«Κλεισθένης ο Αναρχικός» ρημάζει τους ΟΤΑ και τους υποψήφιους! Το παράδειγμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Του Μιχάλη Αγραφιώτη για το KOZANILIFE.GR:

«Κλεισθένης». Κατάρρευση της αυτοδιοίκησης και των αυτοδιοικητικών. Πολιτικός εκβιασμός ή συλλογική πολιτική φιλοσοφία; Τίποτα από αυτά. Προσωπική μου άποψη, θα δημιουργηθεί το απόλυτο μπάχαλο και πριν και μετά τις εκλογές. Ο «Κλεισθένης» έρχεται για να κάνει ρυθμιστές της κατάστασης τους τρίτους και να απορυθμίσει τελείως τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκτός και αν στην περιοχή μας «γεννήσουμε» αδαμάντινες πολιτικές προσωπικότητες που μπορούν να χτυπήσουν στις εκλογές 55% από την πρώτη Κυριακή, κάτι που δεν γίνεται ούτε στα όνειρα θερινής νυκτός.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ο σημερινός Περιφέρειάρχης «ζει» στην ψευδαίσθηση ότι οι επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα είναι «παιχνιδάκι» για τον ίδιο, θα πιάσει γύρω στο 65% και θα κυβερνά τον τόπο μέχρι το 2030. Αυτά τα λέει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις και πολλές φορές και δημοσίως. Όλα αυτά τα στηρίζει στα παρακάτω επιχειρήματα.

Πρώτο, θεωρεί ότι δεν θα έχει αντίπαλο (Μέγα σφάλμα γιατί και ο Δακής και ο Μαλούτας τα ίδια έλεγαν το 2012) γιατί ακόμη δεν έχει «φανεί» κάποιος δυνατός να διεκδικήσει την Περιφέρεια. Δεύτερο, ότι θα είναι μέχρι το Μάη του 2019 πανίσχυρη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (Μέγα σφάλμα γιατί από την κυβέρνηση εισπράττει μόνο αρνητικά μέχρι στιγμής). Τρίτο, ότι παράγει έργο για τη Δυτική Μακεδονία (Αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες και όχι ο Περιφερειάρχης και οι αυλικοί του που θαυμάζουν τον ίδιο και το έργο(;) του).

Δυστυχώς, ο καιρός για όνειρα έχει σταματήσει και αρχίζουμε σιγά σιγά να μπαίνουμε στον εφιάλτη της προεκλογικής περιόδου. Και επειδή ο πήχης το 2014 είχε μπει πολύ ψηλά, πλέον ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν μπορεί να τον κατεβάσει. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι μπορούν να πούνε ότι θέλουν, όμως επειδή ο σημερινός Περιφερειάρχης είπε πραγματικά λόγια ακατόρθωτα και λέει ακόμη πράγματα που δεν μπορεί να τα στηρίξει πολιτικά, είναι βαθύτατα εκτεθειμένος κάτι που θα διαπιστώσει στην προεκλογική περίοδο.

Το ότι θεωρεί τον εαυτό του «μοναδικό και ακαταμάχητο» δεν σημαίνει τίποτα. Πολλοί θεωρούσαν ότι είναι ακαταμάχητοι αλλά έπαθαν μεγάλη ζημιά στις εκλογές και δεν πρόσεχαν στα πραγματικά προβλήματα που η ζημιά έχει ήδη γίνει και δεν διορθώνεται.

Με τον «Κλεισθένη» τα πράγματα για την παράταξη Καρυπίδη είναι πολύ δύσκολα. Το 2014 με τον ενθουσιασμό που υπήρχε τότε, η παράταξη του κατάφερε και πήρε 29% την πρώτη Κυριακή. Αν παραβλέψουμε τις υποθέσεις για 65% και μιλήσουμε με πραγματικά ποσοστά, ακόμη και να δικαιωθεί πλήρως ο Καρυπίδης και ανεβάσει τα ποσοστά του, δεν θα υπερβεί το 40%. Ακόμη και να βγει Περιφερειάρχης τη δεύτερη Κυριακή, οι σύμβουλοι του θα βρίσκονται στο συμβούλιο με ποσοστό 40% άρα δεν θα μπορεί να πάρει αποφάσεις για την Περιφέρεια. Θα γίνει «πολιτική σφαγή» στο ψηφοδέλτιο για το ποιος θα λάβει εκλόγιμη θέση και αν συμπράξει με το ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει κανείς από εσάς ότι θα βρεθεί άλλη παράταξη να συμβάλει με 10% για να μπορέσει να πάρει αποφάσεις για την Περιφέρεια; Όχι.

Από τη στιγμή που ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν αρκετά ήπιος απέναντι στην Περιφερειακή Αρχή, δεν θεωρώ κάποιον συνεργάσιμο, αν ξαναβγεί -επαναλαμβάνω- ξαναβγεί ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Από Οκτώβριο πιστεύω θα έχουμε τις πρώτες ενδείξεις για τους αντιπάλους του Καρυπίδη στην Περιφέρεια. Επειδή θεωρώ ότι η ηγετική ομάδα Καρυπίδη «πλανάται πλάνη οικτρά» σε σχέση με την απόδοση στην κοινωνία, οφείλουν οι πολιτικές ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν την Περιφέρεια να ανακοινώσουν σοβαρό και υλοποιήσιμο σχεδιασμό, γιατί η σημερινή Περιφερειακή αρχή και δεν έχει αλλά και έχει μείνει στο 2014. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι σήμερα.

Η Δυτική Μακεδονία έχασε το τρένο. Κάποιοι μπορεί να με θεωρούν υπερβολικό. Καθίστε και αναλογιστείτε, δείτε τις γειτονικές περιφέρειες πως προχωράνε και σκεφτείτε.

3 σχόλια στο άρθρο “«Κλεισθένης ο Αναρχικός» ρημάζει τους ΟΤΑ και τους υποψήφιους! Το παράδειγμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

  1. Ο Κλεισθένης θέλει να προλάβει τα υπερβολικά μειωμένα ποσοστά των κομμάτων και να δημιουργήσει οικουμενικές κυβερνήσεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ κτλ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.