Αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Καρυοχώρι ΕορδαίαςΚρούσματα γαστρεντερίτιδας καταγράφονται το τελευταίο τετραήμερο στην Τ.Κ. Καρυοχωρίου με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι να υποφέρουν από υψηλό πυρετό, και κοιλιακές διαταραχές, ενώ, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις ατόμων που μεταφέρθηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας για προληπτικούς λόγους. Κατά τους ισχυρισμούς των κατοίκων, το πρόβλημα, σε συνδυασμό και με τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οφείλεται στο νερό που έτρεχε αρχικά θολό και σε ορισμένες περιπτώσεις «κοκκίνιζε», κάνοντας λόγο για μόλυνση των πηγών από το Βέρμιο, εξ αιτίας της δραστηριότητας κτηνοτρόφων που βόσκουν τα κοπάδια τους εκεί και προέρχονται από τη Λάρισα, αφήνοντας ερωτηματικά και για το καθεστώς χρήσης των εκτάσεων αυτών.

Σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο του Καρυοχωρίου Κωνσταντίνο Μαυρίδη, μας είπε, ότι άνοιξε τα τερματικά, καθαρίστηκαν τα υδραγωγεία, έγινε χλωρίωση του νερoύ, που είναι πλέον καθαρό, αποδίδοντας το πρόβλημα στις πηγές και ενδεχομένως στα στάσιμα νερά. Κρούσματα γαστρεντερίδας σημειώθηκαν και στη διπλανή κοινότητα του Αγίου Χριστοφόρου, ενώ, και στις δύο κοινότητες έχει αυξηθεί η αγορά εμφιαλωμένων νερών

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.