Σε πλήρη εφαρμογή οι νέες ρυθμίσεις στον κόμβο του Κρόκου – Δείτε το βίντεο



Σε πλήρη εφαρμογή έχουν τεθεί οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Κρόκου από το πρωί της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Οι αλλαγές στον κόμβο είναι εμφανείς ενώ οι οδηγοί προς το παρόν δείχνουν να έχουν μία ήπια μετάβαση στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Δεν έλειψαν όμως και οι εντάσεις μεταξύ οδηγών που δεν ήταν ενημερωμένοι και κινήθηκαν με τις προηγούμενες ρυθμίσεις, κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πινακίδα με το ΣΤΟΠ που βρισκόταν στο ύψος του καταστήματος «Κωτσόβολος» δεν υφίσταται πλέον, έχει αφαιρεθεί και αυτό δίνει προτεραιότητα στους οδηγούς που κινούνται από την οδό Γκέρτσου με κατεύθυνση τον κόμβο.

Με την απαραίτητη διαγράμμιση στο οδόστρωμα, υποδεικνύεται στους οδηγούς ότι κινούμενοι από τον κόμβο Λαρίσης προς την Ιωνίας ή στις παράπλευρες οδούς, παραχωρούν προτεραιότητα (ΣΤΟΠ).

Η φιλοσοφία των συγκεκριμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι να αποσυμφορηθούν οι οδοί και να δίνεται προτεραιότητα στην είσοδο και στην έξοδο της πόλης, ενώ για τη διευκόλυνση όσων κινούνται στην Ιωνίας έχουν ανοίξει άλλες δύο παράπλευρες οδοί.

Σημαντικό για να έχει πλήρη και σωστή εφαρμογή η νέα ρύθμιση σύμφωνα με την Τροχαία Κοζάνης, θα πρέπει οι οδηγοί να συμμορφωθούν και να μην παρκάρουν γύρω από τον συγκεκριμένο κόμβο.

Σύμφωνα με την Τροχαία Κοζάνης, θα γίνουν ήπιες συστάσεις στους οδηγούς προκειμένου να μπουν στη διαδικασία της νέας εφαρμογής, στη συνέχεια όμως οι οδηγοί σε περίπτωση παρακώλυσης της κυκλοφορίας θα δέχονται τις ανάλογες κυρώσεις.

Δείτε το σχετικό βίντεο του KOZANILIFE.GR από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων:

 

 

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.