Σε έξαρση και πάλι οι τηλεφωνικές απάτες στην Κοζάνη – Νέα κρούσματα

epi-tilefonima-apati

Σύμφωνα με πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 φαίνεται να πραγματοποιήθηκε απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σε βάρος πολίτη, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές, ενώ η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για άλλες δύο περιπτώσεις στην Κοζάνη το τελευταίο διάστημα, με τη γνωστή μέθοδο του ατυχήματος, ενώ παραμένει άγνωστο αν υπάρχουν και άλλα περιστατικά τα οποία δεν έχουν καταγγελθεί.

Πιο συγκεκριμένα η γνωστή τηλεφωνική απάτη, έχει να κάνει με υποτιθέμενο ατύχημα, συνήθως με θανάσιμο τραυματισμό, όπου ψευδώς αναφέρουν οι δράστες ότι εμπλέκεται συγγενικό πρόσωπο του υποψηφίου θύματος. Με τον τρόπο αυτό ζητούν χρηματικό ποσό από το θύμα προκειμένου να μην προβούν σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια. Μάλιστα ο δράστης συνήθως που τηλεφωνεί τα υποψήφια θύματα παριστάνει τον αστυνομικό, ενώ τα θύματα που επιλέγουν συνήθως είναι άτομα ηλικιωμένα.

Οι τηλεφωνικές απάτες, το προηγούμενο διάστημα είχαν «θερίσει» κυριολεκτικά, με σωρεία περιστατικών εξαπάτησης, όπου οι δράστες απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά, όχι μόνο στην περιοχή της Κοζάνης, αλλά και πανελλαδικά, όπου υπήρξαν αναφορές για μεγάλο αριθμό ανθρώπων που έπεσαν θύματα των επίδοξων απατεώνων ή ακόμα, για καλή τύχη κάποιων ήταν μόνο απόπειρα εξαπάτησης, αφού η έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, από την Ελληνική Αστυνομία δια μέσου των ΜΜΕ ήταν καθοριστική.

Το KOZANILIFE.GR, δέχτηκε κατά το παρελθόν αρκετές αναφορές περιστατικών απόπειρας εξαπάτησης με αυτή τη μέθοδο (κλικ εδώ και εδώ), όπου σε κάποιες περιπτώσεις τα υποψήφια θύματα δέχτηκαν ακόμα και δύο φορές τηλεφώνημα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η Ασφάλεια Κοζάνης κατά το προηγούμενο διάστημα, είχε προβεί στη σύλληψη ενός αλλοδαπού άνδρα, ενώ φαίνεται να υπάρχουν και άλλοι συνεργοί – δράστες.

Σε κάθε περίπτωση, ο αποδέκτης ενός τέτοιου τηλεφωνήματος θα πρέπει να ειδοποιεί άμεσα τις Αρχές για την περαιτέρω διερεύνηση.

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.