Τα Νοχτάρια Λιβαδερού «ταξιδεύουν» με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP αλλά η πρόσβαση σ’ αυτά είναι σχεδόν αδύνατη

Βρέθηκα πριν λίγες μέρες με τον photoreporter του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων AFP Σάκη Μητρολίδη (Sakis Mitrolidis AFP) στο γεωπάρκο στα Μπουχάρια Μικροβάλτου, ο οποίος θέλησε να φωτογραφίσει και τα Νοχτάρια Λιβαδερού. Σε μια απόσταση περίπου 1000 μέτρων από το γεωπάρκο. Η προσέγγιση, μέσω του ρέματος της Ποταμιάς, ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω του δύσβατου της περιοχής και της βλάστησης που έχει καλύψει εξ ολοκλήρου ένα υποτυπώδες μονοπάτι που προϋπήρχε. Ο έμπειρος photoreporter του AFP, όταν προσεγγίσαμε τα Νοχτάρια Λιβαδερού, τα χαρακτήρισε σαν το πιο εντυπωσιακό σημείο του γεώτοπου της περιοχής.

Σήμερα οι φωτογραφίες των Νοχταριών Λιβαδερού -μαζί με αυτές του γεωπάρκου των Μπουχαριών- κυκλοφορούν μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Το θέμα είναι τι θα γίνει αν κάποιος θελήσει να τα επισκεφτεί, αφού ο χώρος στην ουσία είναι απροσπέλαστος.

ΥΓ. Θεωρώντας αναπόσπαστο κομμάτι του Γεωπάρκου του Μπουχαριών με τα Νοχτάρια Λιβαδερού (απόσταση περί τα 1000 μ.), ζητήθηκε κατ’ επανάληψη η χάραξη περιπατητικού μονοπατιού ήπιας παρέμβασης και σήμανσης, κάτι που δεν έχει γίνει. Παράλληλα και το γεωπάρκο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Ακούει κανείς;

ΣΗΜ.: Δείτε ένα link ιταλικής εφημερίδας με φωτογραφίες του AFP Sakis Mitrolidis από Μπουχάρια – Νοχτάρια.

http://stream24.ilsole24ore.com/foto/viaggi/i-demoni-pietra-grecia/AE0ciTUF?refresh_ce=1​

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.