Δυτική Μακεδονία: 137 ενημερωτικές διαλέξεις από αστυνομικούς σε μαθητές σχολείων την περσινή χρονιά



-Ενημερωτικές διαλέξεις από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας σε μαθητές, κατά το σχολικό έτος 2017-2018
-Αστυνομικοί των Υπηρεσιών Τροχαίας, Ασφάλειας και των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν περισσότερες από -135- διαλέξεις σε μαθητές
-Οι μαθητές ενημερώθηκαν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, ναρκωτικών, διαδικτυακού σχολικού εκφοβισμού και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο
-Οι ενημερωτικές διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία, σε Αστυνομικές Υπηρεσίες, καθώς και σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους λ.χ. πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν -137- ενημερωτικές διαλέξεις από το προσωπικό των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας σε μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Οι μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ενημερώθηκαν από έμπειρους αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας για θέματα οδικής ασφάλειας, κυκλοφοριακής αγωγής, ναρκωτικών, διαδικτυακού σχολικού εκφοβισμού και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, 2.500 μαθητές με τους γονείς τους επισκέφτηκαν το Περίπτερο του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, που λειτούργησε στο πλαίσιο της 33ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας, όπου και ενημερώθηκαν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Παράλληλα, 1.700 μαθητές επισκέφτηκαν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Καστοριάς, όπου πραγματοποιήθηκαν δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής με θέμα «Στη ζωή με ποδήλατο» από τo Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς και την Έκθεση Τροχαίας που διοργανώθηκε επίσης από το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς στο Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης Καστοριάς. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης και των παραπάνω δράσεων, οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν με διαδραστικό τρόπο για το πώς να κινούνται με ασφάλεια ως πεζοί, ως οδηγοί ποδηλάτου και ως επιβαίνοντες σε οποιοδήποτε όχημα.

Σημειώνεται ότι οι διαλέξεις σε μαθητές των σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχίσουν να υλοποιούνται και τη νέα σχολική χρονιά, με διαρκή στόχο την ενημέρωση, την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.