Σπέσιαλ σάντουιτς, ποπ κορν αλλά και παγωτό από τον Λάτσκο εδώ και πάνω από μισό αιώνα στην Αποκριά της Κοζάνης!



latskos3453463663443

Το κατάστημα Λάτσκος στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Κοζανίτικη Αποκριά εδώ και πάνω από μισό αιώνα!

Ποιος δεν έχει φάει το ξακουστό σπέσιαλ σάντουιτς ή ποπ κορν, τις γνωστές «φούσκες» στην καθιερωμένη βόλτα του αυτές τις μέρες; Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πολλές χρονιές έκανε την εμφάνισή του και το πασίγνωστο παγωτό του Λάτσκου που οι Κοζανίτες τιμούσαν κατά την Αποκριά!

Η ιστορία του μαγαζιού ξεκινάει, από το 1941-1942, όπου δημιουργείται η πρώτη επιχείρηση Λάτσκος, με αντικείμενο τους ξηρούς καρπούς, τα γλυκά της τότε εποχής, όπως παστέλια και ρεβανί καθώς και κάστανα, τα οποία ψήνονταν σε φουφού και διατίθονταν σε πλανόδια πώληση.

Το 1965 περίπου άρχισε να πωλείται το γνωστό σπέσιαλ σάντουιτς με κασέρι, βούτυρο και βραστό λουκάνικο. Συνοδευόταν με γάλα κακάο ή λευκό σε γυάλινες φιάλες με πώμα αλουμινίου. Αποτελούσε το απόλυτο «πρέπει να φας» και είχε συνδεθεί απόλυτα με τις συνήθειες της πόλης, σταθερά στο πιο κεντρικό σημείο της Κοζάνης, στην «βόλτα», που “λέγαν οι παλιοί.

latskos2352554345343

Σήμερα, τα 2 καταστήματα Λάτσκος παραμένουν αναλλοίωτο στο χρόνο, σταθερά στις αξίες τις οποίες δημιούργησαν με συνέπεια και αγάπη προς τον κόσμο.

Στα καταστήματα Λάτσκος, πλέον θα βρείτε πλούσια κάβα ποτών και κρασιών από όλη την Ελλάδα καθώς επίσης μεγάλη ποικιλία ειδών ζαχαροπλαστικής, ξηρών καρπών και παγωτών.

Η Τρίτη διαδρομή του «ταξιδιού» ξεκίνησε στα καταστήματα Λάτσκος με τη νέα υπηρεσία delivery. Η πείρα της τρίτης γενιάς σας περιμένει αυτοπροσώπως, για να σας συμπαρασύρει υγιεινά ή αμαρτωλά στον απέραντο κόσμο των γεύσεων.

Τα ηνία του καταστήματος σήμερα έχουν αναλάβει τα παιδιά του κ. Νικολάου και κ. Αθανασίου: Μανώλης, Ιορδάνης, Μαριαλένα, Φανή και Μανώλης.

Λάτσκος – Ξηροί καρποί | Ποτά | Σάντουϊτς | Γλυκά | Κάβα
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2461029737 και 2461040801
Ειρήνης 11 & Ειρήνης 12 στην Κοζάνη

Δείτε επίσης για τα καταστήματα Λάτσκος και ΕΔΩ

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.