Πρόσκληση συμμετοχής σε υπαίθριες αγορές για τις εορτές του Αγίου Φανουρίου και του Τιμίου Σταυρού στην Κοζάνη



Έχοντας υπόψη:

Το άρθρο 38 παρ.1 του Ν4497/13-11-2017

την υπ’ αριθμ. 203/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη λειτουργία υπαίθριας αγοράς με αφορμή τις θρησκευτικές εορτές Αγίων Αναργύρων και Αγίας Κυριακής

την υπ’ αριθμ 101/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία έχει εγκριθεί ο κανονισμός λειτουργίας υπαιθρίων αγορών με αφορμή θρησκευτικών – επετειακών εορτών, όπου εμπεριέχονται ο χώρος διενέργειας της αγοράς αυτής, η χρονική διάρκεια της, τα πωλούμενα είδη, ο τρόπος επιλογής και τοποθέτησης των πωλητών, τα καταβαλλόμενα τέλη και ο τρόπος είσπραξης αυτών, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς.

Την υπ’ αριθμ 50/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται τα αντίστοιχα τέλη.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους εκθέτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις υπαιθριες αγορές που απεικονίζονται στον παρακάτω πίνακα

Ειδικότερα:

1) στην υπαίθρια αγορά Αγίου Φανουρίου (Σιοποτο) Κοζάνης,
για τρεις θέσεις διαφόρων εμπορευμάτων επιτρεπομένων σύμφωνα με το άρθρο 5 του ισχύοντος κανονισμού, μια θέσης φορητής έψησης, δυο θέσεις καλλιτεχνημάτων.

2) στην υπαίθρια αγορά Αγίου Κωνσταντίνου επ’ αφορμή της εορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού,
για δυο θέσεις διαφόρων εμπορευμάτων επιτρεπομένων σύμφωνα με το άρθρο 5 του ισχύοντος κανονισμού, μια θέσης καλλιτεχνημάτων.

Α. πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και δεν είναι αδειούχοι λαϊκών αγορών, πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου, εφόσον διαθέτουν βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας. Η βεβαίωση αυτή εκδίδεται από το Δήμο, μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερόμενου σύμφωνα με το άρθρο 40 παρ3 του Ν4497/17. Όσοι επαγγελματίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης μπορούν να ζητήσουν θέση στις εν λόγω αγορές, προσκομίζοντας το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Β. πωλητές βιομηχανικών ειδών αδειούχους λαϊκών αγορών και σε κατόχους παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα,

Γ. αδειούχους πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου με αντικείμενο πώλησης από τα επιτρεπόμενα στις αγορές του παρόντος.
να δηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να τους χορηγηθεί έγκριση συμμετοχής για τη διάθεση των εμπορευμάτων τους στο πλαίσιο των υπαίθριων αυτών αγοράς.
Αντίστοιχα για τις θέσεις διάθεσης ειδών λαϊκής τέχνης, καλλιτεχνημάτων και τα λοιπών χειροτεχνημάτων καλούνται οι αδειούχοι του άρθρου 45.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει υποβάλλουν επί ποινή αποκλεισμού:

α. φωτοαντίγραφο της άδειας τους,

β. αίτηση στην οποία θα αναγράφεται απαραιτήτως η θέση που επιθυμούν να λάβουν,
έως τις 20 Αυγούστου 2018 για την υπαίθρια αγορά Αγίου Φανουρίου,
εως τις 5 Σεπτεμβρίου 2018 για την υπαίθρια αγορά Αγίου Κωνσταντίνου.

Σημειώνουμε ότι αν ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των διατιθέμενων αδειών με την παρούσα ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση. Κλήρωση επίσης θα πραγματοποιηθεί και μεταξύ των επιλεγέντων για τη θέση που θα λάβει ο κάθε ένας. Οι κλήρωσεις θα πραγματοποιηθούν την επομένη, στις 10.00πμ, της καταληκτικής ημερομηνίας στα γραφεία της ΔΤΟΑ (Π. Χαρίση 6- 3ος όροφος) και κατόπιν οι κληρωθέντες θα καταβάλλουν τα τέλη που αναλογούν στο ταμείο του Δήμου, προκειμένου για την έγκριση συμμετοχής τους στην υπαίθρια αγορά. Οι υπαίθριες αγορές έχουν διάρκεια 24 ώρες. Από την παραμονή της εορτής (26-8 ή 13-9) και ώρα 17.00 έως την ημέρα εορτασμού (27-8 ή 14-9) και ώρα 16.59

Τα τέλη που θα καταβληθούν έχουν καθορισθεί με την 50/2018 .ΑΔΣ και αποτυπώνονται στο παρακάτω πίνακα:

 

ΘΕΣΗ Άγιος Κωνσταντίνος (τέλος) Άγιος Φανούριος (τέλος)
Πώλησης διαφόρων προϊόντων   12ευρώ 8ευρώ
Είδη λαϊκής τέχνης –καλλιτεχνήματα κτλ 3ευρώ 3ευρώ
Φορητή έψηση 8ευρώ 5ευρώ

Οι συμμετέχοντες στην αγορά θα καταλαμβάνουν τις θέσεις όπως ακριβώς απεικονίζονται στο διάγραμμα της σχετικής Απόφασης.

Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης
Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

Μπιλιώνης Γεώργιος
Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.