Πρόβα generale για το ανακαινισμένο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης – Η πρώτη μεγάλη συντήρηση από το 2001, έτος κατασκευής του«Πρόβα generale» τις προηγούμενες μέρες για το πρόσφατα ανακαινισμένο Υπαίθριο Θέατρο του Δήμου Κοζάνης με την κωμωδία του Αριστοφάνη «Βάτραχοι» και την τραγωδία «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη. Το θέατρο στο οποίο εκτελέστηκαν όλο τον προηγούμενο χρόνο εργασίες αποκατάστασης του ξύλινου και σιδερένιου σκελετού του παραδόθηκε μόλις πριν την πρώτη παράσταση των φετινών Λασσανείων.

Πρόκειται για την πρώτη του μεγάλη συντήρηση από το 2001, έτος κατασκευής του.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΤΑ και τη μελέτη του εκπόνησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Λίγα λόγια για την πορεία του έργου. Η μελέτη του θεωρήθηκε τον Οκτώβρη του 2016 και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Νοέμβριο του ιδίου έτους, ενώ η σύμβαση με την μειοδότρια Εταιρεία η οποία πρόσφερε έκπτωση 25% (60.252,52 €), στον αρχικό προϋπολογισμό των 80.000€, υπογράφτηκε τον Ιούνιο 2017. Το έργο λόγω προβλημάτων που ανέκυψαν στην ανακατασκευή της ξύλινης σκηνής ( δάπεδο) χρειάστηκε επιπλέον χρηματοδότηση 30.124,70 €, για να αποπερατωθεί.

Παράλληλα όμως με το σκελετό του οι τεχνικές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασής του θα πρέπει να συνεχιστούν και να επεκταθούν και στις παρακείμενες τουαλέτες του, που έχουν να συντηρηθούν ολοκληρωμένα αρκετά χρόνια.

Δυστυχώς στο παρελθόν το θέατρο και οι ξύλινες εγκαταστάσεις του έπεσαν πολλές φορές θύμα βανδαλισμών. Μεταμορφωμένο και ανανεωμένο πάλι σήμερα επαφίεται στο Δήμο και στους πολίτες η προστασία και λειτουργία του χωρίς προβλήματα για τα επόμενα χρόνια.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

2 σχόλια στο άρθρο “Πρόβα generale για το ανακαινισμένο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης – Η πρώτη μεγάλη συντήρηση από το 2001, έτος κατασκευής του

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.