Εθελοντικές δράσεις των σχολείων Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας αφιερωμένες στον αδικοχαμένο μαθητή Ανδρόνικο



jshr56yswr5tjysr5twjy5r

Μετά τις προσπάθειες για εύρεση συμβατού δότη για τον συμμαθητή των παιδιών μας, Ανδρόνικο, ο οποίος τόσο άδικα έχασε την μάχη με τον καρκίνο, και θέλοντας να ενισχύσουμε το πνεύμα της προσφοράς, της αγάπης και της αλληλεγγύης που διακρίναμε στα παιδιά μας, προσπαθούμε να θεσμοθετηθεί για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευση αρχικά, μία ημέρα εθελοντισμού ¨Ανδρόνικος¨.

Έπειτα από την επικοινωνία μας με την Δ/νση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας, του Δήμου Εορδαίας και της Μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας και την θετική τους ανταπόκριση και την αμέριστη και συνεχή στήριξη τους, η ημέρα αυτή παίρνει σάρκα και οστά και ορίστηκε για την πρώτη Δευτέρα του Μάιου, που φέτος (2018) πέφτει η Δευτέρα 7 Μάιου.

Στην διάρκεια της ημέρας εθελοντισμού ¨Ανδρόνικος¨, τα παιδιά από κάθε σχολείο θα μπορούν να αφιερώσουν τις ώρες της σχολικής διαδικασίας σε κάποιο έργο προσφοράς και αγάπης.

Για φέτος ενδεικτικά κάποια από αυτά που έχουνπρογραμματιστεί από τα ίδια τα παιδιά με την απόλυτη στήριξη των καθηγητών τους, είναι η συλλογή και προσφορά φαρμάκων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και στο ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας, η παρασκευή και διανομή γευμάτων με την βοήθεια του Καλού Σαμαρείτη, ανθοφύτευση στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Όλα τα παιδιά μετά την εκάστοτε δράση προσφοράς που έχουν αναλάβει, θα συναντηθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης στην οποία θα υπάρχει δράση αιμοδοσίας και λήψης δείγματος μυελού των οστών. Επίσης θα συμμετέχουν, με ενημερωτικά περίπτερα, διάφορες οργανώσεις όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, η Λάμψη, ο Ερυθρός Σταυρός, η εθελοντική διασωστική ομάδα Πτολεμαΐδας και η Πυροσβεστική.

Θέλουμε αυτή η μέρα να ενισχύσει την αλληλεγγύη, που σαν Έλληνες έχουμε στην ψυχή μας και να γίνει μια μέρα χαράς και αγάπης και για αυτούς που θα συμμετέχουν αλλά και στην μνήμη των παιδιών που πάλεψαν αλλά η ψυχική τους δύναμη δεν κατάφερε να νικήσει την φθορά του σώματος.

Ομάδα εθελοντισμού ¨Ανδρόνικος¨

Βάσω Αμοιρίδου Τάσα Δίλη

Χριστίνα Λιάγκα Πόπη Παρασκευά

​​​​​ Αθανασία Πεσιάνη ΒίκηΠέτρου​

Γιάννα Σπυριάδου

​​​​​ Τηλ. επικοινωνίας: 6972 818729

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.