«Το τελευταίο τσιγάρο» για τα φετινά 36α Λασσάνεια της ΚοζάνηςΜε “Το τελευταίο τσιγάρο” θα κλείσουν τα 36α Λασσάνεια τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για έναν μονόλογο βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Αντώνη Κάλφα με τον επεξηγηματικό υπότιτλο «Μονόλογος του τρυφερού λήσταρχου Ιωάννη Παπαδημητρίου εκ Δρυανίστης», ο οποίος ζήτησε να καπνίσει το έσχατο τσιγάρο, από τα «δικά μας τα μακεδονικά», λίγο πριν τη δημόσια εκτέλεσή του το 1924.

Σε μια προσεγμένη και επιμελημένη, σε κάθε λεπτομέρειά της, παράσταση αναδεικνύεται ο έξοχος μονόλογος που συνέθεσε ο Κάλφας για να μνημειώσει μια περιθωριακή μορφή της πιερικής ιστορίας αλλά κυρίως για να κάνει μια τοποφιλική καταγγελία μέσα από τον στοχαστικό κι ευαίσθητο, πάντα, λόγο του.

Η παράσταση θα δοθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας Κοζάνης στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “«Το τελευταίο τσιγάρο» για τα φετινά 36α Λασσάνεια της Κοζάνης

  1. Ας ευαισθητοποιηθεί από αυτό και η ανάλογη καπνοβιομηχανία ή εταιρία που δεν θα του το παρείχε όπως νόμιζε σύμφωνα με αυτά που λέει και επικαλείται. Συμπτωματικά συνιστά και τον νόμο της λογικής και των ανθρώπων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.