Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκ. Διοικ. Ηπ.-Δ.Μ. για την «μετακίνηση – τιμωρία» της υπαλλήλου Αναστασίας Τζίμα

Πέρασαν 3 μήνες προκειμένου ο Συντονιστής Απ. Δ. Ηπ.-Δ.Μ. να εφαρμόσει, ως όφειλε, την απόφαση του Υπ. Εσωτερικών περί ακύρωσης απόφασης του Συντονιστή, που αφορούσε την υποβάθμιση της συναδέλφου Αναστασίας Τζίμα από τη θέση της αναπληρώτριας προϊσταμένης στο τμήμα Δημόσιας Περιουσίας σε εισηγήτριας. Με την αρ. πρωτ. 142096/11-09-2018 την επαναφέρει στη θέση της, δικαιώνοντάς τη.

Η εφαρμογή της απόφασης του Υπουργού όμως κράτησε για μία ημέρα!!!

Τόσο αντιλαμβάνεται ο Συντονιστής την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία της μητρότητας. Την επομένη ημέρα στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 μετακινεί τη συνάδελφο στο τμήμα Κοινωνικών Υποθέσεων ως αναπληρώτρια προϊσταμένη για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, όπως επικαλείται.

Θεωρώντας τη μετακίνησή της προσχηματική και στημένη και τούτο διότι τοποθετείται σε μία θέση «ψυγείο», σε μία θέση που γνωρίζει ο Συντονιστής ότι θα καταργηθεί στο τέλος του 2018.

Θεωρώντας τη μετακίνησή της τιμωρία τόσο για την τόλμη της να αντιδράσει στην καθαίρεσή της, ενώ ήταν σε άδεια μητρότητας, αναζητώντας δικαίωση στον Υπουργό Εσωτερικών, όσο και για την εν γένει στάση της όλο το διάστημα που είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας από τη θέση του Γεν. Γραμματέα αλλά και ως απλό μέλος,

Ζητάμε από το Συντονιστή την άμεση ακύρωση της απόφασης μετακίνησής της συναδέλφου Αναστασίας Τζίμα και την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών.

Ζητάμε από τον νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση να μας κάνει γνωστό αν έτσι αντιλαμβάνεται ο ίδιος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την εφαρμογή της νομιμότητας και την προστασία της μητρότητας!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Αντώνης Μαυράκος                    Κωνσταντίνος Χάιτας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.