Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ η «ΕΝΩΣΗ»: Συγχαρητήρια για ακόμη μία φορά στους Φύλακες του ΛΚΔΜ – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την κλοπή καλωδίων



Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ η «ΕΝΩΣΗ» συγχαίρει τους συναδέλφους της φύλαξης του Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας, που υπερασπίζονται την φύλαξη της περιουσίας και των εγκαταστάσεων της επιχείρησης όλο το 24ωρο, χωρίς κανένα κενό.

Αποτέλεσμα χθες Τετάρτη το απόγευμα και ώρα 16:15, να αποτρέψει την κλοπή καλωδίων από τον χώρο του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, στον εκσκαφέα Ε 3 συλλαμβάνοντας 2 ημεδαπούς και 2 αλλοδαπούς.

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους κατασχέθηκε το υλικό και παραδόθηκε στην υπηρεσία.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του KOZANILIFE.GR για το περιστατικό

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Άμεση σύλληψη 4 ατόμων στην Πτολεμαΐδα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Κατασχέθηκε καθαρός χαλκός 370,80 κιλά, καθώς και καλώδια υψηλής τάσης μήκους 52 μέτρων

Συνελήφθησαν χθες (05-09-2018) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, τέσσερα (4) άτομα, εκ των οποίων δυο ημεδαποί, 46 και 50 χρονών και δυο αλλοδαποί, 42 και 44 χρονών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι να έχουν αφαιρέσει ποσότητα καθαρού χαλκού και καλώδια υψηλής τάσης από ορυχείο της Δ.Ε.Η. Ειδικότερα, βρέθηκαν στην κατοχή τους:

δύο σάκοι περιέχοντες καθαρό χαλκό, συνολικού βάρους σαράντα τριών κόμμα ογδόντα (43,80) κιλών,
δύο πλεξούδες καθαρού χαλκού, συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και
καλώδια υψηλής τάσης, μήκους 25 μέτρων.

Ακολούθως, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο ημεδαπών σε περιοχή της Πτολεμαΐδας βρέθηκαν:
στην μεν οικία του 46χρονου ποσότητα καθαρού χαλκού, συνολικού βάρους 323 κιλών,
στη δε οικία του 50χρονου καλώδια υψηλής τάσης, μήκους 27 μέτρων.

Κατασχέθηκαν συνολικά 370,80 κιλά καθαρού χαλκού και καλώδια υψηλής τάσης μήκους 52 μέτρων, τα οποία και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της Δ.Ε.Η.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.