Αντώνης Πουγαρίδης: «Τελειώνουμε με το παλιό, ξαναφτιάχνουμε τις δουλειές μας»



e657wie567ie6ui6Ανοιχτή Επιστολή του Αντώνη Πουγαρίδη, Υποψήφιου στο Βιοτεχνικό Τμήμα για το ΕΒΕ Κοζάνης

Αγαπητοί συνάδελφοι επαγγελματίες,

Δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ζωντανές, τα ασφαλιστικά ταμεία όρθια, και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας που προσφέρουμε στην κοινωνία.

Όλοι είμαστε αγανακτισμένοι. Και όλοι δηλώνουμε απογοητευμένοι από το Σύστημα. Όχι από αυτά που έκανε το Σύστημα, αλλά από αυτά που δεν έκανε. Αλήθεια ποιο είναι το Σύστημα; Είναι οι δεινόσαυροι που κάνουν ότι μπορούν για να μας κρατήσουν στο χθες, αυτοί που απαγορεύουν στον τόπο μας να ακολουθήσει νομοτελειακά την εξελικτική πορεία του προς το υγιές και εξωστρεφές επιχειρείν.

Είναι σε μεγάλο βαθμό αλήθεια, πως οι Βουλευτές μας, οι Συνδικαλιστές μας, οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι μας, αλλά και οι Εκπρόσωποι μας στα Επιμελητήρια, δεν ήταν και οι καλύτεροι που θα μπορούσαμε να έχουμε. Αξίζουμε εκπροσώπηση πιο υψηλής ποιότητας.

Στα μάτια κάποιων από εμάς, το ΕΒΕ είναι απαξιωμένο. Πολλοί συνάδελφοι αναρωτιούνται ακόμα και για τη σκοπιμότητα της ύπαρξής του. Ως ελεύθερος επαγγελματίας εγώ απαντώ πως, όταν μια δομή δεν σου αποδίδει, δεν της βάζεις λουκέτο, αλλά τη βελτιστοποιείς, την κάνεις πιο παραγωγική. Έτσι πρέπει να σκεφτούμε και για το Επιμελητήριο. Να σκεφτούμε γι’ αυτό σαν να ήταν η Επιχείρηση μας. Και να πούμε ξεκάθαρα, πως για να γίνει παραγωγική η οποιαδήποτε επιχειρηματική δομή, πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους να τη μανατζάρουν. Τους πιο ικανούς, τους πιο συνεπείς, τους πιο φιλόδοξους, τους πιο αποτελεσματικούς. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε και για το ΕΒΕ.

Ειδικά τώρα, που η Χώρα βγαίνει από την κρίση, δεν πρέπει να χάσουμε το τρένο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τις επενδυτικές ευκαιρίες, τα επιχειρηματικά εργαλεία, και τις προκλήσεις των άλλων αγορών. Πώς θα γίνει αυτό; Πρέπει να ενεργοποιήσουμε τους Θεσμούς, και να απαιτήσουμε από αυτούς αποτελέσματα. Πρέπει να δομήσουμε με αξιολογικά κριτήρια και από την αρχή το Επιμελητήριο μας, τη λειτουργία του, τη σχέση του με τα μέλη του, και το ρόλο του στην τοπική οικονομία. Είναι η ώρα να δοκιμάσουμε την επόμενη γενιά του επιχειρείν, τη γενιά της εξυγίανσης, τη γενιά της θετικής πρότασης, τη γενιά των αποτελεσμάτων στην ιδιωτική οικονομία.

Ούτως ή άλλως, πλέον οι αιχμάλωτοι των κομματικών συστημάτων με τις προσωπικές στρατηγικές, και οι πιέσεις που ασκούν από κλειστά κομματικά γραφεία αντίθετα ακόμα και στον Αρχηγό τους, ανήκουν στο χθες. Είναι παρωχημένοι, εγκλωβισμένοι, και καταδικασμένοι να μη δημιουργήσουν.

Είναι ώρα να αφήσουμε τα «ωχ αδερφέ», τα «δικό μας παιδί» και τα «ότι πει το κόμμα», και να πάρουμε στα σοβαρά τις επιμελητηριακές εκλογές. Να απαιτήσουμε από ανθρώπους της αγοράς, από ανθρώπους της διπλανής πόρτας που πέτυχαν στη ζωή τους, από ανθρώπους που δεν είναι κρατικοδίαιτοι, να βγουν μπροστά. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Στον 7ο χρόνο άσκησης της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, με συνεχώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών μέσα στην κρίση, δηλώνω ότι κουράστηκα να αντιμετωπίζω τα εμπόδια που μου βάζει το Κράτος, οι Μηχανισμοί, οι Παρέες, τα Κόμματα, και οι Παραγονταραίοι που εξαφανίζονται την επομένη των εκλογών.

Για να συμβάλλω στο να δοθεί ένα τέλος στην αδράνεια, και για να συντελέσω στο να ενεργοποιηθεί μία σειρά από υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση των συναδέλφων Βιοτεχνών. Επέλεξα να συνταχθώ με ανθρώπους που έχουν να επιδείξουν διακριτή πορεία συγκεκριμένα αποτελέσματα στη δουλειά τους, και εκτιμητέα κοινωνική αναφορά.

Σχηματίσαμε τον Συνδυασμό ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ με επικεφαλής τον Γιάννη Μητλιάγκα, έναν άνθρωπο της αγοράς που ΔΕΝ είναι πολιτικός. Ο συνδυασμός μας είναι μία πολύ υγιής ομάδα ανθρώπων, επιτυχημένων επαγγελματιών, που τους ενδιαφέρει η δουλειά τους και το περιβάλλον στο οποίο επιχειρούν. Πρόκειται για ανθρώπους με ποιότητα, οι οποίοι επιδιώκουν να αναλάβουν τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κοζάνης και να τελειώσουν τη θητεία τους με θετικό πρόσημο.

Πρόκειται για ΝΕΑ και ΚΑΘΑΡΑ παιδιά, που συμμετέχουν σε μία προσπάθεια ΟΥΣΙΑΣ, ώστε να ενεργοποιήσουν τις ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ δυνάμεις και να αξιοποιήσουμε τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ που διαχρονικά αγνοούσαμε, ώστε να ανεβάσουμε την τοπική οικονομία, και να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας.

Επιδιώκουμε να ενεργοποιήσουμε τους συναδέλφους μας.
Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία που μας δίνει το Επιμελητήριο και η Πολιτεία.
Επιδιώκουμε να έχουμε ρόλο στις ρυθμιστικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες των επόμενων Κυβερνήσεων.
Επιδιώκουμε να ενώσουμε, και όχι να διχάσουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που στο σχήμα μας συμμετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, επαγγελματικών ομάδων, και πολιτικών τοποθετήσεων. Ακριβώς επειδή πιστεύουμε πως η επιτυχία της Διοίκησης ενός Επιμελητηρίου προκύπτει από τη ΣΥΝΘΕΣΗ των καλύτερων και υγιέστερων επιχειρηματικών κυττάρων.

Αυτή τη ΣΥΝΘΕΣΗ θα επιδιώξω προσωπικά και την επόμενη ημέρα των εκλογών, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Είτε εκλεγώ είτε όχι, θα επιδιώξω συνεννόηση με όλους τους συναδέλφους, ακόμα και με αυτούς που αντιμετωπίζουν τις – πρώτες χωρίς χρίσματα – επιμελητηριακές εκλογές με κομματικές παρωπίδες εν έτει 2017.

Η διαδρομή προς τις εκλογές του Δεκέμβρη είναι ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι. Γνωρίζω ανθρώπους με νέα μυαλά, όμορφες ιδέες, ανθρώπους που έχουν αναπτύξει καινοτόμες εφαρμογές. Παρατηρώ ότι υπάρχει γύρω μας πολύ καλό – αλλά ανενεργό – έμψυχο υλικό ανάμεσα στους συναδέλφους μας. Και χαίρομαι πολύ που με πολλούς από αυτούς προέκυψαν εποικοδομητικές συζητήσεις, δικτύωση, συνέργειες και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Μετά από εβδομάδες συζητήσεων, αντιλήφθηκα πως δύο είναι τα βασικά ζητούμενα:

Ενεργοποίηση ΚΑΙ αλλαγή φιλοσοφίας στους διοικούντες

Με την υπόσχεση πως θα διαθέσω όλη μου την ενέργεια για να εκπληρωθούν τα δύο παραπάνω ζητούμενα, ζητώ τη στήριξη σας στις εκλογές της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου. Σας καλώ να υποστηρίξετε την προσπάθεια μου για τη μεγάλη υπέρβαση. Ώστε να συμμετέχω στη Διοίκηση από την οποία θα ζητηθεί να μας βοηθήσει να ξαναφτιάξουμε τις δουλειές μας.

ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ;

Αντώνης Κ. Πουγαρίδης
Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός του Πολυτεχνείου Κρήτης
Εκδότης Εφημερίδας ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
Ιδιοκτήτης Τυπογραφικής Μονάδας POUGARIDIS MEDIA
Υποψήφιος στο Βιοτεχνικό Τμήμα

3 σχόλια στο άρθρο “Αντώνης Πουγαρίδης: «Τελειώνουμε με το παλιό, ξαναφτιάχνουμε τις δουλειές μας»

  1. Παλιό και νέο - Χαχα!

    - Edit

    Απαντήστε

    Με ποιο παλιό ακριβώς τελιειώνεις κ. Πουγαρίδη, παρέα με τον Μητλιάγκα;;; Δε νομίζω

  2. όλα για το μεροκαματο και τις δολιτσες

    ο ενας με τις επιδοτησεις με τις πολιτικες πασες
    ο αλλος με τα μεσα

    κλπ κλπ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.