«Φροντίζοντας αυτούς που μας φρόντισαν»: Πραγματοποιήθηκε συνάντηση δύο γενεών στην Πτολεμαΐδα

sztrfystxfjsrtyjsrtyjsrtjrstjt

Στα πλαίσια του προγράμματος «Φιλαναγνωστικές χειραψίες», πραγματοποιήθηκε συνάντηση δύο γενεών με γέφυρα το λόγο, την Πέμπτη 26 Απριλίου .

Αφορμή αυτής της συγκινητικής συνάντησης στάθηκε το βιβλίο «ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ» του Βαγγέλη Ηλιόπουλο. Την ιστορία του έκαναν πραγματικότητα το Κ.Η.Φ.Η και το 3ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας μέσα από μια δημιουργική ανταλλαγή ιστοριών που θύμισε, συγκίνησε αλλά κυρίως ενδυνάμωσε την επικοινωνία των παιδιών με τους ηλικιωμένους.

«Οι αγέραστες λογογραφές» υποδέχτηκαν τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας. Οι γιαγιάδες για κάθε ιστορία που χάριζαν στα παιδιά δέχονταν ως αντίδωρο απ’ αυτά την ιστορία κάποιου αντικειμένου που μετέφερε τις μνήμες των οικογενειών τους.

Γυναίκες περήφανες, γυναίκες όμορφες και τρυφερές που ξέρουν να ησυχάζουν με ιστορίες και να νανουρίζουν με τραγούδια.

Η πρόεδρος του ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π Μαρία Κύρκα παραβρέθηκε στην εκδήλωση καλωσορίζοντας την ανθρώπινη αυτή γέφυρα που έστησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη ανάμεσα στο Κ.Η.Φ.Η. και το 3ο Νηπιαγωγείο της πόλης μας και συγχάρηκε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.