Νέα επιδείνωση του καιρού: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία – Πότε και πού θα «χτυπήσει»



srtyjustyjuest5ujetyujtyujr

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Τετάρτη (29/11/2017) προειδοποιεί τους πολίτες για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου – Πού και πότε θα σαρώσουν ισχυρά φαινόμενα.

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη (30/11) και από τα βορειοδυτικά. Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Πέμπτη (30/11), τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία.

Την Παρασκευή (01/12) τις προαναφερθείσες περιοχές, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τα δυτικά και βόρεια τμήματας της Θεσσαλίας, την υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη.

Το Σάββατο (02/12) ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά περιόδους στα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και βόρεια), τα νησιά του Ιονίου και από το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Την Κυριακή (03/12) το πρωί η κακοκαιρία θα επηρεάσει τη Θράκη και μέχρι το βράδυ τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Οι θυελλώδεις άνεμοι μέχρι την Κυριακή θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο πιθανώς στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.