Ο Θεός στις μέρες μας – Του Γιώργου Τριανταφύλλου



Του Γιώργου Τριανταφύλλου:

Άνθρωπε όσες σκοτούρες και αν περνάς , όσο και αν τα δεινά της κρίσης έχεις υποστεί πάντα να σκέφτεσαι τα χειρότερα που συμβαίνουν , δεκατετράχρονα χάνουν τη ζωή τους , νέα ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν παιδιά και άλλοι τα κάνουν από ατύχημα και τα πετάνε χωρίς να τους ενδιαφέρει για το ότι μια αθώα ψυχούλα θα χάσει το οξυγόνο της , αθώοι άνθρωποι τιμωρούνται άδικα , εκατομμύρια παιδιά σε τριτοκοσμικές χώρες δεν έχουν καν κεραμίδι να τους σκεπάζει δεν έχουν καθαρό νεράκι να πιούνε και το μέγιστο της ζωής τους είναι λίγα χρονάκια που για σένα αυτά είναι μια μικρή φάση της ζωής σου , οικογένειες και παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να υποστούν τον ρατσισμό και την εξαθλίωση για καλύτερες συνθήκες ζωής και εσυ παραπονιέσαι επειδή έχεις 1 μπουκάλι νερό κι όχι 2;

Παραπονιέσαι για το οτιδήποτε σου λείπει και μολις το αποκτήσεις αντί να αρκεστείς σε αυτό και να ευχαριστήσεις το θεό που σου το προσέφερε ζητας όλο και μεγαλύτερα πράγματα , πολλοί από εμας απογοητευόμαστε γιατί νιώθουμε έντονα τη στέρηση σε πολλά πράγματα ,αν οντως ομως άνθρωπε εχεις κάτι ανάγκη ο θεος δεν θα σε αφήσει έτσι , θα ακούσει τις προσευχές σου, μπορεί να μην σε βοηθήσει εκείνη τη στιγμή αλλά να το θυμάσαι δεν θα σε αφήσει έτσι, αν το εχεις ανάγκη πραγματικά θα στο προσφέρει.

Για αυτό ποτέ και κανεις δεν πρέπει να αμφισβητεί την ύπαρξη του θεού γιατί δεν την έχει γνωρίσει, πρέπει όμως καθε πρωί που ξυπνάμε να ευχαριστούμε το θεό για όλα όσα έχουμε , και όχι με το κάθε τι που μας προσφέρει να ζητάμε και περισσότερα άλλοι άνθρωποι δεν έχουν ούτε το εν τρίτο από αυτά που έχουμε εμεις και έτσι γινόμαστε αχάριστοι, δεν πρέπει κανεις μας να θυμάται το θεό μόνο και μόνο επειδή θέλει να του ζητήσει κάτι αλλά κάθε μερα και στιγμή να τον ευχαριστεί για αυτό που έχει ενώ πολλοί άλλοι δεν έχουν , υπαρχουν πολλοί που δεν έχουν φτάσει καν την ηλικία μας !

Υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν γεννηθεί καν και εμεις δεν σκεφτόμαστε ποσό τυχεροί είμαστε αλλά πως θα κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη ενώ ήδη μας καλύπτει.

Χριστιανός δεν είναι αυτός που ανεβάζει στο Facebook φωτογραφίες στις οποίες δείχνει ότι φιλάει τα χέρια δεσποτάδων δεν είναι αυτός που πάει στη φατσα θέση της ενορίας για να τον βλέπουν οι υπόλοιποι πιστοί , είναι αυτός που το δείχνει έμπρακτα και θέλει να πραγματοποιεί την ευχαριστεία του στο θεό χωρίς να το κάνει επιδεικτικά.

34 σχόλια στο άρθρο “Ο Θεός στις μέρες μας – Του Γιώργου Τριανταφύλλου

  1. Να κάνεις την προσευχούλα σου πριν κοιμηθείς,τον σταυρό σου όταν ξυπνάς και στις δυσκολίες να λές ”Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά” κι όλα θα παν καλά,παλληκάρι μου!Και φόρα και καμμιά χάντρα να μην ματιαστείς…

  2. Αφήστε το παιδί να εκφραστεί, τι σας πειράζει; Οι απόψεις του; Δεν χορτάσατε από άλλου είδους απόψεις;
    Μπράβο παιδί μου, μια χαρά τα είπες…

  3. Μα τι είναι αυτά; Είναι δυνατόν να επιτρέπονται τέτοια άρθρα σε σοβαρό μέσο; Ο αρθρογράφος είναι επαγγελματίας; Δεν υπάρχει έλεγχος στις δημοσιεύσεις; Απαράδεκτο άρθρο, εκτος αν προκειται για παιδι κατω των 8 ετων, οποτε απολογουμαι μεν, αλλα πρεπει να ενημερωνει το μεσο δε.

    1. Ελευθερία λόγου έχουμε πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις ανεξάρτητου ιδιότητος.Αν θες κυρ Αντώνη γράψε μας κάτι καλύτερο το παιδί να δείξει σε όλους μας την αγάπη και την κατανόηση για το θεό και το συνάνθρωπο , μπράβο στο παιδί για το θάρρος του να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις του .

    2. Σιγουρα μπραβο για το θαρρος του.το να γραφει κανεις ο,τι του κατεβει στο αρρωστο κεφαλι, ειναι σπανιο.

  4. Και κακως εχουμε ελευθερια λογου. Απο το 1967 εως το 1974 η ΕΛΑΣ εζησε λαμπρες ημερες. Τοτε δεν ειχαμε ελευθερια λογου. Ησχολουμεθα με την ουσια αγαπητε, οχι με φληναφηματα.

  5. Εν τελει, η ελευθερια λογου υφιστατο εν ισχυ οταν ολοι οι ΥΓΙΕΙΣ πολιτες αποφασιζαν. Σημερα αυτο δεν υφισταται. Οφειλουμαι, ολοι, να προσπαθησουμε για μια ΝΕΑ δημοκρατια. Θερμες ευχαριστιες, Αντωνης

    1. Τι εννοείς με το ”υγιείς πολίτες” Αντωνάκη;Του λόγου σου δεν σε κόβω για τέτοιο.Ειδικά το μυαλουδάκι σου,για τα μπάζα!

      1. Η υγεια ειναι αντικειμενικη. Οσοι μπορουν να προχωρησουν μπροστα αυτον τον τοπο, και επισης οσοι μπορουν να φερουν οπλο (θηλεα και αρρενες). Δεν ειναι το θεμα αν οντως θα το κανουν (το να φερουν οπλο) αλλα αν δυνανται. Αν καποιος ειναι υγιης, ευρωστος πνευματικα και σωματικα, διαυγης και χωρις πνευματικα και σωματικα ελαττωματα, τοτε και μονον τοτε εχει τη δυνατοτητα και να γραφει και να αρθρογραφει. Αλλιως, γιάυτον εχει εφευρεθει(ειτε συμφωνουμε ειτε διαφωνουμε) το κοινωνικο κρατος. Θα του παρεχει στηριξη. Αλλα ας μην μας απασχολει με βλακωδεις στοχασμους.

  6. Απόψεις πως ο θεούλης είναι ένας καλοκάγαθος κυριούλης,που παρακαλώντας τον κάποια στιγμή θα σε ακούσει και θα σου κάνει το χατήρι,κυρ-Στέφανε….Πάμε όλοι μαζί:Κουπεπέ,κουπεπέ ο μπαμπάκας έρχεται,να του φέρει κάτι τι.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:Κουπεπέ….

  7. Γιάννης Κουράκλης

    - Edit

    Απαντήστε

    Από τη μια είναι όμορφο νέοι άνθρωποι να έχουν αγνά αισθήματα αλλά από την άλλη με αφήνουν άφωνο η υποτακτικότητα στην ιδέα ενός Θεού που θα φροντίσει για όλες τις ανάγκες μας ενώ εμείς πρέπει να νοιώθουμε ενοχές αν δεν είμαστε καλοί χριστιανοί και η αναδυόμενη αθωώτητα απέναντι στα φωτεινά και σκοτεινά μονοπάτια της ζώης που λέει ότι αν ευχαριστούμε το Θεό όλα θα μας πάνε καλά.

    Μάλλον θα πρέπει όλοι μας να μεγαλώνουμε με την ιδέα ότι κανείς δε θα φροντίσει να μας παν όλα καλά (ιδιαίτερα ο Θεός). Πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

    Όσο για το συμπέρασμα ότι “Για αυτό ποτέ και κανεις δεν πρέπει να αμφισβητεί την ύπαρξη του θεού γιατί δεν την έχει γνωρίσει…” να ρωτήσω με τη σειρά μου…αυτό δεν είναι κάτι που οδηγεί στην αμφισβήτηση; Αν δε γνωρίζεις κάτι, το πιθανότερο είναι να το αμφισβητίσεις…

    1. Κανονικά,η ενασχόληση με θεολογικά και θρησκευτικής φύσης θέματα θα πρέπει να απαγορεύεται σε ανήλικους κάτω των 18 ετών.Το δε μάθημα των θρησκευτικών να αντικατασταθεί με αυτό της σεξολογίας,ώστε οι έφηβοι να γνωρίσουν το σώμα τους και τις φυσιολογικές ορμές της ηλικίας τους,ακομπλεξάριστα και χωρίς τα μεσαιωνικά ταμπού μιας θρησκείας που μισεί το σώμα και ό,τι φυσιολογικό προέρχεται απ’ αυτό!

  8. νικος βασιλειαδης

    - Edit

    Απαντήστε

    καλημερα σε ολους θα ηθελα να πω δυο λογια για το αρθρο αυτο του γιωργου του τριανταφυλλου εχει μια ωριμοτητα και ενα βαθος το οποιο πρεπει να ειναι καποιος ετοιμος να το ασπαστει.ειναι σεβαστες ολες οι αποψεις αλλα οχι οι κοροιδιες.ακομα και οι συνειδητοποιημενοι αθεοι θα εβρισκαν ενδιαφερον το αρθρο αυτο .ολα καλα να ασχολειται ο ανθρωπος αλλα αν χασει το Θεο χανει τα παντα .πρεπει ομωσ να βιωνει καθημερινα τον Θεο για να τα εννοησει αυτα.να ειστε καλα ολοι και συγνωμη αν σας κουρασα

    1. Νικο εμενα οταν διαβαζω το αρθρο του γιωργακη και τα σχολια του αντωνακη μου μοιαζει σαν εσωκομματικη κοντρα. καραμανλικοι – σαμαρικοι. για τον θεο τωρα τι να λεμε. τα ειπε το παλικαρακι που τα λενε και συχνα απ’οτι φαινεται. τον γιωργακη μας εδω δεν τον ξερω αλλα ας μο στειλει ενα μειλ, εχω μια παραγγελια απο τον τρομακτικο παππουλη με την γενειαδα που οριζει τις ζωουλες μας…

  9. Συνειδητοποιημένος Αθεος

    - Edit

    Απαντήστε

    Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου,Γιωργάκη!Προσωπικά το διάβασα δεκατρείς φορές!

  10. Είσται απαράδεκτοι κάποιοι εδώ μέσα να κρίνεται το παιδί που το έγραψε κ τα πιστεύω του, το να πιστεύεις όπου θες είναι δικαίωμα του καθενός το να μιλάς όμως ειρωνικά για ένα παιδί που έγραψε το άρθρο είναι τελείως άσχημο. Όταν έχουμε μια δυσκολία στην ζωή μας ή μια αρρώστια η έναν θάνατο νέου ανθρώπου όλοι λέμε θεέ μου γιατί κ εκλιπαρουμε για βοήθεια οπότε καλό θα ήταν να μην μιλάμε με τέτοιο τρόπο είτε πιστεύετε είτε όχι στον Θεό.

    1. Αν θέλει,μπορεί να απαγορέψει τα σχόλια.Η να δημοσιεύονται μόνο τα ”μπράβο” και τα ”τι ωραία που τα λές”!Πάντως,όποιος δημοσιεύει κάποιο άρθρο που επιτρέπονται τα σχόλια,θα πρέπει να υπολογίσει πως κάποιοι θα ”τσιγκλίσουν”!Οσο για το θεό,ποτέ δεν μου έκανε παράπονα για το πως μιλάω και γράφω για το άτομό του.Μέχρι τώρα,τουλάχιστον…

    2. Μαρια μου τι να κρινουμε; την ορθογραφια σου; κρινουμε το παλικαρακι μπας και σταματησουν να του δινουν βημα να γραφει…

  11. Τα σχόλια πάντα είναι δεκτά δν μπορεί όλοι να έχουμε την ίδια άποψη φυσικά απλά δν χρειάζεται να είμαστε ειρωνική η να βγάζουν μερικοί την κακία τους είτε πιστεύουν είτε όχι

    1. Ε μα ο τραμπουκισμος εχει εναν λογο που συμβαινει. Ολα οσα ο καλος θεουλης επλασε -τραμπουκισμου συμπεριλαμβανομένου- εχουν ενα λογο. ετσι δεν ειναι βρε παιδακια γλυκουλικα;

  12. Βασικα αμα εχεις το γενικον ευλογησον ολα πανε καλα στη ζωη σου.Το προβλημα ειναι αμα δεν το εχεις τι γινεται.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.