Let’s do it 2018: Επιτυχημένες δράσεις και φέτος σε περιοχές και δήμους της Π.Ε. Κοζάνης



103_1048685468468464

Η τ.κ.Κερασιάς μαζί με τον Α.Μ.Σ.”Ελιμειακός” συμμετείχε στην πανελλαδική εθελοντική περιβαλλοντική δράση “Let’s do it Greece 2018”. Την Τρίτη 24-4-18 πραγματοποιήθηκε βάψιμο των πεζοδρομίων της πλατείας και το Σάββατο 28-4-18 πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και περιποίηση του περιβάλλοντος χώρου της κεντρικής πλατείας. Αφού προμηθεύτηκαν τα απαραίτητα εργαλεία κηπουρικής που απαιτούσε η προσπάθειά τους και η καλή τους διάθεση… “πιάσανε δουλειά!” Καθάρισαν τα ξερά χόρτα, κλάδεψαν, φύτεψαν λουλούδια, δημιούργησαν βραχόκηπο και χάρηκαν την επαφή τους με τη φύση.

Μέσα από αυτή την προσπάθεια τα παιδιά άφησαν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και έδωσαν την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να διαδίδουν το μήνυμα του εθελοντισμού.

Ακόμα σας περιμένουμε να γιορτάσουμε την πρωτομαγιά στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία όπου έγινε κοπή χόρτων από συνεργείο του Δήμου και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην προϊσταμένη του τμήματός πρασίνου την κ.Λιάκου Ιωάννα.

xsqeirugfhiegufbiwguefiow

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση εθελοντισμού καθαριότητας στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης lets doit greece στην τοπική κοινότητα Αναρράχης την Κυριακή 29/04/2018 εθελοντές καθάρισαν και φύτεψαν λουλούδια σε διαφορές περιοχές του χωριού ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές και όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η δράση ραντεβού σε επόμενες δράσεις εθελοντισμού.

a5r6yjas5wrhj5srw6ujy5ruj

Ο Δήμος Εορδαίας συμμετέχει στη δράση “Let’s Do it Greece” 2018

Στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση Let’s do it Greece συμμετείχε , όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Εορδαίας την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Η δράση, που πραγματοποιήθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά, είχε ως στόχο τον καθαρισμό και τον εξωραϊσμό των χώρων που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών απέναντι στο περιβάλλον, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, που ήταν η Δημοτική Κοινότητα Πτολεμαϊδας και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Ήταν ακόμα μία εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής κινητοποίησης με κεντρικό σύνθημα « Nεολαία και Εθελοντισμός», ενώ οι διοργανωτές επέλεξαν εφέτος τον καθαρισμό του Πάρκου Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας προσφέροντας ανάλογες μπλούζες και καπέλα σε όσους μικρούς και μεγάλους πολίτες της Εορδαίας συμμετείχαν στην εν λόγω περιβαλλοντική δράση, ανανεώνοντας το «ραντεβού» τους για το 2019.

sar5y6usrt6us4ry4r

Με επιτυχία το Let’s do it Greece στον Δήμο Βοΐου

Στα πλαίσια του προγράμματος Let’s do it Greece ο Δήμος Βοΐου μαζί με σχολεία και συλλόγους της περιοχής συμμετείχαν  στην δράση καθαρισμού χώρων πρασίνου και πάρκων την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Μικροί και μεγάλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον εθελοντικό καθαρισμό της περιοχής δίνοντας το μήνυμα πως “όλοι μαζί μπορούμε για ένα καλύτερο περιβάλλον”.

Οι Δράσεις καθαριότητας πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Σιάτιστας από την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας, τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο ΛΥΒ και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.

Στη Γαλατινή οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαλατινής και μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθάρισαν το πάρκο και το γήπεδο 5 x 5.

Στην Εράτυρα ο Φιλαθλητικός Ορειβατικός Σύλλογος Εράτυρας «Η Σέλτσα», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Εράτυρας και ο Εμπορικός Σύλλογος Εράτυρας καθάρισαν την κεντρική Πλατεία και τον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσοτυλίου καθάρισε το χώρο γύρω από το Δημαρχείο και το πάρκο της πρώην Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας.

Στον Πεντάλοφο έγινε καθαρισμός της Πλατείας, πηγαδιών και αποψίλωση κοινόχρηστων χώρων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταλόφου.

Στη Βουχωρίνα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουχωρίνας «Ο Μέγας Αλεξάνδρος» καθάρισε το πάρκο και τον χώρο γύρω από την υπεραιωνόβια βελανιδιά.

Ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος έδωσε το παρόν και ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση.

Ο σεβασμός προς το περιβάλλον αποτελεί δείγμα Πολιτισμού και Παιδείας. Η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με την συνεχή συνεργασία πολιτών – κατοίκων και του Δήμου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.