Με γνώμονα τον καταναλωτή και στόχο η αγορά της Κοζάνης να αποκτήσει concept, το πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου – OpenMall» στην Κοζάνη – Δείτε το βίντεο

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιουλίου 2018 στο Κοβεντάρειο η συνάντηση Δήμου Κοζάνης και Εμπορικού Συλλόγου με θέμα την ενημέρωση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, με τίτλο «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου – OpenMall».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Αθ. Δραγατσίκας αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του συγκεκριμένου προγράμματος και πως έχει ως στόχο την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της Κοζάνης, την ανάδειξη της αγοράς με σκοπό να δώσει μια μοναδική ταυτότητα στην αγορά. «Εφόσον και αν γίνει σωστά το συγκεκριμένο πρόγραμμα και με μεγάλη προσοχή, πιστεύω ότι έχουμε μόνο να κερδίσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Δραγατσίκας.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κ. Δεσποτίδης δήλωσε για το οικονομικό κομμάτι του προγράμματος:

«Πιστεύουμε πως το πρόγραμμα αυτό δίνει μια άλλη αισθητική στην πόλη. Ο δήμος από την πλευρά του θα πρέπει να αναβαθμίσει το δημόσιο χώρο, όπου αυτά τα καταστήματα δραστηριοποιούνται. Τα χρήματα είναι αρκετά με την έννοια ότι μπορούμε να καλύψουμε αυτές τις παρεμβάσεις. Το ανέρχεται στο 1.900.000 ευρώ εκ των οποίων το 1.500.000 θα διαχειρίζεται ο Δήμος και τις υπόλοιπες 400.000 ευρώ θα διαχειριστεί ο Εμπορικός Σύλλογος».

Τέλος, ο κ. Θ. Καρυπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας που έχει αναλάβει το πρόγραμμα, δήλωσε μεταξύ άλλων για τη διαφορετικότητα της συγκεκριμένης πρότασης:

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει μια ειδοποιό διαφορά από τα προηγούμενα προγράμματα, κάνοντας συμμέτοχο τον εμπορικό Σύλλογο. Πρακτικά, όμως, η συγκεκριμένη πρόταση δεν αφορά ούτε τον Δήμο, ούτε τον Εμπορικό Σύλλογο. Αφορά τους καταναλωτές. Είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζεται το κέντρο της πόλης, μια αγορά, με βάση το πως μπορεί να βελτιωθεί η αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών».

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος δίνεται η ευκαιρία για την υλοποίηση μιας σειράς αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων στον δημόσιο χώρο του Δήμου, καθώς και την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων για την ενημέρωση των επισκεπτών/πελατών και την αύξηση της επιχειρηματικότητας, που ως στόχο θα έχουν να μετασχηματίσουν την εμπορική περιοχή της πόλης μας σε ένα Έξυπνο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Smart City Open Mall).

Δείτε το παρακάτω βίντεο του KOZANILIFE.GR με τις δηλώσεις των εμπλεκόμενων φορέων για το πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου – OpenMall»:

 

 

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

2 σχόλια στο άρθρο “Με γνώμονα τον καταναλωτή και στόχο η αγορά της Κοζάνης να αποκτήσει concept, το πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου – OpenMall» στην Κοζάνη – Δείτε το βίντεο

  1. ΠΩΣ ΤΗ ΔΙΑΛΕΞΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ;;;
    ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ;;;
    ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ;;;

  2. Μετριοτητες και ανοργανοσια
    Μας φεραν και εναν εξυπνακια συμβουλο και μας εδειχνε τη ΝεΑ Υορκη ως παραδειγμα
    Που τον βρηκατε ; Στα γαριδακια ;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.