Κάλεσμα στις συγκεντρώσεις σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα ενάντια στα μέτρα της 4ης αξιολόγησης



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η «ΔΙΚΑΙΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η «ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη γνωστή τακτική της φέρνει με τη μορφή του κατεπείγοντος νέο πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για ψήφιση στη Βουλή.

Επιλογή που όχι μόνο διαψεύδει τους ισχυρισμούς της για το τέλος δήθεν των μνημονίων αλλά στρώνει το έδαφος για την μονιμοποίηση όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων μέχρι σήμερα. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα και η κανονικότητα που ευαγγελίζονται είναι αυτή που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με μισθούς πείνας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, την γενίκευση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας με την πλειοψηφία των θέσεων εργασίας να είναι μερικής απασχόλησης, με την απελευθέρωση των απολύσεων και τη διαμόρφωση του κατώτερου μισθού με κυβερνητικές αποφάσεις, τον υποκατώτατο μισθό, την εντατικοποίηση, τα εργατικά ατυχήματα. Η κανονικότητα είναι η εντεινόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία, τα εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα.

Αυτή την «κανονικότητα» θα την βιώσει στο πετσί του ο λαός της περιοχής και οι εργαζόμενοι στον κλάδο μετά την προώθηση του νέου βήματος απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε με την παράλληλη συρρίκνωση της αξιοποίησης του λιγνίτη, που θα σημάνει αύξηση της ανεργίας, αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά, νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων λόγω της όξυνσης του ανταγωνισμού των μονοπωλιακών ομίλων του κλάδου κ.α.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας! Είναι ανάγκη ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο αποφασιστικά να προετοιμάσουμε την απάντησή μας, να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Δίνουμε τη μάχη με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας για :
Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ 4ης ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Πέμπτη 14 Ιούνη
Κοζάνη 8:00μ.μ Κεντρική Πλατεία.
Πτολεμαΐδα 7:30μ.μ Κεντρική Πλατεία.
Φλώρινα 7:30μ.μ Κεντρική Πλατεία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.