Τα Σέρβια Κοζάνης τίμησαν την Πολιούχο τους Αγία Κυριακή – Δείτε το βίντεο με την περιφορά της εικόνας



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ αρτοκλασίας , στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Κυριακής Σερβίων παραμονή της εορτής της Αγίας Κυριακής της Μεγαλομάρτυρος.

Τίμησαν με την παρουσία τους από πλευράς κλήρου , ο Ιεροκήρυκας ( περιοχής Σερβίων και Βελβεντού) της Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Γεωργόπουλος , ο Πρωτοπρεσβύτερος (Αρχιερατικός Επίτροπος Σερβίων) π. Γεώργιος Πιστόλας , οι Ιερείς Κων/νος Θεοχάρης (εφημέριος του ναού) , Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Λάζαρος Ζυγούρης.
Από πλευράς αρχών παρευρέθηκαν οι τοπικοί άρχοντες του τόπου και πλήθος κόσμου.

Με το πέρας της αρτοκλασίας , ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας , καθώς και του ιερού λειψάνου της τοπικής αγίας των Σερβίων Αγίας Θεοδώρας στους δρόμους της πόλεως υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο, με την πανηγυρική θεία λειτουργία προς τιμή της πολιούχου Αγίας , ημέρα τοπικής αργίας για την πόλη των Σερβίων.

Δείτε το βίντεο από το cerbiwnfrouros.blogspot.com με την περιφορά της εικόνας στα Σέρβια Κοζάνης:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.