Εργατική Λέσχη Κοζάνης: Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης για τη 17η Μαρτίου9kmyrstxmykrtsmaszmrtamjt17 Μαρτίου: Διεθνής μέρα ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό, τον πόλεμο και την φτώχεια

Συγκέντρωση Σάββατο 17/3 στις 12.00 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

Ζούμε σε μια εποχή εξαθλίωσης, πείνας, καταπίεσης και σκληρής εκμετάλλευσης του λαού και των εργαζομένων από τις άρχουσες τάξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε τέτοιες συνθήκες δημιουργείται η ανάγκη διαχείρισης της αναπόφευκτης και γενικευμένης δυσαρέσκειας του κόσμου της εργασίας, με το φθαρμένο πολιτικό σύστημα και το κεφάλαιο. Για αυτό το σκοπό, η ενίσχυση του εθνικισμού και του φασισμού προκύπτει ως μια βολική και δοκιμασμένη συνταγή για την αστική τάξη. Η βίαιη επίθεση στην εργατική τάξη και στις δομές αντίστασής της, η στοχοποίηση των μεταναστών και προσφύγων,η οργάνωση εθνικιστικών συλλαλητηρίων και η δράση φασιστικών ομάδων στο δρόμο, οι πολεμικές συγκρούσεις και η δημιουργία ανταγωνισμών μεταξύ γειτονικών λαών, αποτελούν όλα μέρη της στρατηγικής του κεφαλαίου και των εκφραστών του.

Η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και άλλων μεγάλων δυνάμεων ξαναέβαλε μπρος, δημιουργώντας νέες χαρακιές από αίμα στην γη, φυσικά και με την συμβολή της Ελλάδας ως μέλος. Οι πόλεμοι αυτοί δημιουργούν μια τεράστια ροή προσφύγων που ψάχνει απάγκιο σε όλα τα μέρη του πλανήτη. Όλοι αυτοί οι ξεριζωμένοι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με απάνθρωπες συνθήκες στα κράτη της ΕΕ. Στην χώρα μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστός υπηρέτης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξαθλίωση των ζωών χιλιάδων προσφύγων που απειλούνται καθημερινά λόγω ανεπαρκών εγκαταστάσεων, ισχνής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και έλλειψης βασικών αγαθών, στα λεγόμενα κέντρα υποδοχής. Παράλληλα, έχουν να αντιμετωπίσουν τις απελάσεις, την περιθωριοποίηση τους από τον κοινωνικό ιστό και τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστών και ακροδεξιών.

Δολοφονικές επιθέσεις, που δεν στοχεύουν μόνο μετανάστες και πρόσφυγες. Το κάψιμο της κατάληψης της Libertatia, η απόπειρα εισβολής στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, η δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στη Φαβέλα, είναι κάποιες από τις πιο πρόσφατες ενέργειες των φασιστών που αξιοποιούν το ευρύτερο εθνικιστικό κλίμα που αναπτύσσεται στην κοινωνία. Ένα κλίμα που συμπληρώνει το κάδρο της εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας, μιας και στρέφει την οργή του λαού απέναντι στα πιο αδύναμα κομμάτια αυτής της κοινωνίας, με το κράτος και τα καθεστωτικά ΜΜΕ να το σιγοντάρουν και να το ενισχύουν.

Η φτώχεια και η εξαθλίωση που παρουσιάζεται ως μονόδρομος σε όλους εμάς που προσπαθούμε να επιβιώσουμε μέσα στην καπιταλιστική κρίση, οδηγεί την κοινωνία στον κοινωνικό κανιβαλισμό, τροφοδοτώντας την εθνικιστική και φασιστική αντίληψη. Μια αντίληψη που βλέπει τον διαφορετικό και τον αδύναμο ως απειλή· ως έναν εχθρό. Μια αντίληψη που βλέπει τους γειτονικούς μας λαούς ως εχθρούς και ανταγωνιστές, χάριν μιας επίπλαστης “εθνικής ενότητας” που μόνο το ντόπιο κεφάλαιο βγαίνει κερδισμένο, προσπερνώντας εντέχνως τους πραγματικούς δυνάστες όλων των καταπιεσμένων λαών.

Καλούμε όλες και όλους τους πολίτες της Κοζάνης να τσακίσουμε την φασιστική απειλή, να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας στην εργασία και στη ζωή, μαζί με τα ταξικά αδέρφια μας, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες/στριες, απέναντι στον κοινό μας εχθρό, το κεφάλαιο. Γιατί η λύση από το αδιέξοδο των εθνικών ανταγωνισμών προϋποθέτει την κοινή ταξική πάλη και αλληλεγγύη των εργαζομένων απέναντι στον ιμπεριαλισμό, στις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις, στον εθνικισμό, τον αλυτρωτισμό, το φασισμό και τον πόλεμο. Μόνο συλλογικά θα υπερασπιστούμε τα δικαιωματά μας. Γιατί ο κόσμος, μας χωράει όλους.

Στις 17 Μάρτη κινήματα απ’ όλη την Ευρώπη που δίνουν τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ανόδου της ακροδεξιάς, του πολέμου και της άγριας λιτότητας, δίνουν κοινό ραντεβού σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις:

Ενάντια στον ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων – μεταναστών/στριών.

Ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή.

Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας – Λιβύης και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών.

Ενάντια στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ.

Ενάντια στο Δουβλίνο 3.

Για να μπει φραγμός στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.

Για να ανοίξουν τα σύνορα σε πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες και να σταματήσουν οι απελάσεις.

Για να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/στριες μέσα στον οικιστικό ιστό.

Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες/ους. Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση.

Ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης

Αντιφασιστικός – Αντιρατσιστικός συντονισμός

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.