Η ταινία «Frida» της Julie Taymor Julie Taymor από την Κινηματογραφική Ομάδα της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης



0yhrstjtrasjtrasjtratsyΗ θεματική που θα απασχολήσει την Κινηματογραφική Ομάδα της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης τον μήνα Μάρτιο, αφορά στις «Γυναίκες Σκηνοθέτιδες». Στο Σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, θα προβληθούν τρεις ταινίες. Συγκεκριμένα:

Τετάρτη 14 Μαρτίου, 21:00
«Frida», ΗΠΑ, 2002, της Julie Taymor

Τετάρτη 21 Μαρτίου, 21:00
«Οι Ατίθασες», συμπαραγωγής Τουρκίας-Γαλλίας-Κατάρ-Γερμανίας 2015, της Deniz Gamze Ergüven

Τετάρτη 28 Μαρτίου, 21:00
«Ένα κορίτσι γυρίζει σπίτι μόνο του τη νύχτα», Ιράν-ΗΠΑ, 2014, της Ana Lily Amirpour

Λίγα λόγια για την πρώτη ταινία του Μαρτίου:
«Frida»
Aπό τη μακροχρόνια, αλλά ταραγμένη σχέση με τον μέντορα και σύζυγό της, Ντιέγκο Ριβέρα, την παράνομη κι αμφιλεγόμενη σχέση της με τον Λέον Τρότσκι, έως τους προκλητικούς, για την εποχή, ερωτικούς δεσμούς με άλλες γυναίκες, η μεξικάνα Φρίντα Κάλο έζησε μια δύσκολη κι ασυμβίβαστη ζωή ως άτομο με έντονη πολιτική συνείδηση, ως ζωγράφος που σημάδεψε το χώρο της, αλλά και ως γυναίκα που κράτησε μια προκλητική στάση στην ερωτική της ζωή.

Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης βρίσκεται στην οδό Αγίου Χριστοφόρου 6, στο πλακόστρωτο λίγο πιο κάτω από την αίθουσα τέχνης. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, στο δικτυακό τόπο: http://arsiskozanis.blogspot.gr, ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/Arsis.Kozanis.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.