Το κοινωνικό μήνυμα της Αστυνομίας: «Θέλουμε να έρχονται τα παιδιά σε μας όταν κάτι τους φοβίζει και όχι να είμαστε εμείς αυτό που φοβούνται»



Ένα άκρως κοινωνικό μήνυμα προς τους γονείς, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία με μία χαρακτηριστική αφίσα στα κοινωνικά δίκτυα, όπου δίνει το μήνυμα ότι τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν ότι, οι Αστυνομικοί είναι αυτοί που θα τους προστατέψουν σε κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο.

“Αγαπητοί γονείς, δώστε στα παιδιά σας να καταλάβουν, ότι κανείς Αστυνομικός δεν θα τα βάλει στη φυλακή, αν δεν είναι φρόνιμα, αν δεν φάνε το φαγητό τους, αν δεν κοιμούνται! Εμείς θέλουμε να έρχονται σε εμάς όταν κάτι τους φοβίζει και όχι να είμαστε αυτό που φοβούνται.”

Η Ελληνική Αστυνομία, πιο εξωστρεφείς από ποτέ, δημιουργώντας σχέσεις με τους πολίτες μέσω των κοινωνικών δικτύων, δίνει το μήνυμα ότι βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Ουσιαστικά το μήνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας θέλει να μεταφέρει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι γονείς, δεν θα πρέπει να μαθαίνουν στα παιδιά τους ότι οι Αστυνομικοί είναι μια μορφή εξουσίας και φόβου, γιατί σε μια ενδεχόμενη κατάσταση απειλής, θα πρέπει να διαφύγουν σε αυτούς ζητώντας βοήθεια.

Παρόλο που η στολή του Αστυνομικού από μόνη της δημιουργεί μία κοινωνική απόσταση από τον απλό πολίτη, σήμερα ο κόσμος δείχνει να είναι πιο εξοικειωμένος από ποτέ με την Ελληνική Αστυνομία, αφού στο μεγαλύτερό της ποσοστό πλαισιώνεται από ανθρώπους που έχουν αποκτήσει μία διαφορετική προσέγγιση απέναντι στον πολίτη.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.