Ολοκληρώνονται οι χειμερινές κινηματογραφικές προβολές του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης με την ταινία «Το εξπρές των κατασκόπων»



gjfmhar546taq54r6hj5wr6ujh5rΟλοκληρώνονται οι χειμερινές κινηματογραφικές προβολές του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης αυτή τη Δευτέρα 7-5-2018, στις 10:00 το βράδυ, στην επάνω αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Ολύμπιον» με μια σπάνια διασκεδαστική κατασκοπική κωμωδία με στοιχεία θρίλερ, που δεν προβάλλεται συχνά, παρά το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη επιτυχία στην εποχή της. «Το εξπρές των κατασκόπων» (Blindfold-1966) σε σκηνοθεσία του Φίλιπ Νταν με το ακαταμάχητο κινηματογραφικό ζευγάρι Ροκ Χάτσον-Κλάουντια Καρντινάλε, στις μεγάλες τους ομορφιές, μαζί με τους Τζακ Γουόρντεν, Γκάι Στόκγουελ και Αν Σέιμουρ.

Ο στρατηγός Πρατ, επικεφαλής εθνικής ασφάλειας, και οι βοηθοί του πλησιάζουν τον Δόκτορα Μπαρθόλομιου Σνόου,με απόλυτη μυστικότητα, καθώς ένας πρώην ασθενής του Σνόου είναι κυβερνητικός επιστήμονας ο οποίος υπέστη μια ψυχική διαταραχή. Ο στρατηγός Πρατ, κρύβει τον ασθενή, Άρθουρ Βινσέτι σε ένα απομακρυσμένο μέρος γνωστό ως “Βάση Χ”, όπου ο Δόκτωρ Σνόοου το επισκέπτεται για να τον εξετάσει. Στο μεταξύ μυστικοί πράκτορες και μια οργάνωση εκβιαστών που απαγάγουν επιστήμονες για λύτρα, ενδιαφέρονται για την περίπτωση Βινσέντι, ενώ στο παιχνίδι σύντομα μπαίνει και η όμορφη αδερφή του, Βίκυ Βινσέντι, που παρεξηγεί τον Δόκτορ Σνόοου, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την απαγωγή του αδερφού της.

Στα χνάρια του φιλμ «Charade» του Στάλνει Ντόνεν, κινείται αυτή η χαριτωμένη και πνευματώδης κατασκοπική κωμωδία με έντονο χιτσκοκικό σασπένς, σκηνοθετημένη με γούστο από τον Φίλιπ Νταν, γνωστότερο κυρίως ως σεναριογράφο ( Η Κοιλάδα της κατάρας-1941, Το φάντασμα και η κυρία Μουιρ-1947). Με σαφείς αναφορές στις δύο ταινίες του Χίτσκοκ «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά» και «Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων», ο Νταν φτιάχνει μια άκρως πετυχημένη, καθαρά ψυχαγωγική αισθηματική περιπέτεια με άφθονες ανατροπές και σπινθηροβόλο σενάριο και με το ασυναγώνιστο πρωταγωνιστικό δίδυμο, Ροκ Χάτσον-Κλάουντια Καρντινάλε, στην πρώτη από τις δύο ταινίες που γύρισαν μαζί. Χαρακτηριστική η σκηνή όπου οι πρωταγωνιστές καταδιώκονται σε μια λίμνη με κροκόδειλους. Μεγάλη εμπορική επιτυχία της εποχής, η ταινία απέφερε στη Universal πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Αυτή τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 το βράδυ στην επάνω αίθουσα του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.