Σέρρες: Πρόστιμο 120.000 ευρώ στον άνδρα που πέταξε τέσσερα κουτάβια στα σκουπίδια!



Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μετά από καταγγελία και σε βάρος του σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες με τις κατηγορίες της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων.

Βαριά πρόστιμα επιβλήθηκαν στον άνδρα που πέταξε τέσσερα κουτάβια σε κάδο απορριμάτων στην Νιγρίτα Σερρών.

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών έκανε γνωστό ότι η το Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας βεβαίωσε το διοικητικό πρόστιμο των 120.000 ευρώ στον άνδρα που τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 Ιουνίου 2018 πέταξε τα 4 από τα 5 νεογέννητα κουτάβια που είχε γεννήσει η βαριά άρρωστη και υποσιτισμένη σκυλίτσα του σε κάδο σκουπιδιών στην Νιγρίτα Σερρών όπου και διαμένει. Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που θανατώνεται ή κακοποιείται.

Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μετά από καταγγελία και σε βάρος του σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες με τις κατηγορίες της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων. Η προγραμματισμένη δίκη που είχε οριστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών να γίνει στις 12 Ιουλίου 2018 αναβλήθηκε καθώς ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του δήλωσε ασθενής προσκομίζοντας τα ιατρικά δικαιολογητικά. Έτσι η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 28 Φεβρουαρίου του 2019.

Όπως αναφέρει ο Όμιλος η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή για την αφαίρεση της άρρωστης σκυλίτσας και του μοναδικού της κουταβιού που επέζησε από τον «ιδιοκτήτη».

Σε βάρος του κατηγορούμενου σχηματίστηκε και τρίτη δικογραφία που αφορά σ’ ένα δεύτερο ενήλικο ζώο που ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες στην αυλή του σπιτιού του και ήταν μόνιμα δεμένο όπως και η σκυλίτσα, το οποίο όμως εξαφανίστηκε μετά την αρχική καταγγελία και αγνοείται μέχρι και σήμερα.

Πηγή: newsone.gr

10 σχόλια στο άρθρο “Σέρρες: Πρόστιμο 120.000 ευρώ στον άνδρα που πέταξε τέσσερα κουτάβια στα σκουπίδια!

  1. Τι ηλίθιος νόμος! Οι ψυχοπαθείς σκυλόζωοι έχουν ισχυρό λόμπυ, γι’ αυτό πέρασαν τέτοια νομοθεσία. Αυτά πρέπει να αλλάξουν αμέσως. Πρέπει να επιβραβεύεται όποιος σκοτώνει σκυλιά, ακριβώς όπως συμβαίνει με τα αγριογούρουνα.

    1. Ο κόσμος αγανάκτησε για αυτό κ ρίχνουν φόλες στα ζώα γιαυτό ξέρουν κ δίνουν πρόστιμο για την ανθρώπινη ζωή όλοι οι φιλόζωοι εξαφανιζονται.

    2. Σε ξερω μπιχλα ελευθερε

      - Edit

      Απαντήστε

      Τραβα βάλε δάχτυλο κ ξερνα καραγκιοζη σουρδοχωριατη!!! Τι τέρατα θα μεγαλώσει αυτη η κολπανοιδες αμοιβαδα?? Αντε στο διαολο μπιχλανθρωπε!!!
      Οποιος αφανίσει αυτον και την κωλοοικογενεια του θα πρέπει να τον κανουμε αγαλμαααααα!!!

  2. Αν για κάποιους το να σέβεται κάνεις την ζωή σε όποια μορφή και αν είναι αυτή ανθρώπινη η όχι είναι τόσο δύσκολο να κατανοηθεί, τότε σίγουρα η θέση του στην κοινωνία θα πρέπει να θεωρείται προνόμιο,και από τον ίδιο και από τους συνανθρώπους του!!Αλλάξτε μυαλά γιατί η στενοκεφαλια,η έλλειψη αυτοκριτικής και ευαισθητοποίησης έφεραν καί συνεχίζουν να σπρώχνουν τη χώρα στο γκρεμό.το ν αγαπάς τα ζώα δεν είναι κακό,ούτε θεωρείται αδυναμία.απεναντιας.αναθεωρειστε λοιπόν τα πιστεύω σας κάποιοι…δεν θα σας βλάψει!!

  3. ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΗΜΠΟΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.