ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΔΕΗ για την πώληση μονάδων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα



ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: «Αξιοποιούμε κάθε μέσο για να ακυρώσουμε το νόμο»

Η οργάνωση του αγώνα και των κινητοποιήσεων αλλά και οι επόμενες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ομοσπονδία μαζί με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Δυτ.Μακεδονίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων) συζητήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που συνεδρίασε χθες.

Ειδικότερα εξετάστηκαν οι επόμενες κινήσεις και οι νομικές ενέργειες εναντίον της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων αλλά και η στενότερη συνεργασία με τους φορείς των τοπικών κοινωνιών σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα προκειμένου «αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο και δυνατότητα να ακυρώσουμε το νόμο στην πράξη».

Ακόμη, το σώμα ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την κατάρτιση του τελικού σχεδίου της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα καλύπτει τους εργαζομένους στο ΔΕΔΔΗΕ, η υπογραφή της οποίας θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη (24/7/2018).

Νωρίτερα σήμερα το πρωί στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου έγιναν ανακοινώσεις για τις νομικές ενέργειες που ξεκινά η Ομοσπονδία , σε άμεση συνεργασία με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΟΜΙΛΟΥ Δ .Ε .Η

Αποεπένδυση (η νέα ορολογία του ξεπουλήματος) που θα αντιπροσωπεύει περίπου το 40% της λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ Α.Ε. είναι η πρόταση της κυβέρνησης στον ενεργειακό σχεδιασμό αυτής της χώρας.

Και το ερώτημα που έρχεται είναι που θέλει να επενδύσει ;
Και η απάντηση είναι πουθενά……….!

Η Υποταγμένη κυβέρνηση θέλει να διευκολύνει τα ντόπια και ξένα συμφέροντα να διεισδύσουν στην αγορά ενέργειας δίχως κανένα κόστος απλά ¨αγοράζοντας;¨ με τιμές κάτω του κόστους λιγνιτικές μονάδες οι οποίες θα παραδοθούν στους ιδιώτες έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο ανταγωνισμός της ηλεκτρικής λιγνιτικής παραγωγής …!

Δηλαδή όταν οι ιδιώτες που κρατούν εδώ και μια δεκαετία άδειες παραγωγής και δεν επενδύουν εμείς πρέπει να τους παραχωρήσουμε μονάδες!
Χάρισμα λοιπόν ο ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ και η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, όχι απλά κάποιες τυχαίες μονάδες, αλλά…. ότι καλύτερο και παραγωγικότερο υπάρχει αυτή την στιγμή στην χώρα.

Και το παραμύθι δεν τελειώνει εδώ … η υπάρχουσες μονάδες βλέπε ΑΗΣ Καρδιάς, κατακαλόκαιρο δουλεύουν έτσι ώστε, όταν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μονάδων στον ιδιώτη, να έχουν εξαντλήσει τις ώρες λειτουργίας τους, ώστε ο ιδιώτης να μην έχει και ανταγωνισμό …Μην ξεχνάμε όλα γίνονται στα πλαίσια του ανταγωνισμού …και μην ξεχνάμε ότι το ενεργειακό λεκανοπέδιο έχει και τηλεθέρμανση που στηρίζεται από τις μονάδες όπως της ΚΑΡΔΙΑΣ

Η μόνη απάντηση που δίνουμε στα σχέδια της κυβέρνησης είναι ότι θα μας βρει μπροστά της!
Δεν έχουμε το δικαίωμα και δεν θα υποκύψουμε!
Μαζί με την τοπική κοινωνία θα αγωνιστούμε για το Δίκαιο να γίνει πράξη!
Δεν θα παραδώσουμε τις Λιγνιτικές Μονάδες, την βαριά βιομηχανία της χώρας που στήριζε και θα στηρίζει την εθνική οικονομία της χώρας μας!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΒΟΡΑ ΚΑΙ ΝΟΤΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
ΝΑ ΞΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ <<Κύριος>> ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΟΤΙ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ.

Γραφείο Τύπου

Ένα σχόλιο στο άρθρο “ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΔΕΗ για την πώληση μονάδων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα

  1. ΑΠΟ 1/1/19 ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ --ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ---Κ Ο Ι Μ Α Τ Α Ι

    - Edit

    Απαντήστε

    Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ—ΧΑΘΗΚΕ—ΠΗΡΕ ΣΥΝΤΑΞΗ —Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ—ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΓΥΡΤΗΣ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.