Σκυλιά επιτέθηκαν και δάγκωσαν γυναίκα στην Κοζάνη – Ο ιδιοκτήτης τους τα μάζεψε και κλειδώθηκε σπίτι του!



Επίθεση από δύο σκυλιά δέχτηκε διερχόμενη γυναίκα την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, στην περιοχή κοντά στο Δημοτικό πάρκο Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, την ώρα που η γυναίκα πραγματοποιούσε την καθιερωμένη της άθληση, δέχτηκε επίθεση από 2 μικρόσωμα σκυλιά.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι τα σκυλιά έτρεχαν πίσω της γιατί είχε ακουστικά κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ ξαφνικά είδε το ένα να της επιτίθεται γαβγίζοντας, ενώ το δεύτερο τη δάγκωσε στη γάμπα.

Διερχόμενος άντρας που είδε το συμβάν, προσφέρθηκε να βοηθήσει τη γυναίκα, η οποία έδειχνε σοκαρισμένη, όχι μόνο από το δάγκωμα, αλλά και από την αιφνίδια επίθεση που δέχτηκε χωρίς να το περιμένει.

Ο «ανενόχλητος» ιδιοκτήτης των σκυλιών, ενώ άκουσε τις φωνές της γυναίκας και χωρίς να της απευθύνει το λόγο, σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, χωρίς να τη ρωτήσει αν είναι καλά, πήρε τα δύο σκυλιά στη μονοκατοικία του και αγνόησε πλήρως το περιστατικό, ενώ το θύμα και αυτόπτης μάρτυρας στην προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη των σκυλιών, στάθηκε αδύνατο, αφού κλειδώθηκε και δεν άνοιγε όσο του χτυπούσαν την πόρτα.

Το περιστατικό «έσωσε» μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία βγήκε και είπε παρηγορητικά στη γυναίκα «Μα πώς βγήκαν, αυτά δεν βγαίνουν έξω!».

Η γυναίκα που δέχτηκε την επίθεση για προληπτικούς λόγους πήγε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης για την πρόληψη του τραύματος, ενώ ως προς τον ιδιοκτήτη των σκυλιών, σκέφτεται να κινηθεί νομικά.

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

104 σχόλια στο άρθρο “Σκυλιά επιτέθηκαν και δάγκωσαν γυναίκα στην Κοζάνη – Ο ιδιοκτήτης τους τα μάζεψε και κλειδώθηκε σπίτι του!

    1. Διάβασα πολλά σχόλια και αυτό που είδα από πολλούς εποφεληθηκαν το άσχημο αυτό γεγονός και έβγαλαν όλο το μίσος που έχουν στην ψυχή τους όποιος δεν μπορεί να αγαπήσει αυτές τις αθώες ψυχές δεν μπορεί να αγαπήσει και τον άνθρωπο έτυχε ένα γεγονός και άρπαξατε την ευκαιρία να βγαλετε το δηλητήριο σας όσοι αγαπούν τα ζώα και φίλους και φίλες και κοινωνικοί άνθρωποι είναι και έχουν συναισθήματα τα σκυλάκια που επιτίθονται για κάποιο λόγο ένιωσαν ότι απειλούνται δεν μισούν τον άνθρωπο ίσα ίσα που αν τους δώσεις αγάπη θα πάρεις αγάπη κατηγορώ την αδιαφορία του ιδιοκτήτη ίσως δεν είναι κατάλληλος να έχει ένα σκύλο και να είναι προσεχτικος στις υποχρεώσεις του και την ασφάλεια στον κόσμο…. Έχω σκύλο έχω εμπειρία για την φροντίδα του και τον λατρεύω αγαπήστε τα και εσείς που τα χαρακτηρίζεται ως κοπρόσκυλο και να τα κρίνεται με αγάπη έχω συναντήσει κοπρόσκυλο ανθρώπους αλλά όχι σκυλιά σεβάστητε τα και αγαπήστε τα ειναι η προσωποποιηση της αγάπης αν δώσεις αγάπη θα πάρεις απλά σεβαστείτε τα αγαπήστε τα και μην δηλητήριαζεστε στο ίδιο το φαρμάκι σας έλεος!!!!!

  1. Κ μετά μας λένε ότι δν είμαστε φιλόζωοι και δν αγαπάμε τα ζώα καλά κάνουμε ρε η ζωή μας κ των παιδιών μας έχει αξία όχι τα κοπρόσκυλο που κυκλοφορούν κ ορμάνε στον κόσμο. Μαζέψτε τα σας βαρεθήκαμε όλους εσάς τους δήθεν φιλόζωος που τα αμολαμε κ μετά μας την λέτε κ από πάνω ο κόσμος αγανάκτησε.

    1. Η ζωη σας και η ζωη των παιδιων σας δεν εχουν ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ . Ειστε απαιδευτη και ΕΤΣΙ μεγαλωνετε και τα παιδια σας κανοντας τα @@@@παιδα που νομιζουν οτι η ζωη τους εχει μεγαλυτερη αξια απο καποιου αλλου ζωντανου οργανισμου. Τυπους σαν εσας επρεπε να σας κανουν στειρωση πριν προλαβετε να τεκνοποιησετε γιατι γεννατε παιδια με μυαλο αμοιβαδας οπως και το δικο σας. Ειστε @@@νθρωπος που μεγαλωνει @@@@παιδα. Σαπια τρισαθλια κατινιτσα που ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι η ζωη σου εχει ΑΞΙΑ. βρε ΟΥΥΥΥΥΣΤ!!!

      1. Η ζωή η δικιά σου δν έχει καμία αξία είσαι τρισάθλιο που βρίζεις τα παιδιά μου @@@@παιδο είσαι που θα μιλήσεις έτσι για τα δικά μου παιδιά κ ναι τα κοπρόσκυλα σας δν έχουν καμία αξία άθλιες τυπε που θα μας βρίζεις εσύ, Κατίνα ε Κατίνα τραβά ζήσε με τα σκυλιά αφού σου αρέσουν αναιδεστατε ανώνυμε που αν είχες τα κότσια θα έγραφες κ το όνομα σου.

  2. Τραγικό.σταματησαμε να περπατάμε στην πόλη και να βγάζουμε βόλτα τα παιδιά μας λόγω των σκυλοεπιθεσεων.Ούτε σε πόλεμο τέτοια φοβία.

    1. Εχεις κάνει πόλεμο και ξέρεις!???? Δεν μπορώ άλλες μ…… Σ!! Η κίνδυνολογια πάει σύννεφο λυπάμαι τα παιδιά σας

  3. ολοι εχουμε δικαιωματα και τα σκυλια να βγαζουμε βολτα και τα παιδια προταιρεοτητα στον ανθρωπο….οι ανευθυνοι που δεν μπορουν να κοιταξουν τον ευατο τουσ ασ μην περνουν ζωα να το παιξουν δηθεν φιλοζωοι και καταναλωνουν 5 κιλα κρεασ ημερισιωσ…ασ αναλαβουμε ολοι τισ ευθυνεσ μασ ασ κρινουμε αν μπορουμε να εχουμε ζωα για να αποφευγοντε τετοια περιστατικα

  4. Τώρα που θα κάνουμε το Κουρι εκεί να δούμε γέλιο θα γίνει για τα σκυλιά και όχι για τους ανθρώπους…….

    1. Τουλαχιστον εκει θα βλεπουμε σκυλια να ο κανουν οχι παρανομα παντρεμενα οχι μεταξυ του ζευγαρακια η θειτσες με τεκνα η μπαρμπαδες με πιπινια

  5. Αγανακτισμένος

    - Edit

    Απαντήστε

    Αυτεπάγγελτη επέμβαση εισαγγελέα σε κακοποίηση σκύλου!!! Τι γίνεται όταν δέχεται ο άνθρωπος επίθεση από σκύλο??????.?????

    1. Νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες, τρόμος και αποφυγή κυκλοφορίας…Τόσο κι ακόμη περισσότερο τραγικά!

  6. To oti etuxe tetio sumvan den shmainei oti oloi eimaste idioi kai den ftaine ta skulia alla o idioktitis gia ton logo oti htan aprosektos kai oso gia ta sxolia pou lete oti den mporeite na vgeite eksw kai oute ta paidia sas na vgalete volta…mhn gineste upervolikoi eiste xeiroteroi apo ta zwa mathete na ta agapate kai na ta seveste kai tote miliste giati peristatika apo kakopoihshs zwwn sthn plateia exn ginei polla!

    1. Χειρότερος από τα ζώα είσαι εσύ πραγματικά δν σας νοιάζει για την ανθρώπινη ζωή σας νοιαζουν μόνο τα σκυλιά. Ότι δλδ τι τα κακοποιουμαι εμείς κ μας επιτίθενται ρε αντε μαζέψτετα βαρεθήκαμε να τα βλέπουμε να ορμάνε σε παιδιά κ ενήλικες.

      1. Λοιπόν επειδή το αφεντικό ηταν απρόσεκτο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βγαζετε βόλτα τα παιδιά σας και γεωργία μου για να ξέρεις εμείς δεν λέμε οτι δεν αγαπάμε τους ανθρώπους και ναι λοιπόν κάποιοι τα κακοποιούν και μας επητιθονται για αυτό λογο γιατί είναι φοβησμένα και δεν μας νοιαζει αν βαρεθεικες η οχι και να σου πω και κατι όπως έχεις εσυ το δικαίωμα να περπατας στους δρόμους να βρίζεις και χίλια δύο έτσι έχουν και αυτα δικαιώματα και για να λέμε την αλήθεια φτέει το αφεντικό και οχι το σκυλί

  7. Εδώ και καιρό γίνονται επιθέσεις σκύλων εναντίον ανθρώπων και κανείς δεν κάνει τίποτα!!! Προς τους ιδιοκτήτες σκύλων: μαζέψτε τα σκυλιά σας και αφήστε μας να περπατάμε με ασφάλεια στην πόλη μας, αλλιώς θα σας τσακίσουμε στις μηνύσεις!!! Μας έχετε κουράσει με τα κοπρόσκυλά σας, άντε στο καλό!!!!! Ο κόσμος αγανάκτησε!!! Όσο για τον ιδιοκτήτη των 2 σκυλιών, θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη και να μην αφήσει ξανά ελεύθερα τα βρωμόσκυλά του στο δρόμο.

      1. Εγώ να ντραπώ;;;; Για ποιο λόγο;;;;;; Που φοβάμαι να κυκλοφορήσω στην πόλη, επειδή κάποιοι συμπολίτες μου έχουν
        σκυλιά και τα αμολάνε στους δρόμους;;;;;; Εσείς και οι όμοιοί σας να ντραπείτε που καταντήσατε την πόλη σκυλότοπο!!!!!
        Και ο ενικός κομμένος, γιατί δεν με γνωρίζετε!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Δεν ειδα κανενα να λεει για τους ανθρωπους που κυκλοφορουν στους δρομους και επιτιθοντε σε αλλους ανθρωπους για κλοπη ή βιασμο. Ετσι λοιπον οπως υπαρχουν ανθρωποι επιθετηκοι υπαρχουν και ζωα. Σιγουρα το αφεντικο τους φταιειαλλα να βαζουμε την κακια μπροστα μονο ειναι ανηθικο. Δηλαδη επιδει επιτεθηκε ενα σκυλι να την πληρωσουν ολα τα σκυλια που βγαινουν μια βολτα;Τοτε να συμβει καιστον ανθρωπο. Βιαζει ενας να την πληρωνουν ολοι.Γιατι και με αυτους τους ανθρωπους δεν μπορουμε να βγαλουμε τα παιδια μας στα παρκα!!!!

      1. Ενώ εσείς νοιαζεστε για τα παιδιά που βιάζονται κ κακοποιουνται δν νομίζω να σας νοιάζει εσάς μόνο τα σκυλιά σας σας ενδιαφέρουν.

    2. Να μαζεψετε πρωτα εσεις τα @@@@παιδα σας που επειδη κανατε παιδια νομιζετε οτι κατι σπουδαιο κανατε, και οπου πατε τα αμολατε λες και ο κοσμος ειναι δικος σας παιδοτοπος για να ξεχαρμανιαζουν τα βλασταρια σας,που τσιριζουν κ φωναζουν λες και ειναι κι εγω δε ξερω που. Μαζεψτε λοιπον πρωτα ΕΣΕΙΣ τα βρωμοπαιδα σας , δωστε τους παιδεια , και μετα ξαναμιληστε για τα σκυλια. Τουλαχιστον τα σκυλια δινουν αγαπη. Εσεις οπως και αλλοι που σκεφτονται σαν εσας θελετε στειρωση σε μικρη ηλικια!

  8. Χθες το βράδυ είδα 4 μεγαλόσωμα σκυλιά στο δρόμο που βρίσκεται πίσω από την Εύξεινο Λέσχη, μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο. Μετά από λίγο εμφανίστηκε ένας νεαρός άντρας και τα κάλεσε κοντά του. Παρατήρησα ότι υπήρχε μεταξύ τους οικειότητα και υποψιάζομαι ότι αυτός τα ταΐζει, γιατί έχουν καιρό που κυκλοφορούν εκεί. Την ώρα εκείνη περνούσαν από το σημείο εκείνο 4 παιδάκια. Αλήθεια, πρέπει να γίνει κάποιο άσχημο περιστατικό σε εκείνη την περιοχή για να μαζευτούν αυτά τα 4 σκυλιά-θηρία;;;;;;;;; Για όνομα του Θεού, μαζέψτε τα!!!!!!!!!! Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε!!!!!!!!!
    Και το καλύτερο θα ήταν να απαγορευτεί η κατοχή σκύλου στη χώρα μας, αφού είμαστε λαός ανεύθυνος και μη νομοταγής!!!!!!!!!!

    1. Σου ευχομαι αργο και βασανιστικο θανατο εσενα και τους ομοιδεατες σου. Τα ζωα αξιζουν περισσοτερο απο σενα σκατοψυχε καρνινιαρη

      1. Ρε ηλίθιε τίποτα δεν έχεις ακούσει για επιθέσεις σκύλων σε ανυποψίαστους πολίτες; χλευάζεις όσους δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα γιατί κάποιοι βλάκες όπως εσύ έχουν προσδεθεί στα ζώα παρά στους ανθρώπους.Φυσικα ρε μικρονοικε και δεν φταίνε τα ζώα αλλά ζώα είναι και μπορεί να κάνουν κακό.Το λιοντάρι δεν φταίει αν σε φάει γιατί είναι στη φύση του.Ετσι και το σκυλί μπορεί να σε δαγκώσει.Κουτομογια…

        1. Ευχαριστώ τόσο εσάς όσο και τους 3 ανώνυμους σχολιαστές που με υπερασπιστήκατε. Μια χαρά του τα είπατε, αλλά πού να καταλάβει ο τύπος, αφού είναι προσκολλημένος στα σκυλιά.
          Αλλά εγώ δεν θα τον αφήσω έτσι. Τον λόγο τον έχει από αύριο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος…

      2. Πιο άθλιος πεθαίνεις!!!! Εύχεσαι θάνατο σε ανθρώπο που το μόνο που επιζητά είναι μια λύση!Τελειωμένος σκατόψυχος!!!

      3. Φτου σου παλιάνθρωπε!!!!!!!!! Είναι δυνατόν να εύχεσαι το θάνατό μου, επειδή λέω την αλήθεια και φοβάμαι να
        κυκλοφορήσω στην πόλη που ζω;;;;;;;;;; Δεν ντρέπεσαι λίγο;;;;;;;;;;;;; Μάθε λοιπόν ότι οι άνθρωποι αξίζουν περισσότερο από
        τα ζώα!!!! Όσο για τους χαρακτηρισμούς που μου προσάπτεις, είναι απαράδεκτοι.
        Αυτό που μου έγραψες, δεν θα το αφήσω έτσι. Θα απευθυνθώ στις αρχές…

      4. Δν ντρέπεσαι να εύχεσαι το κακό του άλλου για τα σκυλιά κ μόνο απαράδεκτος κ θρασυτατος είσαι

  9. Μα πως τολμάτε κυρία μου να αθλείστε σε αυτή την πόλη;;
    Πως καταπατάτε χώρους που ανήκουν σε σκυλιά, αδέσποτα και δεσποζόμενα;;
    Ντροπή…!

    1. Και τα σκυλια εχουν δικαιωματα σε μια πολη …..οσο για το ειρωνικο υφακι δειχνει την ποιοτητα σου .Σιγουρα οποιος δεν αγαπα τα ζωα δεν αγαπα κανεναν μονο τον εαυτουλη του

  10. Βασικά, και να μη την δάγκωναν στον δρόμο τα σκυλιά του ασχολίαστου κυρίου, πιθανόν να την δάγκωναν σκυλιά στο πάρκο, αν πήγαινε εκεί… Η κατάσταση είναι οριακή και η δημοτική αρχή που είναι υπεύθυνη δε λέει να πάρει πρωτοβουλίες.
    Ξεσκίστε τους στις μηνύσεις μπας και βάλουν μυαλό!!!

  11. Επιτέλους ας μαζέψουν τα σκυλιά, είτε αδέσποτα, είτε οι ιδιοκτήτες!!!! Και εμείς αγαπάμε τα ζώα, αλλά η ελεύθερη πρόσβαση, εκεί όπου κινούνται οι άνθρωποι, επιβάλλεται να γίνεται σύμφωνα με το νόμο, πολιτισμένα, χωρίς να απειλείται η σωματική ακεραιότητα… Αυτό συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Στη Νεάπολη κυκλοφορούν και αρκούδες…

  12. ΡΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ.! ΟΠΩΣ ΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΦΕΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΑΖΕΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ.. ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ”ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ” ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΤΗΝΟΙ.! ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΕΤΕ ΑΣΕ..ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΕΥΧΟΜΕ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΧΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΑΠΙΟΙ

    1. Φιλόζωος και εγώ!

      - Edit

      Απαντήστε

      Το πρόβλημα δεν είναι τα σκυλιά ρε τετραπέρατε φιλόζωε, αλλά το σινάφι σου, που ή θα τα παρατήσει όταν τα βαρεθεί ή δεν θα ξέρει να τα φροντίσει. Ποιος σου είπε ότι τα σκυλιά είναι το πρόβλημα; Εσύ είσαι το πρόβλημα!

    2. Και δεν είσαι φιλόζωος αλλά σκυλοφιλος μην μπερδεύουμε της έννοιες των λέξεων. Απλά είσαι για λύπηση διότι λόγο προβληματικού χαρακτήρα απορρίφθηκες από την κοινωνία και βρήκες παρηγοριά στα σκυλιά που δεν έχουν άποψη γιαυτο και καλά κάνεις που τα στηρίζεις γιατί σε βλέπω σε ψυχιατρική κλινική με την νοημοσύνη που έχεις.

    3. Μαζέψτε τα βρωμοσκηλα σας αναιδεστατε που ξες εσύ πως φερομαι στα παιδιά μου, μας τα έχετε πρήξει με τα δήθεν κ τα πρέπει σας για τα ζώα. Να μην τα αμωλατε στους δρόμους θέλουμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα κ αφήστε κ τους εκφοβισμόυς δν πιάνει καλά κάνουμε κ δν τα θέλουμε.

  13. Ειστε τραγικοι, εσεις εκει οι Κοζανητες βγαζετε στα νεα σας τους πολιτες σας που βασανιζουν που πετανε τα σκυλια στα πηγαδια και στους δρομους, κακως για τον ιδιοκτητη να φαει το απαραιτητο προστιμο και οσο για τη σκυλοφοβια σας, καθιστε σπιτια σας και αφηστε τα παιδια σας στα λαπτοπ και τα ταμπλετ και μην τα βγαζεται εξω γιατι μπορει να ερθει και κανα κουνουπι απο το Νειλο και μετα που θα ζητατε ευθυνες.

    1. Καλαιτζιδου Εύη

      - Edit

      Απαντήστε

      Τυχεροί οι Κοζανίτες αφού φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους λόγω των σκυλιών και όχι της εγκληματικότητας,προφανώς ούτε οι εγκληματίες δεν τους αντέχουν Ότι νάναι

  14. To oti vgazete toso misos gia ta zwa me kseperna auto deixnei ti anthrwpoi eiste….auta pou eipate na ta pathete opws kai me tis foles pou den ginete thema kai mas exete faei polla skulia apo aules kai den timwrithikate na to pathoun kai ta paidia sas auto! Auto aksizete apla misos kwloxwriates!

    1. Χωριάτης είσαι εσύ κράτα το μίσος σου για τα δικά σου παιδιά κ άσε τα δικά μας παιδιά δν θα σκεφτώ τα σκυλιά σου αλλά τα παιδιά μου.

  15. Μποικοταζ σε ολα τα κοζανικα προιοντα εξαιτιας του μισους για τα ζωα… Μαζεψτε τα παιδια σας που δαγκωνουν και μετα μιληστε για τα ζωα

  16. Πάντοτε θα υπάρχουν ανεύθυνοι ιδιοκτήτες σκύλων, όπως πάντοτε θα υπάρχουνε ανευθυνοι γονείς που θα μεγαλώνουν παιδιά καταστρέφοντας τον ψυχισμό τους. Στα μηνύματα σας αναγνώρισα 2-3 απο δαύτους.

  17. Τι να σας πω ντροπή σε όλους που δε σέβονται τους ανθρώπους. Και εσείς οι έξυπνοι που το παίζεται ότι είστε φιλοζωική και ξέρετε και από παιδιά θέλετε σεμινάρια για να γίνεται καλύτεροι πολίτες.

  18. Περπατούσα τις προάλλες από ένα κέντρο σημείο της πόλης μου κι ένα τσογλανακι γύρω στα 13-14 καθώς περνούσε μπροστά από ένα αδέσποτο σκυλακι που ξάπλωνε χωρίς να ενοχλεί κανέναν, γυρνάει κοντο κλωτσάει. κ σας ρωτώ εσάς τους αμόρφωτους σκυλοφοβικους κ εγωιστές που πίστευετε πως μόνο εσείς έχετε δικαίωμα στην ζωή, αν ο αδέσποτος σκυλάκια δάγκωνε τον πιτσιρικά για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τι σκατα θα λεγατε;; “ότι ένα κοπρόσκυλα δάγκωσε ένα παιδακι”… αλλά δεν έφταιγε τον παιδί. Την ανατροφή κ ην παιδεια του από τους γονείς τους την παίρνει. κι αν έχει γονείς σαν κάποιους πικροχολους στα σχόλια…. πάμε πολύ καλά. όσο για το περιστατικό δεν φταίνε τα σκυλάκια. Ο ιδιοκτήτης είναι ανεύθυνος

    1. Κ εγώ λοιπόν σου λέω είμαι μαμά 2 παιδιών 6 κ 7 ετών κ πάντα μα πάντα τους λέω ότι δν πειράζουμε κ δν ενοχλούμε τα σκυλιά όταν βγαίνουμε βόλτα όμως έτυχε να μας ορμηξουν για πες μου εσύ έξυπνε εγώ τι έπρεπε να κάνω να τα αφήσω να δαγκώσουν τα παιδιά μου που στην τελική εγώ τα μίλησα να μην ενοχλούν τα σκυλιά κ γενικά τα ζώα όπως κ προχθές μια γάτα γραντζουνισε τον μικρό μου που έπαιζε στο πάρκο κ μετά φταίμε εμείς κ τα παιδιά μας, όχι βέβαια να μην τα αμολανε στους δρόμους τα ζώα.

  19. Απλα τα πραματα, αν την κακοποιησαν και τα δυο να πληρωσει ο ιδιοκτητης 30.000 kai 30.000 στην κυρια , οσο ειναι το προστιμο σε περιπτωση κακοποιησης του ζωου…. εκτος αν η ζωη του ζωου εχει μεγαλυτερη αξια

  20. Τα μεγαλύτερα κοπρωσκυλα είστε εσείς οι δήθεν αλλά και αυτοί οι σκύλοι τέτοια αφεντικά έχουν που τα κακό μετά χειρίζονται και δεν μπορούν τα άμοιρα να πουν τίποτα οπότε σκεφτείτε πρώτα ανεγκέφαλοι

  21. Εσείς που το παίζετε φιλοζωοι,όταν παίρνετε σκυλιά,από μικρά,να τα φροντίζετε και όταν μεγαλωσουνε,και όχι να τα πετάτε μόλις μεγαλωσουνε.δειχνετε πολύ την αγάπη σας.και αυτό το κακό,με τα σκυλιά παραεγινε.αν τα αγαπάτε,κάντε τα στείρωση,να μην πολλαπλασιάζονται έστω.και βρείτε ένα χώρο,και μαζέψτε τα εκεί.επιτελους ας γίνει κάτι,ο κόσμος αγαπάει τα σκυλιά,αλλά αυτά δεν φταίνε σε τίποτα,τις @@@@@@ που κάνουνε,η δήθεν φιλοζωοι.

  22. Αίσχος με εσένα που τα λες κιόλας βρωμοσκυλα αλλά αν σε προστατέψει απο κάποιον λιστή ή απο αντί τέτοιο τέλος Πάντον αχ το καλό το σκυλί και αχ το κάλω το σκυλί και αν θες να ξερεις εσυ και όλοι που δεν σέβεστε οτι όλα τα έμβια πλάσματα έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμας είστε πολύ χάσει κια να ισυ οω και κάτι εσυ είσαι το βρωμόσκυλο και ξερεις γιατί γιατί όλοι εσείς που περνετε σκυλιά τα χτύπαγε και χίλια δυο και μετα όταν ορμάνε στο κοσμο απο φόβοή τα παρατατε και γίνονται αγέλες α ναι εσείς πρεπει να λεγεστε βρωμόσκυλα

  23. Και δεν είναι έτσι όλοι οι φοιλοζωοι πχ η γιαγιά μου είχε πολα σκυλιά και όμως ποτε δεν τα οαρτισε στον δρόμο κια ακόμα κια σήμερα αυτό οου ταΐζει τα αφήνει να μπενιυξ στην αυλή και για πες μου γιατί δεν την όρμηξαν ουτε κια τώρα και οχι η σωστή απάντηση δεν είναι γιατί τα ταΐζει αλλά γιατί δεν θα τμφιβεισε ποτε

  24. Αυτό δεν είναι τίποτα.που να δείτε στα Γρεβενά τι αδέσποτα σκυλιά υπάρχουν.εγω πάντος για να γνωρίζουν ορισμένοι άνθρωποι φιλοζωη εντός παρενθέσεων πάντοτε μαζί μου έχω έναν πυροσβεστήρα μικρόν του μισού κιλού και εφόσον μου επιτεθεί σκύλος το εκφοβίζω και σας πληροφοριών ότι πιάνει.ειδικα σε κάτι τσοπανόσκυλα .να το κάνετε όλοι .

  25. Το πρόβλημα είναι τεράστιο!Παραγινε το κακό με τις επιθέσεις αδέσποτων σκύλων είτε όσων έχουν ιδιοκτήτη! Τέτοιου είδους περιστατικά δίνουν αφορμή σε διάφορους που δηλητηριάζουν ζωα και τα κακομεταχειρίζονται…Ας γίνει κάτι επιτέλους για την προστασία πολιτών και ζώων!!!

  26. Πρέπει να πάρουμε εμείς την λύση στα χέρια μας δεν γίνεται αλλιώς και αφήστε τους σκυλόφιλους στην λήθη τους , για τα σκυλάκια κλαίγονται ,για το τραπέζι τους που είναι γεμάτο κρέας ζώων κάθε μέρα δεν λένε τίποτα οι φιλόζωοι, γι’αυτό όπως τρώνε κάθε μέρα διαφορά μέλη αγελάδων γουρουνιών κτλπ ,καιρός να μάθουν να τρώνε και σκυλιά και άντε γεια

  27. Των άκρων όλοι !!! Μισοί βρίζουν τα σκυλιά οι άλλοι μισοί τους ανθρώπους…..από όπου και να το πιάσεις μόνο λάθη θα βρεις και από τις δύο πλευρές!!! Είμαι φιλοζωοι έχω ζώο αλλά λυπάμαι πολύ σε αυτή την πόλη δεν μπορείς να περπατήσεις…στο πάρκο δεν μπορείς να πας ούτε σπίτι σου μπορείς να μπεις γιατί απ’ έξω θα υπάρχει ένας κάδος που ο Έλληνας θα αφήσει τα σκουπίδια του από έξω και θα μαζευτούμε όλα τα σκυλιά για να βρουν να φάνε!!! Και εσύ φιλοζωε οταν βγάζεις το σκυλί σου έξω βόλτα για να κάνει την ανάγκη του σκύψε και μάζεψε τα !!! Έλα να δεις τι γίνεται κάτω από το σπίτι μου που το γκαζόν δεν φαίνεται από όλα αυτά!!!φιλοζωε καλά κάνεις και υποστηρίζεις τα ζώα αλλά η αλήθεια είναι πικρή!!! Δεν τα κακοποιούμε εννοείται αλλά δυστυχώς είναι πολλά τα αδέσποτα δράσε περισσότερο αφού υποστηρίζεις τα ζώα αλλά μην κατηγορείς τον φόβο ή την ελευθερία του κάθε ατομου στην Ελλάδα ζεις δεν μπορείς …..τίποτα δεν μπορείς σε αυτή την Ελλάδα!!!!

  28. Ξέρω δήθεν φιλοζωους που αγαπούν μόνο τα δικά τους σκυλιά. Και η άποψη τους είναι ότι τα αδέσποτα πρέπει κάποιοι να τα ρίξουν φολες.
    Συγγνώμη κύριοι φιλοζωοι, αλλά αυτήν την άποψη δεν την έχουν ούτε οι “μισοζωοι”.

  29. Πάντως…..ευχομαι να μην συμβει επιθεση σκύλων σε κανενός παιδι. Μια επιθεση που θα οφείλεται και παλι στην ανθρωπινη ασυδοσία. Εχω ενα ζωο οσο να μου περασει η τρελα. Μετα δημιουργω ενα αδεσποτο που καλείται να επιβιώσει. Εχω ενα ζωο κ το χω ανεξέλεγκτο. Γιατι ειμαι ζωοφιλος.
    Ειμαι κρατος κ λειτουργω ως νομικη ασπιδα…αφου συμβει οτι συμβει…εθελοτυφλωντας σ οτι καθημερινα βλεπω. Κ αυτο γιατι δεν με χει αγγίξει προσωπικα.
    Τιμωρία στον ασυνηδητο ιδιοκτήτη. Τιμωρια στον ψευτοκουλτουριαρη ζωόφιλο. Προληπτικη πολιτικη κ στηριξη σε καθε πραγματικη προσπαθεια. Σεβασμος κ αγαπη στα ζωα σημαινει…..αρμονικη συνύπαρξη.
    Αχ Ελλαδα μου.

  30. Σαν φανατικος φιλοζωος και οχι φιλοσκυλος, εγω λεω. Λαθη και απο της δυο πλευρες. Σεβομαι και τους ανθρωπους και τα ζωα. Δεν κρινω αυτην την στιγμη το συμβαν διοτι δεν πιστευω στα γραφομενα του αρθρου. Οπως και δεν πιστευω και σε αρθρα αρρώστια ων φιλοζωων που το τοσο το κανουν τοοοοοοοοσο. Φταιμε ολοι μας παντως και οι δυο πλευρες. Προσωπικα εμενα με εκνευριζει η κακια του ανθρωπου προς τα ζωα αλλα δεν μπορω μα κανω κατι. Γελασα με ενα σχολιο που γραφει λαποιος ποιο πανω επειδη σε απορριψε η κοινωνια εγινες φιλοζωος. Σωστα φιλε. Και μενα με απορριψε η κοινωνια και εγινα φιλοζωος ομως …..Δεν την απεριψα εγω και ας τνωριζω οτι η κοινωνια δεν ειναι παντα σωστη. Συγχωρω την κοινωνια μεχρι και τωρα. Καλη νυχτα

    1. Να και ένας που ξέρει τι λέει και το λέει πολύ σωστα κιόλας οποίος τολμάει και ρίχνει Φόλα γιατί δεν την δοκιμάζει να μας πει και εμας τι ωραία γεύση που εχει και πόσο υποφέρουν τα αδέσποτα και δεν το μάθατε τώρα ποια υπάρχουν φόλες και για αυτους που τις ρίχνουν στα σκυλιά και τα σκοτώνους αλλά δεν σκοτώνουν μονο σκυλιά σκοτώνουν και γάτες και πουλιά και ότι άλλο θες αρα καταστρέφουν ζωές οι παν ηλίθιοι

  31. Σε ποσοστά μάλλον περισσότερα κρούσματα κακοποίησης ζώων υπάρχουν αλλά αυτό δεν αναιρεί τις συνέπειες του προβλήματος. Πρέπει και οι φιλόζωοι να καταγγείλουν τέτοια αφεντικά. Εύχομαι να πληρώσει πολλά το αφεντικό για να βάλει μυαλό και να δούνε και οι άλλοι.

  32. Δεν έχει να κάνει με τα κοπρόσκυλα όπως τα αποκαλείται και δεν ντρέπεστε κιόλας.Εχει να κανει με ηλίθιους ανθρώπους…να του κάνει μήνυση γιατί είναι αναίσθητος αλλά από κει και πέρα δεν έχει να κάνει με τα σκυλιά….να προσέχουν τα σκυλιά τους για να μην επιτίθενται όπως λέτε στα παιδιά σας…αλλά και όλοι εσείς που κατηγορείται τα σκυλιά φοβούμενοι για τα παιδιά σας ,να προσέξετε πως τα μεγαλώνετε,να μην γίνουν εκείνα στο μέλλον απειλή για τα σκυλιά…παραδείγματα βίας σε ζώα από ανόητα παιδιά άπειρα.

    1. Να του κάνει μήνυση. Πως θα αισθανόταν ο τύπος αν έξω από το σπίτι του έβλεπε ένα γαιδούρι ή ένα άλογο παρκαρισμένο?

  33. Γιατί το άρθρο δεν τιτλοφορείται με “δύο ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ σκυλια” ;Για άλλη μια φορά ο καθένας παρά το γεγονός ότι τα σκυλιά είχαν ιδιοκτητη όπως διάβασε και στο άρθρο, βγάζει το μίσος του απέναντι στα αδέσποτα.
    Για μικροψυχια πρόκειται λοιπόν, και αφήστε τα δεν μπορούμε να βγάλουμε τα παιδιά μας έξω βόλτα, γιατί και κάθε μέρα χιλιάδες παιδιά είναι έξω και κυρίως τα προσωπικά σας προβλήματα με τα αδέσποτα αφήστε τα στην άκρη.

  34. Αγαπάμε όλα τα είδη

    - Edit

    Απαντήστε

    Να του κάνει μήνυση είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ και για τους ανθρώπους και για τα ζώα, άμα έτρεχε κάνα παιδάκι; Τα δικά μας τα σκυλιά πώς είναι ήρεμα και μαζεμένα και κάποιοι τα κάνουν λυσσασμένα και υστερικά; Ποιος ξέρει τι τα κάνει και ποιος είναι ο επόμενος που θα την πληρώσει.

  35. Τα ζωα δεν φταινε!! Αλλα η κατασταση δτην Ελλαδα εχει ξεφυγη πολυ με τα αδεσποτα!!Δηλαδη αν επιτεθη οποιωδηποτε ζωω στο παιδι σας εσεις οι ζωοφιλοι τι θα κανετε?? Και αυτο γινετε σε ολη την Ελλαδα δυστυχως!!! Ολοι εχετε δικιο!!! Το θεμα εινε να βρεθη λυση!!

  36. Τραχανοπλαγιαδες στα σχόλια είστε η χολέρα του πλανήτη! Για τα αδέσποτα μην τα βάζετε με τα αδέσποτα αλλά με τους ανεύθυνους φίλους γνωστούς και οικογένειες σας που τα παρατάνε γιατί είναι άθλια υποκείμενα είμαι σίγουρη ότι όλοι ξέρετε από έναν @@@@@@@ γιο κυνηγό που αφήνει τα σκυλιά του να γεννοβολανε και μετά τα πετάει κάπου! Καντε κάτι για αυτό ζώα! Όσο για το περιστατικό δεν φταίνε τα σκυλιά μόνο κυρίως φταίει ο ανεύθυνος ιδιοκτήτης τους που τα αφήνει ελεύθερα! Μόνο στην Ελλάδα γίνονται τέτοιες @@@@@@ κάθε μέρα!! Μαζευτείτε ανθρωπιστές του @@@@@ και του καναπεους

  37. Είστε Θλιβεροί Ανάπηροι και Καθυστερημένοι. Υπερασπιζόμενοι τα σκυλιά γίνεστε ένα από αυτά. Στη Σέρρες να δείτε τι γλέντι πέφτει. Πριν λίγο επέστρεφα σπίτι και βρισκόμουν σε πεζόδρομο όπου βρίσκονταν μια τετράδα σκυλιά. Πέρασα χαλαρά από δίπλα τους και επειδή του ενός του τη βίδωσε άρχισε να γαυγίζει σαν κατεστραμμένο. Αν ο Αγγελίδης έπαιρνε γραμμή τι παίζει και εξυνε λιγότερο τα @@@@@@@ του καλά θα ήταν. Φόλα σε σκυλιά και σε φιλοζωους.

  38. Κανείς λάθος εσείς δεν τρογεστε σαν τα σκυλιά για να τα μαζέψει ο δήμος της περιοχής σας και για πες μου γιατί τα αδέσποτα δεν ορμάν τόσο συχνά και τα δεσποζόμενα ορμάω σχεδόν καθημερινά γιατί τα δεσποζόμενα είναι περιορισμένα σε μία ταράτσα ή σε μία αυλή ενώ τα αδέσποτα είναι πιο κοινωνικά διότι καθημερινά βλέπουν κόσμο Μπορεί όμως να το ενόχλησες τό σκυλί και να σου όρμησε και δεν λέω ότι μπορεί να το κάνεις επίτηδες Αλλά καμιά φορά απρόσεκτα πατάμε τις ουρές τους τα πόδια τους και αυτα ορμάνε
    λόγω φόβου και μην παραπονιέστε ότι δεν μπορείτε να βγάλετε έξω τα παιδιά σας γιατί είμαι μία μπορείτε και παραμπορίτε

  39. Και κάτι τελευταίο δεν θα πω το γνωστό Όποιος το λέει είναι το επίπεδό σου και όσων βρίζουν είναι τόσο χαμηλό όσο μιας μαϊμούς η οποία βρίζει όλη τη μέρα και έχετε τόσο λίγο μυαλό που δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι όλοι οι έμβιοι οργανισμοί έχουν δικαιώματα

  40. https://zophoros.gr/arch/4238

    Τα παιδιά πρέπει να συναναστρέφονται με ζωάκια
    7 Αυγούστου 2018 Από Μαρία Χουστουλάκη

    children_and_pets_30

    Όλοι πια το ομολογούν απροκάλυπτα. Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με κάποιο κατοικίδιο γιατί υπάρχουν πολλοί θετικοί λόγοι. Όχι μόνο γιατί τα ζωάκια είναι η καλύτερη παρέα και οι πιο πιστοί φίλοι αλλά τους μαθαίνουν και διάφορα. Διαβάστε τους βασικούς λόγους γιατί πρέπει να πάρετε ζωάκι στο παιδί σας.

    .

    Οι λόγοι που τα παιδιά πρέπει να συναναστρέφονται με τα ζώα.

    Αποκτούν υπευθυνότητα: Βεβαίως. Πρέπει να προσέχουν το ζωάκι τους, να το ταΐζουν, να του βάζουν νερό και να το παίζουν.

    Ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή τους: Γιατί αυτόματα αισθάνονται μεγάλοι και ικανοί.

    Έχουν λιγότερες αλλεργίες και άσθμα: Αν το παιδί μάθει από μωρό με κάποιο κατοικίδιο, είναι δύσκολο να έχει αλλεργίες στα ζώα μετά.

    Ασκούνται: Φυσικά, γιατί θα λυσσάνε στο τρέξιμο και το κυνηγητό όλη μέρα παίζοντας μαζί τους

    Αποκτούν ηρεμία και υπομονή: Σαφέστατα. Θα το παρατηρήσετε. Τα παιδιά που έχουν κατοικίδιο, δεν είναι υστερικά, ούτε γκρινιάρικα.

    Απομακρύνουν ευκολότερα το άγχος και το στρες από τη ζωή τους: Γιατί ζουν με τους ρυθμούς του ζωντανού

    Διαβάζουν καλύτερα και γρηγορότερα: Για να μπορέσουν μετά να έχουν χρόνο να ασχοληθούν με το ζωάκι τους

    Αναγνωρίζουν τις συνέπειες των πράξεών τους: Αν κάνουν μια «πατάτα» με το ζωάκι τους, δεν τους παίρνει να πουν ψέματα ή να αποφύγουν καταστάσεις.

    Μαθαίνουν τη δέσμευση: Και είναι πολύ σημαντικό να ξέρουν ότι έχουν κάτι κατάδικό τους.

    Μαθαίνουν να πειθαρχούν: Αν έχουν να το ταΐσουν, να του κάνουν μπάνιο, να του βουρτσίσουν το τρίχωμα, να παίξουν μια-δύο φορές την ημέρα μαζί του, βεβαίως και πειθαρχούν.

    1G_M

    Τρία από τα 6 παιδιά της Angelina Jolie και του Brad Pitt βόλτα με το σκύλο τους.

    Prahran-Mkt-123

    Τα παιδιά που έχουν κατοικίδιο, δεν είναι υστερικά, ούτε γκρινιάρικα.

    8-awesome-kids-with-awesome-pets-1-10279-1401921413-4_bigΠηγή http://www.nikosonline.gr/?p=2579

    =============================================

    Έρευνα: Τα σκυλιά προστατεύουν τα παιδιά από λοιμώξεις

    Τα βρέφη που συμβιώνουν με οικόσιτους σκύλους παθαίνουν σπανιότερα ωτίτιδες και λοιμώξεις του αναπνευστικού, σε σύγκριση με εκείνα που ζουν σε σπίτια χωρίς κατοικίδια, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση «Pediatrics», δεν εξηγεί τον λόγο αυτού του φαινομένου, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι η επαφή με έναν σκύλο ο οποίος περνά τουλάχιστον κάποιον χρόνο εκτός σπιτιού μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού τον πρώτο χρόνο της ζωής του.

    Ανάλογη προστασία στα βρέφη παρέχουν και οι γάτες, αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τους σκύλους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 397 παιδιών στη Φινλανδία, οι γονείς των οποίων κρατούσαν ημερολόγιο κάθε εβδομάδα, καταγράφοντας την κατάσταση της υγείας του παιδιού τους τον πρώτο χρόνο της ζωής του και συγκεκριμένα ηλικίας από εννέα έως 52 εβδομάδων.

    Συνολικά, τα βρέφη που ζούσαν σε σπίτια με γάτες ή σκύλους είχαν κατά 30% μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού -περιλαμβανομένων βήχα, ρινίτιδας, καταρροής και πυρετού- και σχεδόν 50% μικρότερες πιθανότητες για ωτίτιδα.

    «Όταν τα παιδιά είχαν επαφή με σκύλο ή με γάτα στο σπίτι, ήταν σημαντικά πιο υγιή στη διάρκεια της περιόδου πραγματοποίησης της έρευνας» αναφέρεται στη μελέτη ειδικών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Kuopio της Φινλανδίας. Μεγαλύτερη προστασία αποδείχθηκε ότι είχαν τα παιδιά εκείνα τα οποία βρίσκονταν στο σπίτι με τον σκύλο τους για έως και έξι ώρες καθημερινά σε σχέση με τα παιδιά εκείνα που δεν είχαν σκύλο ή που είχαν σκύλο που βρισκόταν μονίμως στον κήπο.

    «Εικάζουμε ότι η επαφή με ζώα μπορεί να βοηθήσει στην ωρίμανση του ανοσοποιητικού συστήματος, οδηγώντας σε πιο συγκροτημένη ανοσοποιητική αντίδραση και μικρότερη διάρκεια των λοιμώξεων» αναφέρει η μελέτη. Η βελτίωση της υγείας τους ήταν σημαντική, ακόμη κι όταν οι ερευνητές απέκλεισαν άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο φλεγμονής, όπως το να μην έχουν θηλάσει, το να πηγαίνουν σε βρεφονηπιακό σταθμό, να έχουν μεγαλώσει από ασθματικούς ή καπνιστές γονείς ή να έχουν αδέλφια.

    Επιπλέον, τα βρέφη που κατοικούσαν με σκύλους χρειάζονταν λιγότερα αντιβιοτικά. Παλαιότερες έρευνες είχαν αντικρουόμενα αποτελέσματα, καθώς κάποιες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που συμβιώνουν με κατοικίδια με τρίχωμα δεν έχουν κάποιο όφελος για την υγεία τους, ενώ άλλες αποφάνθηκαν ότι η επαφή με τα ζώα παρείχε στα βρέφη κάποια προστασία απέναντι στα κρυολογήματα και στα στομαχικά προβλήματα. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της, η μελέτη αυτή διαφοροποιείται από παλαιότερες στο ότι επικεντρώνεται μόνο στον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού και δεν αφορά μεγαλύτερες ηλικίες.

    zougla.gr

    ==========================================

    Κάποτε η ανθρωπότητα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την φύση.Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν εικόνες απο την φύση για να εκφράσουν αυτή την σύνδεση και να δηλώσουν μια διαπροσωπική ανταλλαγή καθημερινών εμπειριών.

    Τα ζώα της στεριάς είχαν πάντοτε ενα δυνατό συμβολισμό.Εκφράζουν την συναισθηματική πλευρά της ζωής.Τα πουλιά συχνά θεωρούνται σαν σύμβολα της ψυχής αλλά και της σοφίας.

    Τα υδρόβια είδη πάλι εκφράζουν την δημιουργική πλευρά της ζωής,την διαίσθηση και την φαντασία.Ακόμη και τα έντομα είχαν συμβολισμό,πχ η εργατικότητα της μέλισσας και του μυρμηγκιού.

    Ετσι γεννήθηκαν ενστικτωδώς τα πρώτα συστήματα θεραπευτικής μέσω των ζώων ,που συνεχίζουν και είναι επίκαιρα μέχρι και σήμερα.

    Με την αρχή της εξημέρωσης των ζώων,που άρχισε πριν 12.000 χρόνια περίπου,άεχισε παράλληλα και η εκμετάλλευσή τους και η απαξίωσή τους με την απομάκρυνση σταδιακά απο την ενεργειακή,πνευματική σύνδεση μαζί τους.

    Αυτό βέβαια είχε σαν επακόλουθο να απομακρυνθούμε και απο την φύση γενικότερα.

    Η πιο κατεγραμμένη θεραπευτική χρήση των ζώων έγινε απο την Florence Nightingale το 1860,η οποία παρατήρησε οτι ενα μικρό κατοικίδιο είναι συχνά πολύ καλός σύντροφος για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

    Τον 18ο αιώνα δημιουργήθηκε στην Αγγλία το πρώτο οργανωμένο κατάλυμμα-ίδρυμα ,που περιελάμβανε θεραπεία με ζώα συντροφιάς,ειδικά σε ψυχιατρικές περιπτώσεις.

    Η θεραπεία με κατοικίδια ζώα συντροφιάς έχει μια σειρά απο θετικές επιδράσεις.α) βοηθά στην κοινωνικοποίηση του ασθενούςβ)αυξάνουν την δραστηριότητα και ανταπόκριση των εσωστρεφών ατόμων γ) προκαλούν ευχαρίστηση και ικανοποίηση φέροντας στην επιφάνεια συναισθήματα τρυφερότητας και προσφοράς δ) ενισχύουν το ηθικό και την αυτοπεποίθηση ε)μειώνουν την εξάρτιση απο ψυχοτρόπα φάρμακα ζ) αυξάνουν την κοινωνική επικοινωνία και ένταξη,επειδή το κατοικίδιο γίνεται συνήθως και θέμα συζήτησης.

    Διάφορες μελέτες που έγιναν ,αναφέρουν οτι οι ασθενείς ενδιαφέρονται περισσότερο για την υγεία τους και θέλουν να συμμετέχουν στις αποφάσεις σχετικά με την θεραπεία και αποκατάστασή τους περισσότερο,αν ξέρουν,οτι ενα ζώο εξαρτάται απο αυτούς για αγάπη και φροντίδα.

    Οσο πιο μόνιμη δε είναι η σύνδεση με τα ζώα τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα της θεραπείας και η αποκατάσταση και επιβίωση των ασθενών.

    Σε ασθενείς με καρδιακές παθήσεις μελετήθηκε και αποδείχτηκε η σχέση μεταξύ της κοινωνικής απομόνωσης και καρδιοαγγειακής λειτουργίας και θεωρήθηκε ,οτι η έλλειψη συντροφιάς έχει δυσμενή επίπτωση ενω αντίθετα η ύπαρξη μόνιμης συντροφιάς ,έστω και με κατοικίδια ζώα βελτίωνε την καρδιακή λειτουργία και επιτάχυνε την ανάρρωση.

    Οι εμπλεκόμενοι σε συστήματα υγείας και αποκατάστασης θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι,ανοικτοί,πρόθυμοι και χωρίς προκατάληψη να συζητούν όλες τις πιθανές θεραπευτικές μεθόδους,όπυ συμπεριλαμβάνεται και η θεραπευτική χρήση των ζώων είτε σαν εναλλακτική είτε σαν παράλληλη με την συμβατική θεραπεία μέθοδος.

    Εξ αλλου σημαντικό ρόλο μπορεί να παιξει και η αλλαγή της νοοτροπίας της κοινωνίας μας γενικότερα τόσο στην αποδοχή και δεκτικότητα τέτοιων μεθόδων θεραπείας ,όσο και στην απαλλαγή της προκατάληψης που υπάρχει στον ιατρικό κόσμο σχετικά με την μετάδοση νοσημάτων απο τα ζώα στον άνθρωπο και ιδιαίτερα στα παιδιά.Τα οφέλη απο την αλληλοεπίδραση ζώων και ανθρώπου είναι τόσο σημαντικά και βαθειά που επικαλύπτουν κάθε άλλο ρίσκο.

    Τα παιδιά κινδυνεύουν πολύ περισσότερο απο την ρύπανση,το ασθμα και την ποιότητα των σύγχρονων και ειδικά των μεταλλαγμένων τροφίμων.Ειναι επιτακτική ανάγκη να προωθηθεί η ζωοφιλία διαμέσου της εκπαιδευτικής διαδικασίας έτσι ώστε η κοινωνία μας να μπορέσει επιτέλους να κάνει μια στροφή πάλι προς την φύση και να μπορέσει έστω και στο παρά πέντε να αντλήσει απο αυτή όλα τα ενεργειακά αποθέματα που περιέχει και που στην πορεία της ανθρωπότητας στο όνομα του «υποτιθέμενου πολιτισμού” και της προόδου ,τόσο οικτρά απωλέσαμε.

    1. Εσένα να φάνε τα σκυλιά κ οι λύκοι αναιδεστατε, τα παιδιά μας κ εμείς δν φταίμε σε τπτ από τα κοπρόσκυλα σας κ δν είμαστε υποχρεωμένοι να τα ανεχόμαστε κ οι απειλές σας αλλού.

  41. Παλια τα σκυλια τα ειχαν οι τσοπανιδες για τα προβατα και τωρα εχουν γινει μοδα αντι για τσαντες να κουβαλουν αυτα τα καψερα. Οποιος τωρα θελει σκυλο να τον εχει σπιτι του δεν βλεπω κανεναν εξω να τριγυρνα με γατες,αλογα ,γαιδουρια κοτες η κατσικες

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.