Πως να μην χάσετε χρήματα στην επισκευή των ηλεκτρικών σας συσκευών



111ujhkydkydtkytduyu

Μια αξιόπιστη υπηρεσία τεχνικής κάλυψης είναι μια υπηρεσία που δύσκολα μπορεί κάποιος να εντοπίσει. Γι’ αυτό και σας έχουμε παρακάτω συμβουλές για το πως να μην χάσετε χρήματα στην επισκευή των ηλεκτρικών σας συσκευών.

Όταν καλείτε για ραντεβού, ρωτήστε για το τρόπο υπολογισμού των χρεώσεων της εταιρείας, ειδικά για το τι καλύπτει η ελάχιστη χρέωση. Επίσης, διευκρινίστε την πολιτική της εταιρίας για την χρέωση, εάν ο τεχνικός πρέπει να επιστρέψει στο κατάστημα για ανταλλακτικά. Οι υπηρεσίες επισκευής συνήθως δεν χρεώνουν για τη δεύτερη επίσκεψη, αλλά καλύτερα να σιγουρευτείτε.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής κλήσης περιγράψτε όσο το δυνατόν ακριβέστερα τα συμπτώματα της συσκευής σας, αν για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του κύκλου λειτουργίας παρουσιάζεται το πρόβλημα, πώς ακούγεται, πώς η συσκευή ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ρυθμίσεις κλπ. Αυτή η περιγραφή θα βοηθήσει την εταιρεία να αναθέσει τον κατάλληλο τεχνικό για εσάς. Επίσης, πριν φτάσει ο τεχνικός, καθαρίστε τα πάντα γύρω από τη συσκευή, ώστε να αρχίσει η εργασία αμέσως.

Αφού ολοκληρωθεί η διάγνωση της βλάβης, ζητήστε μια εκτίμηση. Βεβαιωθείτε ότι η εκτίμηση είναι μια σταθερή προσφορά που δεν θα αλλάξει, ανεξάρτητα από το πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί η εργασία. Ακόμη και οι εταιρείες που χρεώνουν σε χρόνο και υλικά συνήθως τηρούν τις εκτιμήσεις τους, εκτός από πολύ ασυνήθιστες περιπτώσεις. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, ζητήστε από τον τεχνικό να καταγράψει την προσφορά τιμής.

Εάν η εκτίμηση φαίνεται υπερβολικά υψηλή και μπορείτε να περάσετε κάποιες μέρες χωρίς τη συσκευή σας, ρωτήστε τον τεχνικό να σας δώσει λίγες μέρες για να το σκεφτείτε και αν χρεώνει επιπλέον την δεύτερη επίσκεψη στο χώρο σας. Ακόμη, μπορεί να χρησιμοποιήστε την εκτίμηση για να καλέσετε μερικές άλλες υπηρεσίες επισκευής για προσφορές τιμών. Για να ελέγξετε τη δικαιοσύνη των τιμών των ανταλλακτικών, καλέστε έναν τοπικό διανομέα ανταλλακτικών. Οι τιμές των ανταλλακτικών δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που θα πληρώσατε αν αγόραζες απευθείας.

Αγγελική Μπάμπε
Lithos Digital

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.