Κοζάνη: Αρίστευσε η 38χρονη εργαζόμενη Αλεξάνδρα Τζάτσου συγκεντρώνοντας 19.150 μόρια

Στην εκπλήρωση ενός ονείρου ζωής βρίσκεται η 38 χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου από την Κοζάνη που αρίστευσε στις Πανελλαδικές εξετάσεις συγκεντρώνοντας 19.150 μόρια.

Όπως δηλώνει η ίδια μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ είναι πολύ κοντά στο στόχο της να καταφέρει να εισέλθει στην Ιατρική σχολή, “ένα όνειρο που δεν κατάφερα να το πραγματοποιήσω όταν έδινα πρώτη φορά εξετάσεις το 1998 αλλά μάλλον θα γίνει πραγματικότητα 20 χρόνια μετά”.

Η Αλεξάνδρα εργάζεται ως βοηθός Μικροβιολόγου σε γνωστό Ιατρικό Διαγνωστικό κέντρο της πόλης και όπως εξομολογείται «έχοντας ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο στην ζωή μου, αποφάσισα να προχωρήσω στο επόμενο στάδιο». Πριν από δύο χρόνια πήρε την απόφαση να γραφτεί στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, «έγινα κανονική μαθήτρια συμμετέχοντας στα πρωϊνά τμήματα του σχολείου». Όμως για να μπορέσει να παρακολουθήσει το πρωϊνό πρόγραμμα του σχολείου, χρειάστηκε να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο ωράριο της εργασίας. «Ευτυχώς οι εργοδότες μου με στήριξαν σε αυτή μου την προσπάθεια, επέλεξα την απογευματινή βάρδια κι έτσι μετά το σχολείο πήγαινα κατευθείαν για δουλειά μέχρι τις εννέα το βράδυ».

Η Αλεξάνδρα περιγράφει στιγμιότυπα της καθημερινότητας της που κάποιες φορές δοκίμασαν τα όρια της αντοχής της, εάν θα τα καταφέρει να ανταπεξέλθει η εάν αξίζει αυτή η κοπιώδης προσπάθεια. «Το ωράριο ήταν εξαντλητικό έφευγα στις επτάμηνή το πρωί και επέστρεφα στο σπίτι στις εννέα και μισή το βράδυ. Κανονική μαθήτρια το πρωί και συνεπής εργαζόμενη από το μεσημέρι και μετά σ’ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον εργασίας».

Το διάβασμα σε καθημερινή βάση δεν ξεπερνούσε τις δύο ώρες γιατί «μ’εγκατέλειπαν οι αντοχές μου, έτσι διάβαζα κανονικά το Σαββατοκύριακο». Έτσι λίγο πριν το Πάσχα αποφασίζει να λάβει άδεια άνευ αποδοχών από την εργασία της για αφιερωθεί πιο στοχευμένα και απερίσπαστη στον στόχο της.

Μας αποκαλύπτει ότι τα κατάφερε χωρίς φροντιστηριακή βοήθεια αλλά με μοναδικό όπλο την ατομική της προσπάθεια και την βοήθεια των καθηγητών της στο σχολείο, που από την πρώτη στιγμή αναγνώρισαν τις δυνατότητες της και την παρότρυναν να επενδύσει στο εφηβικό της όνειρο.

Η Αλεξάνδρα Τζάτσου είναι παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, θυμάται τα συναισθήματα και την απογοήτευση που ένοιωσε όταν το 1998 δεν τα κατάφερε στις εξετάσεις και που έβλεπε γνωστούς και φίλους της να έχουν την ευκαιρία και την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους φεύγοντας στο εξωτερικό. «Λίγο καιρό μετά έπιασα δουλειά και ξεκίνησε ένας εργασιακός κύκλος στην ζωή μου αλλά δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μου η ιδέα να σπουδάσω στο πανεπιστήμιο».

Για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ και την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια μέσω Πανελλήνιων εξετάσεων προβλέπεται ειδικό ποσοστό 5%. Τα 19.150 που συγκέντρωσε η 38 χρονη Αλεξάνδρα Τζατσου είναι μια πολύ ικανοποιητική βαθμολογία που θα της δώσει την δυνατότητα να διεκδικήσει επάξια μια θέση στην Ιατρική σχολή η ομοειδείς σχολές που ανήκουν στο 3ο επιστημονικό πεδίο. Έχει επιλέξει σχολές στην Θεσσαλονίκη, και προετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη αλλαγή στην ζωή της. Δεν την φοβίζει ότι θα εγκαταλείψει μια σίγουρη και σταθερή δουλειά, δηλώνει αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρει και ξεκαθάρισε ότι παράλληλα με τις σπουδές της θα συνεχίσει να εργάζεται για μπορεί να εκπληρώσει το όνειρό της.

Του Σπύρου Κουταβά για το ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.