5η Διεθνής Εβδομάδα Επιμόρφωσης Erasmus+ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΚύπρουΝέες συνεργασίες, ανταλλαγή εμπειριών, βέλτιστες πρακτικές και νέες ιδέες συνέργειας ήταν μερικοί από τους στόχους της Διεθνούς Εβδομάδας Επιμόρφωσης Erasmus+, που διοργάνωσε για 5ο συνεχόμενο έτος, το Γραφείο Κινητικότητας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) μεταξύ 29 Μαΐου και 1ης Ιουνίου 2018. Στο Staff Week συμμετείχαν φέτος 18 μέλη ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού 15 Πανεπιστημίων από 8 χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Κροατία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τσεχία) και 2 μέλη διοικητικού προσωπικού πανεπιστημίου της Αιγύπτου, στο πλαίσιο της δράσης Erasmus+ International Mobility.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μέσα από workshops και παρουσιάσεις, να διαπιστώσουν τις σημαντικές προοπτικές του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Μεθοδολογίας που λειτουργεί στο ΑΠΚΥ, το οποίο θα προσδώσει επιπρόσθετες δυνατότητες στα ήδη μοναδικά οφέλη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ακόμη, εξοικειώθηκαν με τα σύγχρονα εργαλεία τηλεκπαίδευσης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες, εμπειρίες και καλές πρακτικές σε θέματα προσέλκυσης και υποστήριξης των φοιτητών, διεθνών σχέσεων και επικοινωνίας και ανάπτυξης συνεργασιών για την κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού. Επίσης, εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων παρουσίασε το έργο «Work Experience around Europe – W.E.AR.E.», που αφορά στην τοποθέτηση αποφοίτων για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό μέσω του Erasmus+ και ανώτερο στέλεχος του ΙΔΕΠ Δια Βίου Μάθησης παρουσίασε και συζήτησε με τους συμμετέχοντες τις προοπτικές της διεθνούς κινητικότητας Erasmus+.

Το Staff Week, πέρα από την πλευρά της κατάρτισης, προσέφερε στους συμμετέχοντες και μια πρώτη επαφή με τον κυπριακό πολιτισμό, ιστορία και παράδοση μέσα από ξεναγήσεις στην παλαιά πόλη της Λευκωσίας, επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Χοιροκοιτίας και στο παραδοσιακό χωριό Λεύκαρα.

Η καθιέρωση των επιτυχημένων διεθνών εβδομάδων επιμόρφωσης Erasmus+ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με την ευρεία συμμετοχή προσωπικού ξένων Πανεπιστημίων, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων κινητικότητας φοιτητών και προσωπικού και διευρύνει τους ορίζοντες σύμπραξης και επικοινωνίας με άλλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και τρίτων χωρών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.