Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά με την ταινία «Ο τυχοδιώκτης των δύο ηπείρων»



Με μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της 10ετίας του 60, του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου, συνεχίζει τις καλοκαιρινές προβολές ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, αυτή τη Δευτέρα 2-7-2018, στις 9:30 μ.μ., στην αυλή του στεκιού.

«Ο τυχοδιώκτης των δύο ηπείρων» (Les tribulations d’un Chinois en Chine -1965) μια εντυπωσιακή περιπέτεια καταδίωξης Γαλλο-ιταλικής παραγωγής, από τον αξιόλογο Γάλλο σκηνοθέτη Φιλίπ ντε Μπροκά, με τον Ζαν-Πωλ Μπελμοντό, στην ακμή της καρριέρας του και πλάι του τους Ούρσουλα Αντρες, Πολ Πρεμποίς, Μαρία Πακόμ, Βάλερι Ινκίτζινοφ, Ωαλερί Λανγκράνζ, Τζο Σαϊντ, Μάριο Ντεηβιντ.

Μετά από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες αυτοκτονίας ένας δυστυχισμένος και βαριεστημένος από τη ζωή δισεκατομμυριούχος, ο Άρθουρ, μισθώνει κάποιον επαγγελματία δολοφόνο να τον σκοτώσει. Όταν όμως ερωτευτεί την όμορφη Αλεξαντρίν θα θελήσει να αντιστρέψει τη συμφωνία, με αποτέλεσμα να καταδιώκεται από τον επίδοξο δολοφόνο του στη νοτιανατολική Ασία.

Από τις πιο πετυχημένες εύθυμες περιπέτειες καταδίωξης του Ζαν Πολ Μπελμοντό στη δεκαετία του 60, σκηνοθετημένη από τον εξπέρ του είδους Φιλίπ ντε Μπροκά, με τον οποίο ο Μπελμοντό είχε γυρίσει δύο χρόνια πριν το επίσης πετυχημένο «Ο άνθρωπος από το Ρίο». Βασισμένη στη γνωστή νουβέλα του Ιουλίου Βερν, που είχε κυκλοφορήσει το 1879, η ταινία εκσυγχρονίζει το βιβλίο και κινείται στα γνωστά μοτίβα ταινιών τύπου Τζέιμς Μποντ, μέ πάμπολες εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης. Λέγεται μάλιστα ότι ο συμπρωταγωνιστής του Μπελμοντό, Πολ Πρεμποίς, υπέφερε από ιλίγγους, που τον έκαναν ιδιαίτερα ευάλωτο στα γυρίσματα, πράγμα που ο Μπελμοντό, που συνήθιζε να αναλαμβάνει ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές, χωρίς κασκαντέρ, το διασκέδαζε. Αξέχαστο κινηματογραφικό ζευγάρι στο φιλμ ο Μπελμοντό με την Ούρσουλα Άντρες, ζευγάρι και στην πραγματική ζωή για 7 χρόνια. Τεράστια εμπορική επιτυχία, δέκατη σε εισπράξεις στη Γαλλία, το 1965, εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη 7 – 9.30 το απόγευμα στον επάνω όροφο του στεκιού, όπου μπορείτε να το επισκέπτεστε. Ο χώρος αυτός που διαμορφώθηκε με το σεβασμό που του αξίζει, γεμίζει εδώ και χρόνια με χρήσιμα αντικείμενα που προσφέρονται από εσάς, αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε, όπως βιβλία, ρούχα, διακοσμητικά, DVD, CD, παιχνίδια κ.α. Αυτά τα χρηστικά αντικείμενα που συγκεντρώνονται και εκτίθενται στο «μαγαζάκι», μπορεί ο καθένας μας να τα προμηθεύεται αντί ενός συμβολικού ποσού που καθορίζεται από την προσωπική αποτίμηση και τη δυνατότητα του καθένα μας. Μ’ αυτό τον τρόπο γεμίζουμε τον κουμπαρά της προσφοράς που ανοίγει στο τέλος του χρόνου για να ενισχύσει οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκέπτονται το ανταλλακτικό «Μαγαζάκι της προσφοράς» και τις Δευτέρες όταν έχουμε προβολή, από τις 8.00 μ.μ. μέχρι και τις 9.30 μ.μ. που ξεκινά η προβολή.

Επίσης, για άλλη μια χρονιά, καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να δοθούν στο μικρό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου που λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια και που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των 120 οικογενειών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 στις 9:30 μ.μ. στην αυλή του Φιλοπρόοδου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.