Εθνική τραγωδία με πάνω από 50 νεκρούς στην Αττική – Φόβοι για περισσότερα θύματα



Τουλάχιστον 54 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ενώ εκφράζονται φόβοι για ακόμη περισσότερα θύματα, καθώς έχουν γίνει πολλά τηλεφωνήματα για αγνοούμενους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνεργεία της οποίας επιχειρούν για τον εντοπισμό τους.

Οι τελευταίοι από τους νεκρούς που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής περισυνελέγησαν από τη φρεγάτα «Έλλη», τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας.

Όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού, Βασίλης Ανδριόπουλος, 26 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά στην περιοχή Αργυρά Ακτή, στο δρόμο που καταλήγει στο Μάτι. Οι άνθρωποι βρέθηκαν σε οικόπεδο ανάμεσα σε δύο σπίτια μόλις 30 μέτρα από την παραλία.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Πικερμίου -Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος σημείωσε ότι ολόκληρος ο οικισμός έχει χαθεί από τον χάρτη. Ανέφερε ότι στην ευρύτερη περιοχή καταστράφηκαν 1.000 σπίτια

Η προηγούμενη ενημέρωση έκανε λόγο για 24 νεκρούς και 156 τραυματίες από τους οποίους οι 11 παραμένουν διασωληνωμένοι και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη.

Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.

Όλοι οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης: ειδικότερα, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τραυματίες έχουν αυξηθεί στους 150, εκ των οποίων οι 11 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα των πυρκαγιών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη και οι τρεις της Αττικής (Κινέτα, Ανατολική Αττική, Κάλαμος), καθώς επίσης και οι μεγάλες πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί χθες στην υπόλοιπη Ελλάδα, και ειδικότερα στην Κορινθία (Δεμενό, Ίσθμια Λουτρακίου, Θροφαρί) και στα Χανιά. Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τη νύχτα στον νομό Φωκίδας, σε δύσβατες δασικές περιοχές, στη Λάριμνα και στο Χλωμό, όπου δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Με το πρώτο φως της μέρας άρχισαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 ελικόπτερα στην Κινέττα, 3 ελικόπτερα και δύο Καναντέρ στην Ανατολική Αττική, ένα ελικόπτερο στα Χανιά, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο στο Ζεμενό Κορινθίας, κι ένα ελικόπτερο στη Λάριμνα.

Στην Κινέττα και στην Ανατολική Αττική υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, ενώ επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή εθελοντών, υδροφόρων των δήμων, μηχανήματα της περιφέρειας και του στρατού.

Στον Κάλαμο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά και εκεί υπάρχουν πολλές εστίες στην περίμετρο της πυρκαγιάς.

Σε επίσημη ενημέρωση σε συνέντευξη τύπου η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για 49 νεκρούς και 156 τραυματίες.

Πηγή: skai.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.