Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην 8η Διαπεριφερειακή εκδήλωση του έργου Finerpol στην Πορτογαλία



Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ως εταίρος του έργου FINERPOL, συμμετείχε στην 8η Διαπεριφερειακή εκδήλωση που σημάδεψε το τέλος της πρώτης φάσης του έργου FINERPOL, που φιλοξένησαν στις 10 και 11 Μαΐου, οι πόλεις Matosinhos και Porto.

Στο διήμερο των εργασιών συγκεντρώθηκαν εταίροι του έργου, τοπικοί, περιφερειακοί, εθνικοί και ευρωπαϊκοί φορείς διαχείρισης και εργάστηκαν στους θεματικούς τομείς της στέγασης, της ενέργειας και της αποκατάστασης των αστικών περιοχών, καθώς και των φορέων του χρηματοπιστωτικού τομέα, εξετάζοντας τη χρηματοδότηση των επενδύσεων στην ενεργειακή απόδοση.

Παρουσιαστηκαν διάφορες λεπτομέρειες χρηματοδότησης, καθώς και παραδείγματα επιτυχώς υλοποιούμενων έργων, από διάφορες ευρωπαϊκές περιφέρειες.

Κατά τη συνεδρίαση της διευθύνουσας επιτροπής του έργου, των εταίρων και των ενδιαφερόμενων φορέων, που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, οι εταίροι μοιράστηκαν τα αποτελέσματα του έργου, συμπεριλαμβανομένων των ορθών πρακτικών. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες της διαδικασίας εκμάθησης και συζητήθηκαν τα οικονομικά και επικοινωνιακά ζητήματα.

Το CEiiA – Κέντρο Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Προϊόντων, ως εταίρος του έργου, προώθησε ένα σεμινάριο με θέμα «Χρηματοδότηση της ενεργειακής απόδοσης στην αποκατάσταση των αστικών κέντρων», στις 10 Μαΐου το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του.

Τη δεύτερη μέρα της εκδήλωσης, οι ομάδες έργου τις καθε χώρας παρουσίασαν τα περιφερειακά σχέδια δράσης τους καθώς και τις εκ των προτέρων αξιολογήσεις των σχεδίων αυτών. Στη συνέχεια όλες οι ομάδες πήραν μέρος σε ένα «Learning camp» όπου αντάλλαξαν ιδέες για βελτιστοποιήσεις και συζήτησαν για μελλοντικές συνεργασίες σε επικείμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.