Υπεραιωνόβια βελανιδιά τεραστίων διαστάσεων στο χωριό Λόχμη των ΓρεβενώνΜνημεία δεν αποτελούν μόνο τα «ανθρώπων έργα»

Στο πλαίσιο της αναζήτησης ενδείξεων ύπαρξης αρχαιολογικών ευρημάτων ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δυτικής Μακεδονίας κ. Δασκαλόπουλος Αντώνιος με την Προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων κ. Δημάκη Σόνια, συνοδευόμενοι από τους Καρανάσιο Γρηγόριο και Μήττα Ευθύμιο επισκέφτηκαν το χωριό Λόχμη όπου με δέος αντίκρισαν την υπεραιωνόβια βελανιδιά τεραστίων διαστάσεων, ένα μνημείο της φύσεως δυτικά του Ιερού Ναού των Αγίων Ταξιαρχών.

Τα 5,5 μέτρα περίμετρος του κορμού και η συνολική εικόνα του δέντρου κίνησαν το ενδιαφέρον μας και άμεσα επικοινωνήσαμε με το δασολόγο Ιωάννη Σπανό μελετητή της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής έρευνας «ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ» από τον οποίο ζητήσαμε την συνδρομή του για τον υπολογισμό της ηλικίας του δένδρου έτσι ώστε αυτό να κηρυχτεί μνημείο της φύσης ώστε να διαφυλαχθεί και να διατηρηθεί στο διηνεκές ως πολιτιστική κληρονομιά για την περιοχή και για τις μέλλουσες γενιές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δυτικής Μακεδονίας
Αντώνιος Δασκαλόπουλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.