Ξεκινάει ο πρώτος κύκλος ενημερωτικών εκδηλώσεων από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας

9uijkyrstxkyrsatjrysyΟ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας, ξεκινάει τον πρώτο κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων για το 2018, με τίτλο: «Μάθηση και επάγγελμα – τα στάδια μιας στοχευμένης επιλογής».

Στόχος των δράσεων αυτών, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, είναι η υπεύθυνη ενημέρωση μαθητών και γονέων για θέματα εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας, στηρίζοντας τις προσπάθειές τους για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας.

Οι  Ημερίδες  Επαγγελματικού  Προσανατολισμού  θα  πραγματοποιηθούν σε όλη τη Δυτική Μακεδονία σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Φέτος, ο σύλλογος θα συνεργαστεί με την εταιρία Ariston Psychometrics με εισηγητές την κα. Εύα Φουντουλάκη – M.Sc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και τον Δρ. Πληροφορικής Χρυσόστομο Καπέτη.

Ενδεικτικά, ορισμένα από θα θέματα που θα αναπτυχθούν στην διάρκεια των ομιλιών είναι:

Μάθε πώς να Μαθαίνεις: διαφορετικοί τρόποι μάθησης έτσι ώστε ο μαθητής να μην αγχώνεται για τα μαθήματά του, να συστηματοποιεί το διάβασμά του και να σκέφτεται διαθεματικά.

Ανακάλυψε τον επαγγελματία που κρύβεται μέσα σου:
Ανάλυση προσωπικότητας και επιλογή επαγγέλματος
Το νέο εκπαιδευτικό σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
ΑΕΙ & ΤΕΙ με διπλά επαγγελματικά δικαιώματα (αναλυτικά παραδείγματα)
Οι εναλλακτικές εκπαιδευτικές διαδρομές
Επιλογή κατεύθυνσης στο ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα
Τα Πονηρά Σημεία και οι Έξυπνες Επιλογές στο υφιστάμενο εκπαιδευτικό σύστημα

Μετά το τέλος των  εκδηλώσεων , μαθητές και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους και να συζητήσουν εκπαιδευτικά θέματα.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.ΔΥ.Μ.

Ο Πρόεδρος
Ηλίας Χ. Μιχαηλίδης

Ο Γενικός Γραμματέας
Χρυσόστομος Μεγκούδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.