Περιφέρεια: Υπογραφή συμβάσεων έργων σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας



Την προγραμματική σύμβαση του έργου: «Σωστικές εργασίες στο Πετρογέφυρο Ματσαγκάνη στην Κρανιά Γρεβενών» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Πρόκειται για ένα μονότοξο γεφύρι, στο λάκκο Κιράσι, το οποίο βρίσκεται κοντά στις πηγές του Βενέτικου, στο δρόμο που οδηγεί από τα Γρεβενά προς την Κρανιά. Έχει μήκος 16μ. πλάτος 2,50μ. και ύψος 5,50μ, ενώ το άνοιγμα του τόξου του φτάνει τα 9μ. Τα πλαϊνά του στηθαία και το δάπεδο έχουν τσιμεντωθεί και διατηρείται μόνο η κατάντι όψη του. Στη βόρεια όψη του διακρίνονται δύο σιδερένια τζινέτια για καλύτερη ενίσχυση της λιθοδομής του τόξου και στη μέση του τόξου, ένας σιδερένιος κρίκος απ’ όπου πιθανότατα κρεμόταν στο παρελθόν χάλκινο κουδούνι.

Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν οι αναγκαίες εργασίες στο γεφύρι προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος κατάρρευσής του. Φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Γρεβενών, ενώ όλες οι εργασίες θα γίνουν με την επίβλεψη της ΕΦΑ Γρεβενών.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 48.000,00 € (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Γρεβενών.


Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Κατασκευή τεχνικού, στον Επαρχιακό δρόμο Φούφα – Όρια Π.Ε Φλώρινας

Την σύμβαση του έργου: «Κατασκευή τεχνικού στον Επαρχιακό δρόμο Φούφα – Όρια Π.Ε Φλώρινας», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η κατασκευή τεχνικού στη χ.θ.3+400 (από κόμβο Δροσερού) του Επαρχιακού δρόμου Φούφα – όρια Νομού Φλώρινας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 25.000,00 € με Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του έργου: «ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΤΗΣ ΔΕΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – Ο.Κ.Ω. (π.κ.2008ΕΠ04100000)» της ΣΑΕΠ 541 με κωδ.2014ΕΠ54100002 και η προθεσμία εκτέλεσής του είναι τριάντα ημερολογιακές ημέρες (30) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.


Επισκευή και συντήρηση γεφυρών Μπέλεϋ Διλόφου και Πλατανιάς, του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Την σύμβαση του έργου: «Επισκευή και συντήρηση γεφυρών Μπέλεϋ Διλόφου και Πλατανιάς του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Με συγκεκριμένο έργο προβλέπεται να γίνει η αποξήλωση τμήματος του παλαιού ξύλινου καταστρώματος και η κατασκευή εκ νέου τμήματος της γέφυρας Μπέλεϋ στο Δίλοφο Κοζάνης ώστε να είναι προσβάσιμη η οδός που συνδέει τον οικισμό με την Ε.Ο. Κοζάνης – Ιωαννίνων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής. Επίσης, προβλέπεται να γίνει η αποξήλωση τμήματος του παλαιού ξύλινου καταστρώματος και η κατασκευή εκ νέου, της γέφυρας Μπέλεϋ στην Πλατανιά Κοζάνης ώστε να είναι προσβάσιμη και η οδός που συνδέει τον οικισμό με την Ε.Ο. Κοζάνης – Καστοριάς.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 19.500,00 € με Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του έργου: «ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΤΗΣ ΔΕΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – Ο.Κ.Ω. (π.κ.2008ΕΠ04100000)» της ΣΑΕΠ 541 με κωδ.2014ΕΠ54100002 και η συνολική προθεσμία εκτέλεσής του είναι εξήντα ημερολογιακές ημέρες (60) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Περιφέρεια: Υπογραφή συμβάσεων έργων σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.