρόνια χωρίς να έχουν το απαραίτητο προσωπικό για την έκδοση την απαιτούμενης άδειας λειτουργίας.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κανονισμό ακτινοπροστασίας ΦΕΚ 216Β, 06-04-2011 στα ακτινολογικά εργαστήρια κατηγορίας Χ3 για τους χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας εργαστηρίου ιατρικών εφαρμογών (εκδούσα αρχή η ΕΕΑΕ) προϋποθέτει την απασχόληση ένας Φυσικού Ιατρικής – Ακτινοφυσικόυ ο οποίος να εργάζεται σε αυτά με σχέση εργασίας πλήρης απασχόλησης ως ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΤΙΝΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Στα εργαστήρια των νοσοκομείων ήταν υπεύθυνη ακτινοπροστασίας η κ. Πατερνά Αναστασία η οποία όμως διορίστηκε Διοικήτρια του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος στην Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση έπρεπε να απαλλαχτεί από τα λοιπά καθήκοντα της.

Σύμφωνα με τη ιστοσελίδα της ΕΕΑΕ https://eeae.gr/%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD η άδεια του Νοσοκομείου Κοζάνης έχει λήξει στις 20-05-2018 ΑΔΑ:64ΙΟ649ΗΕΡ-ΤΟΒ ενώ για το νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας έχει εκδοθεί στις 20-02-2018 ένα πιστοποιητικό καταλληλότητας (ΑΔΑ:78ΨΜ469ΗΕΡ-ΥΟ9) μέτα από επιτόπιο έλεγχο της ΕΕΑΕ το οποίο ενημερώνει το νοσοκομείο ότι πρέπει να οριστεί υπεύθυνος ακτινοπροστασίας αλλιώς μπορεί να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας.

Το ουσιαστικό πρόβλημα βέβαια είναι ότι τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος ασφαλούς λειτουργίας στα ακτινολογικά μηχανήματα , κανένας έλεγχος ακτινοπροστασίας ούτε και υπάρχει υπεύθυνος για την δοσιμετρία στα νοσοκομεία. Ουσιαστικά δεν υπάρχει στα νοσοκομεία αυτά κανένας υπεύθυνος για την τήρηση των κανόνων ακτινοπροστασίας, με ότι πιθανά μπορεί να σημαίνει για το Νομό Κοζάνης.

Β. Το δεύτερο γεγονός αφορά την πρόσληψη ακτινοφυσικού στο ΚΥ Κοζάνης (πρώην ΙΚΑ Κοζάνης) . Η ακτινοφυσικός διορίστηκε μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με την απόφαση του διοικητή της ΥΠΕ (ΑΔΑ: 9Ξ8ΔΟΡΕΠ-ΩΗΛ) στο πρώην ΙΚΑ Κοζάνης αλλά μετατέθηκε την ΙΔΙΑ μέρα , με απόφαση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ (ΑΔΑ: ΨΑΚΚΟΡΕΠ-ΩΦΖ) στην κεντρική υπηρεσία στης 3ης ΥΠΕ σηλαδή στην Θεσσαλονίκη.

Εδώ υπάρχουν δύο προβλήματα , ένα ότι σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται η μετακίνηση δόκιμου υπαλλήλου, και δεύτερο το γιατί μετακινήθηκε η Ακτινοφυσικός στην Θεσσαλονίκη όταν τα δυο Νοσοκομεία του Νομού έχουν άμεση και επιτακτική ανάγκη της υπηρεσίας ενός Φυσικού ιατρικής – Ακτινοφυσικού. Δηλαδή η ακτινοφυσικό θα έπρεπε να υπηρετεί την θέση της στο ΚΥ Κοζάνης και ταυτόχρονα να εξυπηρετεί και τα δύο Νοσοκομεία στην Περιοχή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.