Προχωρά η διαδικασία πιστοποίησης ISO στην Δ/νση Οικονομικών του Δήμου Κοζάνης: Η τυποποίηση διαδικασιών θα βάλει τέλος σε παθογένειες ετών



7ylutduy7tsdluy7tskytdu

Η πρόοδος που έχει γίνει στην κατάρτιση των τυποποιημένων διαδικασιών της οικονομικής λειτουργίας και λεπτομέρειες σχετικά με το πρότυπο ISO 9001:2015 που θα εφαρμοστεί, παρουσιάστηκε σε συνάντηση εργασίας που είχαν με το προσωπικό της Διεύθυνσης Οικονομικών το πρωί της Τετάρτης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Βαλαής και ο Γενικός Γραμματέας Β. Μπουγιοτόπουλος.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών επεσήμανε στην τοποθέτησή του ότι είναι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που το προσωπικό αντιμετώπισε την αλλαγή και εκσυγχρονισμό του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και για τον ζήλο που επιδεικνύουν στις οργανωτικές αλλαγές που είναι σε εξέλιξη. Επίσης ο Αντιδήμαρχος τόνισε την τεράστια σημασία του γεγονότος ότι στην οικονομική υπηρεσία αρχίζει να εμπεδώνεται κλίμα εμπιστοσύνης και ομαδικότητας που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την όποια μεταρρύθμιση.

Ο ΓΓ του Δήμου μετέφερε το Όραμα της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την Δ/νση Οικονομικών που είναι «να δημιουργηθούν οι βάσεις για μια σύγχρονη οικονομική υπηρεσία, η λειτουργία της οποίας θα χαρακτηρίζεται από Διαφάνεια, Ασφάλεια, Αποτελεσματικότητα και Ανεξαρτησία από παρεμβάσεις σκοπιμοτήτων». «Σε αυτή την κατεύθυνση, τόνισε ο κ. Μπουγιοτόπουλος, το ISO θα είναι η επισημοποίηση του τέλους των παθογενειών δεκαετιών, και η δικλίδα που θα διασφαλίζει τους εργαζόμενους διαχρονικά έναντι παρεμβάσεων που δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες.»

Η ολοκλήρωση των εργασιών για την τυποποίηση της οικονομικής λειτουργίας εκτιμάται τον Μάρτιο, ενώ έως τέλος Απριλίου ο Δήμος θα έχει λάβει και το επίσημο πιστοποιητικό ISO.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.